Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jelikoz mi to prijde jako klasickej pripad panicky ataky, tak bych nevahala, navstivila psychiatra a nechala si predepsat prasky! Muzou to byt ojedinele pripady, muze to byt z neceho jineho nez psichyckeho razu, jasne, ale taky se to muze rozvinout v klasickou panickou uzkostnou poruchu.. (vypadam tady chytra jako radio, ale mluvim o tom nejen z vlastni zkusenosti..)
V soucasne dobe existuji AD, ktera se daji brat i v tehotenstvi a pri kojeni, dokonce mi moje Dr. ukazovala studii nejake geneticky, ktera se timto u tehotnych a kojicich zabyvala, ze zadne nasledky brani leku na deti nemelo.. Problem je, ze se zadna matka dobrovolne testovani leku nezucastni, to je jasny, takze nevime, jakou to melo prukaznost.. A taky zalezi na tom, jak je to z dlouhodobeho hlediska…
Takze pokud chces za kazdou cenu kojit, tak mozna bych vydrzela do prikrmu, kdy se to kojeni muze omezit a zacala brat ty prasky, ale pokud ty ataky jsou takhle silne, tak bych se na cele kojeni vyprdla a radsi byla v klidu.. Ze se to priteli nelibi… no…pokud by si prozil podobny stav, tak by asi pak mluvil jinak, on nekoji… ![]()
Drzim palce!
Omlouvám se,že jsem nečetla celou diskuzi,takže možná budu mimo.
Vypadá to na tetanické křeče /zkus se podívat na heslo latentní tetanie/-psych.i fyz.vypětím se spotřebovává velké množství hořčíku-vánoce,kojení,nedostatek spánku,prostě malé miminko doma…I když se ti to jako stres nemusí jevit,tělo to tak může vnímat.A spotřebovává…projeví se to tak,jako tobě.Přitom hodnoty hořčíku v krvi mohou být normální nebo jen mírně snížené!!
Léčí se podáváním hořčíku,nejlepší je rozpustný Magnosolv /ale jen na předpis+projímá/, v horším případě i injekčně.Plus úprava režimu,odpočinek.Plus v případě potřeby léky na uklidnění-dočasně,jen při stavu,nebo dlouhodobě AD.
Neukvapuj se a kojení zatím nepřerušuj,možná to zvládneš jen se zobáním hořčíku.Na to je vždycky čas.
Teď nemám moc času,ale vím o tom hodně,pokud budeš chtít,napiš SZ.Držím palce,bude líp,jen se s tím musíš naučit počítat.
Tina
Byla jsem s malým venku,jen do blízkého obchodu,na mě snad působí ten přechod do tepla nebo nevím,udělalo se mi zase zle.Tím,že vím,jak mám dýchat,jsem to potlačila,ale točí se semnoou svět pořád.
Myslím,že jde o dřívější stresy,které jsem myslela,že jsou postupem let zamnou,že jsem se s určitými věci vyrovnala.Ale asi se léty jen uležely.Pandořina skříňka - tak se teď cítím,když mi na pohotovosti řekli,že je to hysterycký záchvat.Protože teď mě nic netrápí,miminko prospívá,s přítelem máme pěkný vztah,není důvod proč bych měla takto kolabovat.
Přítel se právě snaží dělat co může,abych byla v klidu.Příjde s práce,navaří,vyžehlí,udělá nádobí,pokud to nestihnu,jen abych malého mohla dál kojit.V noci nespí,bo mě chodí kontrolovat,jestli jsem v pořádku,když je v práci,co dvě hodiny mi telefonuje,jak mi je.Dnes je to pátý den,mám strach aby nás to neodrovnalo oba.Zítra je poradna,tak zajdu za dětskou,a uvidím co mi řekne.Chtěla bych ale počkat,do výsledků krve příští týden.V po mám jít na krev,ve středu budou výsledky.Mám strach,ale vím,že jak malého odstavím,těžko se to bude dát vrátit.Abych toho nelitovala.Na druhou stranu,už bych to nechtěla zažít znovu,v té síle co to přišlo.Já opravdu nevím co dělat.
Tino,rozpustný Magnosov mám,ale po dvou dnech braní nemůžu chtít zázraky,to je jasné.Po těch nejvědčích záchvatech mi dávali to samé,jen kapačkou,aby to zmírnilo ty svalové křeče,a mohla jsem kojit.Strašně chci vydržet,jen se prostě dalšího záchvatu bojím.
Prave tim strachem se ti pak rozjede bludny kruh strach ze zachvatu - zachvat - strach z dalsiho zachvatu - zachvat v kratsim intervalu......
Fakt bych si s tim moc nezahravala, ono jak se to dostane do hlavy, tak psychika je fakt previt… ![]()
Taky mi příjde,že se v tom začínám zbytečně babrat,i tím,že hledám příčinu v minulosti,bo jsem už pár let velice vyrovnaná.Je to bludný kruh,treba to stím nemá nic společného…ach,jo.Faktem je,že člověk si nejvíc škodí sám.Uvidím jak to bude do zítra.Zatím se držím.
ahoj zadny strach mam tuto nemoc klidne se ptej!co potrebujes je to tetanický záchvat neboj se niceho
Anonymní píše:
Taky mi příjde,že se v tom začínám zbytečně babrat,i tím,že hledám příčinu v minulosti,bo jsem už pár let velice vyrovnaná.Je to bludný kruh,treba to stím nemá nic společného…ach,jo.Faktem je,že člověk si nejvíc škodí sám.Uvidím jak to bude do zítra.Zatím se držím.
Je normální, že o tom pořád přemýšlíš, protože to neni jen oko na punčocháčích. Určitě ti pomůžou i v poradně. Raduj s z miminka a z manžela, který je chápavý a pozorný!!! Stresy z minulosti nejsou nic nemožnýho. Tak jak ubližujeme svýmu tělu, tak nám bude naše tělo ubližovat. To je jasnej zákon, ale aspoň bych se duševně stravovala pozitivama ze svého současného života. ![]()
Cvana a Tina - dík,už samotný název - tetanický záchvat,ve mě vyvolává pozitivní myšlení,po tom co mě doktorka diagnostikovala jako hysterku jsem fakt neměla daleko od toho,abych se začala smát -čímž bych to potvrdila
.
Dnes se cítím líp,hlavně to bude tím,že jsem to včera udýchala,nebylo mi nejlíp,ale žádné drama spojené se svalovými křečmi se nekonalo,prášek jsem za celý den nevzala,jen ten magnsov jsem si vzala,hned jak to na mě šlo,místo večer,to je ale myslím jedno,tak snad zase dnes bude o něco líp.Strach sice mám,ale začínám mít pocit,že správným dýcháním ten nápor záchvatu zvládnu.
Cvana a Tina - dík,už samotný název - tetanický záchvat,ve mě vyvolává pozitivní myšlení,po tom co mě doktorka diagnostikovala jako hysterku jsem fakt neměla daleko od toho,abych se začala smát -čímž bych to potvrdila
.
Dnes se cítím líp,hlavně to bude tím,že jsem to včera udýchala,nebylo mi nejlíp,ale žádné drama spojené se svalovými křečmi se nekonalo,prášek jsem za celý den nevzala,jen ten magnsov jsem si vzala,hned jak to na mě šlo,místo večer,to je ale myslím jedno,tak snad zase dnes bude o něco líp.Strach sice mám,ale začínám mít pocit,že správným dýcháním ten nápor záchvatu zvládnu.
Také se přidávám k názoru, že to vypadá jako ataka panické poruchy. Kojení bych raději po dohodě s Dr.ukončila a vzala nějaké léky, aby se to nerozjelo ještě víc. Sestra jí má diag. a má přesně ty stavy, co popisuješ. Nyní už je na nízkých dávkách AD a když cítí neklid, má po ruce nějaký preparát, co rychle působí. Při kojení bych tyto stavy určtě nepodceňovala, dalo by se to nyní tvládnout ambulanně, když se to rozjede, je většinou hospitalizace nutná. Přeju, ať je brzo líp.
Ahoj, já prožívám to amé. mám záchvaty hrůzy a pocit, že umírám, nejhorší věc co jsem zažila:-(
Petrula,no jo,ježe první záchvat byl v sobotu,na Nový rok,druhý hned v neděli,v po jsem byla u obvodní,v út prášek a dneska je středa.Neuplynul ani týden.Proto jsem taky vyděšená,že je to tak po sobě.