Hysterický záchvat

Anonymní
5.1.11 09:17

Hysterický záchvat

Ten kdo prožil,ví o čem mluvím.Bohužel se nejedná o rozbíjení talířů při hádce s partnerem.Ale o stav,který přijde nečekaně,a já osobně měla pocit že umřu.Udělalo se mi zle od žaludku,poté jsem měla tíživý pocit na hrudi,brnění roukou,které se ve svalové křeči nepřirozeně zkroutily,přestala jsem cítit obličej,nemohla jsem mluvit.......
Tento stav se opakoval za dva dny dvaktár,poprvé jsme volali rychou,bo to vypadalo na infarkt,či mrtvici,podruhé už jsem dýchala do sáčku,a přítel mě stihl dovést do nemocnice,než přišly svalové křeče.

Mám 4 měsíčního chlapečka,plně kojím.Přášky na uklidnění ve skříni,pro jednorázovou potřebu,bo léky přecházejí do mléka,už jsem si musela jeden vzít,cítila jsem jak to přichází znovu.Dnes je to zatím dobré,ale mám strach.Co když to přijde zase,nečekaně a rychle jako poprvé?Přítel v práci,jak prijdou křeče,pomoc už si nezavolám.Přemýšlím co mám dělat,jestli vypustit kojení,a být na práškách,ale mít jistotu,že jsem schopná se postarat o miminko,nebo kojit dál,a trnout,kdy to příjde znovu.Nechci přestat kojit,ale mám takto riskovat?Co je pro nás lepší?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9044
5.1.11 09:20

Ahoj,nemam s tim zkusenost,ale urcite bude 100% lepsi mama v pohode,nez aby jsi dostala zachvat a nemohla se postarat o sebe ani o ditko.
Takze ja byt na tvem miste,prestala bych kojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
5.1.11 09:25

Známe měla tyhle stavy psychického rázu a musela ukončit kojení a musel a brát prášky. někdy je lepší prostě tohle řešení představ si že tě to chytne kdy nikdo nebude doma malý bude v postýlce a plakat a ty budeš někde na zemi v křečich kdy se nebudeš moct pohnout…Nevím takhle bych moc neriskovala…v zájmu dítěte a v hlavně de o zdraví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
5.1.11 09:30

Ty příznaky co popisuješ do písmene sedí na stav ktarý jsem zažila u mámy. Ale u ní to byl stav nedostatku minerálů. Jak říkáš najednou ji bylo tak nějak těžko na hrudi, hůř se jí dýchalo, začali ji brnět ruce a pak se přidala křeč kdy se jí ruce zkroutili na hrudi a vůbec celá byla v křečí, nemohla mluvit, nic. To všechno nastalo během pár minut. Volala sem taky záchranku. Píchli ji injekci (diazepam nebo co se to dává proti křečím, mám okno) a nechali mi ji doma, že kdyby zas dostala tenhel záchvat, at ji dám prášek diazepamu. Přesně 24hodin po prvním záchvatu dostala druhej, ještě horší, s rychlejším nástupem, dostat do ní prášek bylo nemožný, kvůli křeči. Takže znova záchranka, ti si ji už odvezli, skončila na interně. Když ji v nemocnici vzali krev, zjisili ji vážnou hypokalcemii a hypokalemii (nevím jestli píšu správně). Dva dny byla na kapačkách a cpali do ní horem dolem draslík, vápník, hořčík. Pustili ji až když měla hodnoty v normě. Teď užívá vápník a hořčík dlouhodobě každý den a je bez problému.

Takže to nemusí být jen hysterický záchvat, ale i jiná příčina. Než přestaneš kojit, zkus si zajít k dr. na testy, třeba ti jen chybí něco a nemusela bys přesta kojit. Ale i kdyby, mimnko potřebuje zdravou maminku i kdyby kvůli tomu mělo pít UM :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.11 09:39

Zjistilo se,že mi chybí fosfor,což dr nechápe,bo je to jediný minerál který mi chybí,a ten s tím prý nemá nic společného.Další týden jdu na krev znovu,dala jsem si předsevzetí,že skusím vydržet ten týden bez léků,ale představa,že dostanu další záchvat ve mě vyvolává ještě vědčí stres,než je možné,i když se to snažím potlačit.Včera jsem si musela vzít ráno prášek,vzala jsem jen jeden,tak k tomu přibyli výčitky svědomí kvůli malému.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.11 09:43

Když jsem řekla příteli,že jsem se rozhodla,že kdy to nebudu zvládat,tak holt přestanu kojit,moc se mu to nelíbylo.On se snaží,jak má o mě strach tak po práci vaří,žehlí,snaží se vše ulehčit,ale já pořád vidím,jak nemůžu dýchat,strašný pocit.Ten prcek to snad věděl,spal miláček celou dobu a to trvalo tak 3hod jak to začlo a než mi pomohli od křečí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.11 09:43

Když jsem řekla příteli,že jsem se rozhodla,že kdy to nebudu zvládat,tak holt přestanu kojit,moc se mu to nelíbylo.On se snaží,jak má o mě strach tak po práci vaří,žehlí,snaží se vše ulehčit,ale já pořád vidím,jak nemůžu dýchat,strašný pocit.Ten prcek to snad věděl,spal miláček celou dobu a to trvalo tak 3hod jak to začlo a než mi pomohli od křečí.

• Citovat
  • Upravit
IMI
2766
5.1.11 09:44

Ja bych se na kojeni urcite vykaslala. Tohle totiz neni zadna sranda. Predsevzeti, ze vydrzis bez prasku - to prece nemuzes brat jako predsevzeti, ze nebudes pit kafe. Ty prasky jsou k necemu dobry. Urcite je to jeste vetsi stres, myslet porad na to, ze prasek ne ale co kdyz zachvat jo. A ze mas stresu stejne jako ostatni? No jo, ale to neznamena, ze to neni pro tebe az dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.11 09:50

Já vím,že to není jak s kafem :-) ,ale obvoďačka,když zjistila,že mám mimčo a kojím,tak mi řekla,že mi něco napíše až po tom,co přestanu kojit,taky to upřednostňuje,to já samozřejmě taky,ale mám strach.Fakt se bojím,že to příjde zase.Tak jsem se jí ptala,co mám dělat když to zase příjde,co když bude přítel v práci atd. tak mi napsala ten Lexaurin,že si mám tak jednorázově vzít.A že mám příjít,až nebudu kojit.

• Citovat
  • Upravit
163
5.1.11 09:54

Znovu si musíme připomenout, že jsme kromě matek taky jenom lidi, na což často zapomínáme. To nejdůležitější je být v pohodě. Jedná se o vážný problém. Některé matky přestávají kojit kvůli mnohem menším problémům. Hlavně, UM jsou dnes tak drahý proto, že obsahují téměř všeckom jako MM! Klidně si přečti obsah… Žádnej stres!!! Prostě ho odstav a budete v pohodě oba!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
5.1.11 09:55

No jenze to muzes kojit i tri roky. A co detskej doktor? Rekni mu jak to je a co by doporucil. Obvodacka ti podle me az tak nemuze rict, vykaslete se na kojeni, to by nebyla podpora kojeni :wink: Teda nevim, ale muze to tak bejt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
5.1.11 10:02

Navic bych to asi brala takhle - Bude mimco bez MM v takovym stavu, jako ty bez prasku? asi tezko.
Ja prvniho kojila par dni, protoze sem nebyla schopna se ani prevlict z pyzama, najist se, dojit na zachod, nic. Proste sem jenom drzela kricici miminko, ktery tomu kojeni zrovna moc nedalo. Takze sem se na to vyprdla a zacala aspon trochu fungovat. U druhyho uz to bylo lepsi, ale kojeni taky 4 mesice a pak UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.11 10:06

Děkuji,za názory.Nikdy předtím s mi nic podobného nestalo,první záchvat byl velice rychlý,fakt jsem myslela,že mám mrtvici,bylo mi řečeno,že si za to můžu sama,tím jak jsem se snažila nadechnout při pocitu,že nemůžu dýchat se to fakt lehce řekne :-? ,že ty křeče jsou s překysliční,druhý byl menšího rázu,ale hned druhý den,to jsem jen přešla s pokoje do pokoje kde bylo více zatopeno,přitom jsem celý den „odpočívala“o vše se staral přítel,včera jsem si musela vzít ten prášek hned ráno,protože jsem cítila,jak na mě jde horko,a už jsem věděla,a zacala prodýchávat.Poradím se ještě s tou dětskou dr,na tom něco bude.Dneska jsem tak v mezi stavu,a myslím jen na to,abych to uřídila.

• Citovat
  • Upravit
3
5.1.11 10:15

Zkus si vygooglovat panická porucha -panické ataky, něco podobného se mi také stalo, takže doporučuji navštívit psychologa, který ti přesně vysvětlí co a proč se to děje , mě to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
5.1.11 10:17

Moc na to spíš nemysli. Zabývej se prckem, snaž se myslet pozitivně. Jako bys nioc takovýho nezažila, třeba ti pomůže. Děckařku určitě kontaktuj. Jestli je dobrá, poradí ti. Už jsi tio měla udělat při prvním záchvatu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí