Nálev na vyprázdnění

3040
5.1.11 10:56

Nálev na vyprázdnění

Ahoj holky, potřebuji poradit. Trpím zácpou - prakticky od narození. :mrgreen: Nepomáhá vláknina, pití, ovoce - NIC. Maximálně se frekvence ze 14 dnů sníží na týden, ale dál ani prd.
Nemůžu používat projímadla, protože mám srostlá střeva. Takže to řeším čípkama. Jenomže to není efektivní. Vyjde vždy jen to, co je přímo za zatáčkou.
Neexistuje nějaký nálev, po kterém se vyprázdním? Kamarádka byla na koloskopii a pila nějakou slanou srágoru - cca 4l za 2 hod. Dokonale jí to protáhlo. Jenomže to se asi v lékárně neprodává - bez receptu. A krom toho - slané bych nevypila. Ale ani přemrštěně sladké.
Chystám se koupit si sadu na klystýr, ale ještě bych chtěla něco vrchem.
Poradíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5077
5.1.11 11:00

Ahoj,
a řešila jsi to se svým praktickým lékařem? DOporučil ti něco? A zkoušela jsi třeba Probiotika?
Jinak nálev pro klasický klystýr se dělá jen s teplou vodou a trochou tekutého mýdla.
Ještě bych ale zkusila oběhat doktory a různá vyšetření… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
5.1.11 11:01

No delat opakovane klyzma,neni reseni..pri dlouhodobym,pravidelnem pouzivani si zlikvidujes prirozenou strevni mikrofloru a pro sverace to taky neni nic moc..co Lactulosa,nezkousela,jsi?Neni to vylozene projimadlo,je to sirup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
5.1.11 11:02

LNékaři mi doporučili vlákninu. A jakmile se dozvěděli, že to máme v rodině, tak mávli rukou. Probiotika jsem nezkoušela. Ale baštím ve velkém bílé jogurty, tak tam by snad mělo něco být, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
5.1.11 11:02
Eemii píše:
No delat opakovane klyzma,neni reseni..pri dlouhodobym,pravidelnem pouzivani si zlikvidujes prirozenou strevni mikrofloru a pro sverace to taky neni nic moc..co Lactulosa,nezkousela,jsi?Neni to vylozene projimadlo,je to sirup.

jj, zkoušela. Nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
5.1.11 11:04

Ahoj Lemaz. Sice ti neodpovím, spíš se tě zeptám. Můžu? :kytka:

Dcerka má 6 let a zácpou trpí co si pamatuju… Taky jí nic nepomáhá. Bojím se, že to může mít nějaké následky. Máš ty nějaké problémy co způsobila ta zácpa? :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3040
5.1.11 11:06

Vyzkoušela jsem prakticky všechno, co mi v lékárně nabídli včetně babských rad. od slané vody na lačno, přes psilium až po ty čípky. List sény - přitom jsem málem zdechla - šílený bolesti. pak jsem se při operaci (gynekologické) dozvěděla, že mám střeva v jednom místě srostlý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
5.1.11 11:06

…jejda 8-o od kdy se dává do klystýru tekutý mýdlo? To teda slyším prvně. Spíš se má třeba přimíchat olej, nebo lze výluh čaje, ale mýdlo?

Lactulosu jsem používala v těhu, když to nešlo. Mohu doporučit, je šetrná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
5.1.11 11:07
ww píše:
Ahoj Lemaz. Sice ti neodpovím, spíš se tě zeptám. Můžu? :kytka:Dcerka má 6 let a zácpou trpí co si pamatuju… Taky jí nic nepomáhá. Bojím se, že to může mít nějaké následky. Máš ty nějaké problémy co způsobila ta zácpa? :kytka:

Zdravotní nee. Jen s oblečením. Po vyprázdnění (alespoň částečném) mám menší obvod pasu. Pak nejdu 14 dní a břicho rostě geometrickou řadou. Vypadám jak v pátém měsíci. Jo a ke konci těch 14 dnů už občas mívám dost silný bolesti. Podle toho poznám, že to do dvou dnů přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
5.1.11 11:08

O kolonoskopii jsi nepřemýšlela? K vyčištění toho, co v sobě máš a pak mě osobně hodně pomohlo i psylium.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
5.1.11 11:09

Holky, zkuste uživat Chlorellu, je to sladkovodni řasa, vic info na Googlu :-)

• Citovat
  • Upravit
9511
5.1.11 11:09

…aha, lactulosa nefungovala. A sena - no to věřim, po ní jsem měla šílený křeče :-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
5.1.11 11:10

Jo, jediný, co mi na 80% pomůže, je že se strašně opiju - to jdu další den a hodně. Jenomže piju málo. Nemůžu přece chlastat, jen abych si došla na záchod. Jo a ještě jedna věc. Když jedu k otci na víkend, tak pak potom také jdu. On všechno hrozně mastí (na kachnu dává ještě sádlo!!!!), je mi nejdříve špatně od žaludku, ale pak si dojdu. I když poslední dobou selhává už i tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
5.1.11 11:11
Lena Fesková píše:
Holky, zkuste uživat Chlorellu, je to sladkovodni řasa, vic info na Googlu :-)

měla jsem. Výsledek žádný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
5.1.11 11:11
lemaz píše:
ww píše:
Ahoj Lemaz. Sice ti neodpovím, spíš se tě zeptám. Můžu? :kytka:Dcerka má 6 let a zácpou trpí co si pamatuju… Taky jí nic nepomáhá. Bojím se, že to může mít nějaké následky. Máš ty nějaké problémy co způsobila ta zácpa? :kytka:
Zdravotní nee. Jen s oblečením. Po vyprázdnění (alespoň částečném) mám menší obvod pasu. Pak nejdu 14 dní a břicho rostě geometrickou řadou. Vypadám jak v pátém měsíci. Jo a ke konci těch 14 dnů už občas mívám dost silný bolesti. Podle toho poznám, že to do dvou dnů přijde.

Díky. Tak to jsi mě trochu uklidnila :srdce: Malá to má taky zděděné po probabičkách, ale od nich se nic nedozvím, pro ně je to příliš intimní. :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex