Jak prát softshell?

13503
24.3.11 13:45

Jak prat softshell?

Ahoj
jak perete doma softshellove veci?V normalnim prasku a bez avivaze-to je samozrejme a nebo na to mate specialni prasek ktery se prodava tam kde obleceni?
Dnes se mi prodavacka snazila vnutit extra prasek na softshell za cca 300kc na 12vyprani,ale ja to nevzala.
Tak co vy,jak perete?
 Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65370
24.3.11 13:49

Pru na 30 bez aviváže v normoš pracím gelu…
máme bundy černé,tak v gelu na černé prádlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
24.3.11 13:51

No já peru v tekutém pracím prášku bez aviváže na málo otáček a suším většinou položené či pověšené na ramínku mimo zdroj tepla (ne to položit na topení atd.) suším na vzduchu. Jo a většinu peru naruby, na některých věcech to mám napsaný, že prát naruby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
24.3.11 14:07

Ten speciální gel jsem koupila jednou a víckrát už ne. Softshellové věci stejně nepereš často, takže obyč. prací gel myslím úplně stačí, a navíc ten specialni gel mi strasne smrdel :-x Hlavni je prat takove veci bez avivaze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
24.3.11 14:12

Jo zapomněla jsem napsat, že peru v tekutém pracím prášku/gelu v obyčejném, ten speciální jsem nekupovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
24.3.11 14:17

TAk ja mam doma specialni fel- je na 34 prani, nevoni, nesmrdi, ma i chranit goretexove veci

mam tohle na 34 prani
http://www.gamisport.cz/…-wash-500ml/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
24.3.11 14:26

Dekuji za odpovedi,ja taky vsechno peru v gelu,takze to budu prat stejne a asi bude lepsi to prat naruby..prece jenom je bunda cerna,tak at na tom neni nic videt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
24.3.11 14:37
ka-tka píše:
TAk ja mam doma specialni fel- je na 34 prani, nevoni, nesmrdi, ma i chranit goretexove vecimam tohle na 34 prani
http://www.gamisport.cz/…-wash-500ml/

Taky v tomto peru jen special věci a přidám jedno máchání navíc. Vydrží to dlouho, tak se to dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
24.3.11 19:56

Původně jsem také koupila speciální prostředek asi za 300 Kč - a to hlavně z důvodu, aby byly všechny vlastnosti softshellu zachovány (hlavně nepromokavost). Pak jsem objevila výhody praní ve „slizu“ a zejména jeho účinky na softshell a flís. Dokonce bych řekla, že nepromokavost funguje ve slizu líp než v drahém speciálním prostředku. Praní je šetrné a za pár korun :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4751
24.3.11 20:14

co je to sliz?A co se v něm pere?Dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
24.3.11 20:43

Sliz je levný prací prostředek, který vyrobíš z mýdla (nejlepší je z marseillského mýdla) třeba takto:
http://pleny.unas.cz/…ni-sliz.html
Dá se s tím vyprat jakékoliv prádlo, jenom nebývá tak sněhobílé jako při praní v prášku s optickými rozjasňovači. Na flís a softshell funguje skvěle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
5.3.12 13:27

Může se stát, že po prvním vyprání najdete na prádle skvrny, které tam předtím nebyly. Je to dáno tím, že Váš předchozí prací prášek prádlo nevypral, ale skvrny pouze zamaskoval pomocí tzv. optických zjasňovačů. Takových skvrn se zbavíte nejlépe použitím prostředků určených přímo na skvrny, jako je např. žlučové mýdlo a nebo sůl na skvrny.

Tohle je napsáno na těch stránkách jak vyrobit ten sliz. Zajímalo by mě jestli, když vyperu v tom černou softshel bundu, jestli to budu mít flekaté nebo ne.a jestli jde udělat menší dávka, třeba na litr :nevim: , ne na celý kýbl :think: .
díky :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucie1184
14.3.13 18:57

Vosk na softshellu

Taky mám dotaz, mám softshellovou bundu (která se nesmí žehlit) špinavou od vosku na běžky..má někdo nápad co s tím?

• Citovat
  • Upravit
535
14.3.13 19:16
@Lucie1184 píše:
Taky mám dotaz, mám softshellovou bundu (která se nesmí žehlit) špinavou od vosku na běžky..má někdo nápad co s tím?

Pamatuju si, že táta kdysi čistil vosk lihem. Nejdřív bych ale asi zkusila žlučové mýdlo. Zatím mi fungovalo na většinu skvrn. Vosk jsem s ním ale ještě nezkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
14.3.13 19:35
@Lucie1184 píše:

Ahoj, mojí pracovní náplní je potisk textilu. Softshell normálně logujeme na 156 stupňů. Vzala bych žehličku, savý papír a místo přežehlila. Okolí můžeš zakrýt nějakou látkou. Nesmíš tam nechat žehličku moc dlouhou dobu. Logujeme teda na lisu ale bundě by se nemělo nic stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný