Váha miminka v 38 tt

143
29.10.10 12:04

vaha mimnka v 38tt

:nevim: Ahoj zdravím všechny co mě budou číst chtěla jsem se zeptat co si myslite o měření miminka ultrazvukem jsou ti vahy přesne nebo se mužou milit a mimčo muže mit vice nebo meně a v jake poloze se to nejlepe změří ja jsem dneska byla se objednat na cisaře v nemocnici a tam mi na ultrazvuku řekli že miminko ma špatnou polohu že není hlavičkou dole ale ma hlavičku v jednom boku a nožky v druhem tak že je z boku do boku je nějak zkroucene doktor ho sice změřil ale přesně to neví vaha pry muže nebo mu vychazi na 4kg nevite muže se zmilit i ultrazvuk v tomhle v zhledem k poloze mimča jdu do nemocnice ještě ve čtvrtek jestlý se neotoči mam pry moc vody v břiše tak že se muže ještě otočit jinak cisař mi naplanovali na 8.11. vychazi to 39+5 ja nevím ale mě se to zda pozdě když normalni porod jsem měla stanovení na rozmezi 9 až 12.11. 2010 co si myslite není to pozdě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Nikynka86
29.10.10 12:51

Ahojky,
muj syn se narodil ve 38 tt prirozene,podle utz byl dokonce 36+6 ,takze 37tt .
Pri porodu mi delali uzt a +- vaha byla 2990 gramu,syn se narodil a vazil 2995 gramu,takze vaha byla vzdycky presna ,spletli se cca o 5gramu :D coz je smesne .
Zalezi jaky maji UTZ a take zkusenosti…
Jinak k cisari,miminko se jeste otocit muze,a myslim ze datum planovane sekce je vporadku…ale stat se,ze budes rodit dric se muze…
Sestrenice mela TP na 7.11.2008 byla prijata den predem…v noci z 6 na 7 ji odtekla v porodnici plodovka a byl to akutni cisar.Nechapu jak to mohli nechat az na TP :nevim: takovy hazard.
SCisar se vetsinou planuje cca okolo 38tt

• Citovat
  • Upravit
Nikynka86
29.10.10 12:53

Jeste k vaze miminka v 38tt 8-o
prijde mi to jako nesmysl!!!
Pokud nemas tehu cukrovku,tak asi spatne zmerene proporce miminka :pankac:

• Citovat
  • Upravit
356
29.10.10 12:56

Ahoj, odhad váhy podle UTZ je spíš orientační. Mě v porodnici řekli odhad 3100 g a za dva dny se narodil a měl 3590 g. A jak píše Nikynka, miminko se ještě může otočit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
29.10.10 13:03

Známá porodila 5-kilové mimčo a neměla těhu cukrovku, takže to není dané…cukrovka = velké dítě. Velké dítě může být i bez cukrovky. Někdo to má třeba geneticky dané.

A k dotazu…mě u prvního porodu předpovídali 4200g (na dvou UTZ, dva lékaři). Malá se narodila a měla 3800g. Takže tipování váhy podle UTZ bych brala jako hoooodně orientační. Vůbec se tím nestresuj. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
29.10.10 13:05

Vaha miminka

Těhu cukrovku nemam doktorka byla moc mlada řikala že ma miminko špatnou polohu že mam moc plodove vody a mimčo pry ma 4kg a to se mi zda moc když před měsicem mělo 2.5.kg je možne že by tak moc přibralo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
29.10.10 13:09

Vaha miminka

nevím zda je to v genech ale u prvního syna mi řelki že to bude macek že bude mit 4.7.kg a narodil se s vahou 3kila tak že tam se hodně spletli tak nevím ja si myslim že ti to druhe by mohlo mit 3 kila tak nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21545
29.10.10 13:18

s tím odhadem bych to brala hodně s rezervou. mě ve 36+5tt odhadovali 3 kg, Viktor se narodil 37+4tt a měl 3640g. kor jestli mělo mimča horší polohu, tak to měření mohlo být hodně nepřesné. holt uvidíš jak to dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
29.10.10 13:21
Me odhadovali v 37tydnu 3700g.
Mala se narodila s vahou 4620g v 41tydnu.A kdyz ji merili jeste na prijmu tak rikali ze bude mit okolo 4kg.
Tehu cukrovku jsem nemela.
Nikynka86 píše:
Jeste k vaze miminka v 38tt 8-o
prijde mi to jako nesmysl!!!
Pokud nemas tehu cukrovku,tak asi spatne zmerene proporce miminka :pankac:

Niky opravdu to enni nesmysl.Proste bude mit vetsi mimco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
29.10.10 14:34

Geny v tom asi trochu budou. Co vím od mé maminky, z její strany se vždy rodili „mackové“…(maminka, já i mí sourozenci…všichni nad 4kg) a já v tom zřejmě budu pokračovat. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
29.10.10 14:35

ahoj, mě odhadovali hodinu před porodem váhu cca 3kg, rodila jsem 37+4, a malej měl 3670g. Můj Dr mi vždycky říkal že to měření je moc nepřesný, že stačí aby mimi mělo pootočenou hlavičku a už to háže velký chyby což bude asi tvůj případ. Ale je možné že má i ty 4kg, pokud máte nějaký rodinný dispozice, jako že má táta 2m apod.

• Citovat
  • Upravit
26894
29.10.10 16:02

Já bych tu váhu brala taky jenom jako orientační. Mě dělala dr. ultrazvuk 2 týdny před porodem a odhadovala na 3,2 až 3,5 kila, při porodu měl 4,78 kg, takže tolik za ty dva týdny určitě narůst nemohl. Sama dr. mi teda říkala, že už je to jenom přibližný, že se to takhle ke konci blbě měří, jak je mimčo veliký.

A klidně ty 4 kila mít může a nemusí to být cukrovka, já jí taky neměla, byla jsem na dvou testech v těhotenství a po porud mi dělali čtyři náběry a jenom jeden byl lehce zvýšenej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí