Jak předcházet rodovým problémům s kyčlemi u matky ?

316
6.1.11 09:09

Jak předcházet rodovým problémům s kyčlemi u matky ?

Mám maminku, která byla na operaci kyčle, zřejmě až se já dostanu do kritického věku, problémy s kyčlemi se také objeví, dědičná dispozice tu prostě je. Já zatím žádné problémy nemám, ale ráda bych předešla problémům, nebo je alespoň oddálila. Určitě i některá z vás má maminku po nebo před operací kyčle. Co děláte, abyste udělaly něco pro své zdraví? Co jíst, nebo naopak nejíst, co jiného dělat? Myslím, že jen konzumace mléčných výrobků nestačí. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2058
6.1.11 09:39

Ahoj, ja mam vrozene dedicne problemy kycli od detstvi. Po stabilizovani stavu po operaci jsem si vyslechla obecna doporuceni - vyvazena rozumna strava, aby clovek nebyl tloustik a hodne pohybu - v rozumne rozsahu a mire - doporucuje se plavani a rehabilitacni cviceni, ja ale v pohode chodim behat (teda ted ne :)))) Tim, ze se cely zivot nutim hybat jsem na to paradoxne pohybove lip nez vetsina vrstevniku.

Jestli se u tebe problemy kycli objevi je velka otazka (moji dva sourozenci jsou naprosto v poradku), stejne je otazka proc je ma tvoje matka. Moje mama leta uspavala na ortopedii, problemy s kyclemi ma hodne starsich lidi z ruznych dovodu. Ja se treba zhorsenim stavu prilis dopredu nestresuju. Co se ma stat, to se stane.

Drzim palce, at se u tebe problemy neprojevi. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
6.1.11 09:59

Díky za reakci. Vím, že s rodovou dispozicí nic moc nenadělám. Když ale vidím, co obnáší operace kyčle a problémy i po operaci :roll: , chtěla bych pro sebe udělat alespoň něco. Rozumnou stravu (i když o Vánocích spíš opak :lol: )a pohyb dodržuji tak nějak samozřejmě.
Nevíte, které potraviny třeba preferovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
6.1.11 13:16
Petrusche píše:
Díky za reakci. Vím, že s rodovou dispozicí nic moc nenadělám. Když ale vidím, co obnáší operace kyčle a problémy i po operaci :roll: , chtěla bych pro sebe udělat alespoň něco. Rozumnou stravu (i když o Vánocích spíš opak :lol: )a pohyb dodržuji tak nějak samozřejmě.
Nevíte, které potraviny třeba preferovat?

Tak to uz si nepamatuju, asi neco s hodne vapnikem, tj. mlecne vyrobky, pak casem takovy ty potravinovy doplnky na klouby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí