Nálev na vyprázdnění

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9511
5.1.11 17:45

…dík za zajímavý odkaz Markéto :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
5.1.11 17:52

PeBo, mám vyzkoušeno :wink: . Doporučuji. :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
5.1.11 18:42

PeBo taky jsem to zkoušela. Doporučují mit dva dny jen pro sebe. To jsem nevěděla a muj chlap se musel starat o děti, ale naštěsti neměl mi to za zle.

• Citovat
  • Upravit
916
5.1.11 18:55

Leni, já to někdy zvládnu i s dětma. I když je určitě lepší být bez nich. A má zkušenost je, že stačí dopoledne. Není to nic náročného, jen to tak vypadá. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
5.1.11 18:59

…chtěla bych zkusit o víkendu, o malýho se postará tatínek s babi.
Cítím se nějak „plně a těžce“, nemůžu se hnout z místa, jako i duševně ucpaná, že mi to nepřijímá, nemyslí. A taky konečně rozhodnutá shodit přebytky, očistit se.
Můžete mi doporučit, jak jste potom jedly? Co jsou to ta lehká jídla konkrétně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
5.1.11 19:28

Jídla ze zeleniny, rýže, kroupy, jáhly apod. Podstatné je nejíst uzeniny, cukry, vynechavám i mléko a mléčné výrobky. Hodně pít, pokud možno vodu.

Jinak pokud by se ti zdálo nesnesitelné pít slanou vodu, je možné si udělat vývar ze zeleniny /musí být bio/. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
5.1.11 20:09

PeBo dělala jsem to podle tohoto odkazu

• Citovat
  • Upravit
9511
5.1.11 20:24

Aha, no vidíš a já bych si třeba pak jogurt dala :think: Tak ten řikáš, že ne, dobře. Jáhly, kroupy, zelenina…není problém, to já ráda :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
5.1.11 20:35

Hele pokud máš takové srůsty jak tu všem vykládáš tohle ti nikdo neudělá.....
pokud máš problém s vyprazdnováním a jedeš si stylem, jak jsi mi odpověděla, že doktora nepotřebuješ. tak jsi asi všeználek… :lol: pak neskuč, že se s prominutím normálně nevysereš… ano jsem sprostá, ale pokud jsi nebyla na wc dva týdny zavání to průserem.. což takhle třeba náhlá příhoda břišní… časem se ti začne dělat zle, budeš zvracet stolici a pak ráda někam k doktorovi dolezeš… Jelikož jsem pracovala na chirurgii, tak moc dobře vím, jak tyto samoléčevné kůry fungují. Poradit, skutečně poradit a pomoct si nenecháš, děláš si akorát alternativy.. :nevim: komu není rady, tomu není pomoci..

Add jedna chytrolína, co mi napsala, že zakladatelka není blbá- nic takového jsem nenapasala, ale sama zakladatelka mi napsala, že do odborné poradny nepůjde, protože ji tam neposalal obvodní lékařka.. ¨

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
5.1.11 20:39
mofiz píše:
Hele pokud máš takové srůsty jak tu všem vykládáš tohle ti nikdo neudělá.....
pokud máš problém s vyprazdnováním a jedeš si stylem, jak jsi mi odpověděla, že doktora nepotřebuješ. tak jsi asi všeználek… :lol: pak neskuč, že se s prominutím normálně nevysereš… ano jsem sprostá, ale pokud jsi nebyla na wc dva týdny zavání to průserem.. což takhle třeba náhlá příhoda břišní… časem se ti začne dělat zle, budeš zvracet stolici a pak ráda někam k doktorovi dolezeš… Jelikož jsem pracovala na chirurgii, tak moc dobře vím, jak tyto samoléčevné kůry fungují. Poradit, skutečně poradit a pomoct si nenecháš, děláš si akorát alternativy.. :nevim: komu není rady, tomu není pomoci..Add jedna chytrolína, co mi napsala, že zakladatelka není blbá- nic takového jsem nenapasala, ale sama zakladatelka mi napsala, že do odborné poradny nepůjde, protože ji tam neposalal obvodní lékařka.. ¨

Co takhle nechat si jít zakladdatelku svojí cestou :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
5.1.11 21:14

Mofiz …no, já z toho pochopila, že už zakladatelka Lemaz u nějakého lékaře byla a doporučil vlákninu, ovoce, zeleninu, pohyb…prostě klasicky blbý lékařský nic neřešící univerzální přístup. To už všechno dělá a tak se snažila najít i jiné zkušenosti v této diskuzi a řeší to s náma chytrolínama :mrgreen: .
Je jasné, že některé praktiky pro ní nebudou vhodné a myslím, že je natolik inteligentní člověk, že ví kam až může zajít a určitě si nechce protrhnout střeva.
Bohužel u nás zdravotnictví stále funguje, že nepřipouští alternativy, nevidí souvislost všeho se vším(tělo, emoce…). Řeší se jen jednotlivosti. Pacient je tupec, kterej pomalu neví ani kde má ruce, hlavu :nevim: . To je hodně smutné. Vidím, že tobě se v takovém systému dělá asi dobře, možná už trocha deformace. Vidíš hned nejhorší možné komplikace co mohou nastat.
Jestli je to pro tebe jen tlachání, tak to prosím víc nekaz. Pohovoř si někde na odborné úrovni. Tu jen samé všeználkyně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
5.1.11 21:26

Škoda slov opravdu..

Každý ví, že vše souvisí se vším… tohle je jen mylná představa, že zdravotničtí pracovníci toto neberou v potaz.. to s tou vlákninou ji podle toho, co mi napsala doporučil OL..... snažím se tu jen naznačit, že né vždy je samoléčba nejlepší řešení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
5.1.11 21:31
PeBa píše:
Mofiz …no, já z toho pochopila, že už zakladatelka Lemaz u nějakého lékaře byla a doporučil vlákninu, ovoce, zeleninu, pohyb…prostě klasicky blbý lékařský nic neřešící univerzální přístup. To už všechno dělá a tak se snažila najít i jiné zkušenosti v této diskuzi a řeší to s náma chytrolínama :mrgreen: .
Je jasné, že některé praktiky pro ní nebudou vhodné a myslím, že je natolik inteligentní člověk, že ví kam až může zajít a určitě si nechce protrhnout střeva.
Bohužel u nás zdravotnictví stále funguje, že nepřipouští alternativy, nevidí souvislost všeho se vším(tělo, emoce…). Řeší se jen jednotlivosti. Pacient je tupec, kterej pomalu neví ani kde má ruce, hlavu :nevim: . To je hodně smutné. Vidím, že tobě se v takovém systému dělá asi dobře, možná už trocha deformace. Vidíš hned nejhorší možné komplikace co mohou nastat.
Jestli je to pro tebe jen tlachání, tak to prosím víc nekaz. Pohovoř si někde na odborné úrovni. Tu jen samé všeználkyně.

Milá zlatá… já v tomto systému již dávno nepracuji. Není to pracovní deformace, jen laik si dost často neuvědomuje, že samöléčba někdy daleko více ublíží než pomůže. V této době jsou již lékaři nejen vedeni na tablety, ale také psychologickým směrem, dost z nich se dává na alternativu..je to jen a jen o lidech jak o lékařích tak o pacientech
Já osobně do státních zařízení nos nestrčím ani omylem, chodím do soukromého sanatoria a je to o něčem úplně jiném…
Dávno dělám v soukromém sektoru.. přesněji v hospicu,který má opravdu daleko ke státnímu zařízení. Je tu jiný přístup, jiná péče, jiné myšlení… vzhledem k tomu, že tu klienti umírají, dbá se na jejich maximální pohodlí jak tělesné, tak duševní, což znamená například v neděli kněze atd.. co si kdo přeje..A kdo si myslí, že i o jiných platech tak omyl..sestra s 4 letou praxí tu má 11tisíc čistého s přesčasy, víkendy a svátky-.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
5.1.11 22:06

Nebudu se tu s tebou přít kdo vylez zdrávku nebo né. Já si tu tím akorát nehoním triko a klidně si to nechám pro sebe, že jí taky mám a nebudu někomu vnucovat, že má jít bezpodmínečně lékaři, když z něj cítím, že hledá i jinou cestu.
Hospic je specificiký sám o sobě. To je povětšinou konečná, tak proč by se klientům něco mělo odpírat? Je to spíš o duchovní cestě a to se závratným platem nikdy spojené není.
Myslím, že lékaři jsou dosti ovlivnitelní hodně dýlery a doporučí značku, lék, za jakou dýler nabídne nějakou pěknou provizi. Ano, na školách mají různé přednášky(psychologie, jak jednat s pacienty,..), ale to jsou mladí lékaři a těch je docela málo po nemocnicích a tyto okrajové předměty se splní kvůli zápočtu a jede se dál. Málokterý pak v praxi to rovnocenné jednání praktikuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
5.1.11 22:16

No proč by se v hospicu odepíralo? To já nevím, ale moc dobře vím, že 70% hospiců na klienty vyloženě kašle…hotovo tečka.
Triko si nehoním, jak jsi tu napsala( napsala jsme ji to záměrně aby si nemyslela, že tu kecám a nevím co).. jen si nemyslím, že v tomto případě pomůže to, co zakladatelka praktikuje… nemám ji to za zlé.. Chápu, že se snaží tuto situaci řešit nejdříve sama. Jenže sama jsi ji mohla napsat, že takhle dlouhá obstipace o něčem svědčí a nejspíše ne o ničem dobrém. Samozdřejmě, že to může být způsobeno psychicky.. strachem, stresem atd…ale také nemusí. Další možnost která by ji mohla pomoct je lactulosa… jak dobře víme, cukerný roztok. účinný bez předpisu.. 3× denně lžíce. Mohu ji ještě poradit na lačno vlažnou minerálku aspon sklenici a pak nejíst minimálně 30minut… Ale to je vše pouze okrajové a nejsem si jista,zda v tomto případě účinné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí