Jak předejít OHSS?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12134
30.10.10 13:38

ahoj holky, můžu vás trochu uklidnit, já mam syndrom pol. vaječnků a za sebou první a úspěšné IVF, je pravda, že s touto diagnozou je OHSS v určité míře téměř pravidlem, mě můj dr. ale říkal, že je velká výhoda toho, že bývá větší množství vajíček a je pak z čeho vybírat, popř. zbyde i na mrazák… Také je určitá výhoda, že při mírném OHSS je prý i větší šance na uchycení embrya a je to pravda, já měla tu slabší variantu OHSS, je to takový silný tlak v podbřišku a bolest při čůrání, je dobré už při stimulce hodně moc pít, jíst bílkoviny a koupit si nutridrinky a také odpočívat, ten OHSS se většinou projeví v mírnější formě, pokud to dr.nepřežene se stimulací a pořádně vás hlídá při UZ a to se vydržet opravdu dá. Tak držím palce, at vše dobře dopadne, je hodně embrýsků a hlavně se jeden či dva u tebe v bříšku pěkně zavrtají :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
5.11.10 21:47

Ahoj holky,
taky mám PCO. Zjistili to v CAR dle UTZ a hormonál. profilu. Mám zvýšený nějaký Mullerův hormon (nevím, jak se to přesně jmenuje) a doktorka říkala, že před IVF musíme proto dávat velký pozor se stimulací, že hrozí hyperstimulační syndrom. Chtěla jsem nejdřív zkusit IUI, dostala jsem clostilbegyt (1-0-1) a 10. den na UTZ zjistili, že už po téhle dávce jsem přestimulovaná (10+6 folikulů). IUI mi neprovedli a navíc zakázali i domácí snažení, že prý nejsme v americe, kde se rodí šesterčata… :-( Asi to nemám tak hrozný, jen mě střídavě bolí břicho vpravo a vlevo. Nevíte někdo, jestli se s PCO dá vůbec na IUI někdy jít? Bez clostilu mi totiž folikuly nerostou, ikdyž jich je hodně a s clostilem rostou,ale zase hrozí vícerčata…chjo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
8.11.10 11:27

Ahoj Troni,já mám také PCO,také mi to zjistili při ultrazvuku,z hormonálního profilu a také jsem vůbec neměla MS,clostík jsem brala několikrát, vždy mi rostly jedno až dvě vajíčka,a na IUI jsem byla 2×,takže s touto diagnozou se chodí na IUI,ale bohužel každá reagujeme jinak na clostik a proto je to někdy zdlouhavé než dojdeme k vytouženým dvěma čárkám… Já jsem tedy k tomu ještě nedošla :-x ale v prosinci mě čeká první IVF tak snad to vyjde.přeji hodně štěstí i ostatním…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
10.11.10 16:50
***nika*4** píše:
Ahoj Troni,já mám také PCO,také mi to zjistili při ultrazvuku,z hormonálního profilu a také jsem vůbec neměla MS,clostík jsem brala několikrát, vždy mi rostly jedno až dvě vajíčka,a na IUI jsem byla 2×,takže s touto diagnozou se chodí na IUI,ale bohužel každá reagujeme jinak na clostik a proto je to někdy zdlouhavé než dojdeme k vytouženým dvěma čárkám… Já jsem tedy k tomu ještě nedošla :-x ale v prosinci mě čeká první IVF tak snad to vyjde.přeji hodně štěstí i ostatním…

A Niko kolik si prosím tě brala toho clostíku? Já dva denně, ráno a večer. Znáš někoho, kdo s PCO otěhotněl po IUI? Přeju Ti ať IVF vyjde!Čím budeš stimulovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
12.11.10 12:02

Ahoj Troni, clostik jsem brala 2× denně, vždy nějaké vajino vyrostlo,ale posledně mi dr řekl že clostik zas působí negativně na výšku děložní sliznice. Znám holky které otěhotněly i přirozenou cestou-většinou po laparce. Bohužel všechny případy nejsou stejné… Budu stimulovat Puregonem, tak uvidím jak to budu vše snášet, je to pro mě novinka :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3968
1.2.13 21:35

Troni nám se to povedlo.. nejdříve nic ale požádala jsem v caru o laparku a po té jsem stimulovala clostíkem a šla na svoje první IUI a teď už má mimísek rok a půl. :) Jinak clostík na mě moc nereagoval..myslím, že laparoskopie hodně v mém případě pomohla. :) Teď uvažuji o dárcovství, abych pomohla maminkám ale bojím se OHSS, tak nevím, zda do toho půjdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí