Jak předejít OHSS?

1296
29.10.10 12:58

Jak předejít OHSS

Tak doufám,že to tu nebude dvakrá..už jednou jsem toto téma zadala a nikde nanašla :mrgreen:

Začínáme stimulovat na naše první IVF a já se bojím OHSS..takže se chci zeptat,dá se mu nějak předejít..vím,že hodně pít,takže se snažím alespon 4 litry denně,apak někdo si vychvaluje Protifar..bílkovinu,může mi někdo říct jak ji užívat a jak dlouho,jeslti hned od začátku stimulky před ET,OPU až po testování? Budu moc ráda za všechny rady :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3040
29.10.10 13:49

Zeptej se lékaře, který má výsledky hormonálního profilu. Také jsem se ptala, jestli je možnost OHSS, kouknul do papírů a řekl, že podle hodnoty xx, je velká pravděpodobnost, že mě to mine.
Zítra píchám poslední Puregon a krom chvilkového bodání necítím nic. Po punkci se budu šetřit a pro jistotu budu hodně pít, ale nic jiného nehodlám dělat. Jen se těšit. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
29.10.10 14:13

:nevim: OHSS se většinou rozjede po punkci, takže to je potřeba pít ta 3-4 litry. záleží kolik sneseš, mě je už po 3 litrech blbě :poblion: potom mě doporučili nutridrink, ten jsem si koupila, ale jen jeden.stál totiž 42 korun 8-o no a spíš záleží jak to tvoje tělo snese, jsou holky, co to s nima nehne a nepijí skoro vůbec a pak ty, který se prolívají a stejně jsou z toho hotový. Mě se to začalo vracet, je to tak 14 dnů, ale to se prý občas stává, když je IVF úspěšné. Znám ale na netu i holku, co byla 2 měsíce po IVF ve špitále na kapačkách s OHSS, to jsem si myslela, že už snad ani není možný. Zbytečně se toho neboj, břicho tě bolet bude, ale dá se to přežít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1296
29.10.10 14:16

No já měla mírnej hyperstimulák i po 5 tabletách clostíku,tak prot se ptám…a protokol mě předávala sestra,takže jsm tohle nestihla ani doktorovi říct…tak proto mám strach :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
29.10.10 14:20

tak já mám po OHSS - těžká forma. Dva měsíce v nemocnici, ale všechno dobře dopadlo, doma máme nádherné tříměsíční mimčo. Teď jsem se ptala doktora, jestli je pravděpodobné, že pokud bych šla na druhé umělé, jestli mě to zase potká. Jelikož mám diagnózu PCOS, tak tu ta pravděpodobnost je. Musí se dát pozor při stimulaci. Ale rozhodně dodržovat pitný režim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
29.10.10 14:21

neboj se vlka nic, začni píchat a určitě jdeš po pár dnech znovu na kontrolu, kde ti dr.udělá UZ a uvidí jak reaguješ a snížží ti třeba dávky. Pravý OHSS postihuje 1% žen, zbytek je jen lehkej stupeň, bolest je podobná menstruační a mě to dost tlačilo pod plícemi a jakoby na žaludku, v noci počítej s tím, že se třeba nebudeš moct ani otočit na bok, je to jako by jsi měla kamení v břiše, ale postupně to zmizí, na celým procesu IVF to bylo to nejmíň zatěžující :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
29.10.10 14:22

jo ženy s PCo jsou k tomu prý náchylný. Mám taky PCO, ale měla jsem jen lehkou formu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1296
29.10.10 14:24

já už píchám v pondělí jedu na ultrazvuk a zatím dobrý :) já jsem v pořádku u nás je chyba v manželovi a jak jsem měla mírnej OHSS po clostíku tak to jako nebylo tak hrozný,prostě bolesti břicha jenže jsem nevěděla co to je,tak jsem radči jela na pohotovost..za dva dny to přešlo :-)
MMarti ratuluju ki miminku..já mám doma 4-letu dcerku,takže 2 měsíce v nemocnici by pro mě byly strašný :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
29.10.10 14:24

ale souhlasím s „nebát se vlka nic“. Mimčo za to stojí :pankac: :pankac: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
29.10.10 14:27

přesně to jsme řešili doma taky, že příště už si to prostě nebudu moct dovolit být 2 měsíce mimo, když máme už jedno dítko. Takže se budeme pokoušet přirozeně, buď to vyjde nebo ne. Díky za toho našeho jednoho. :lol: A přeju ať vám to vyjde bez problémů :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1296
29.10.10 14:27

a PCO je co? to asi nemám,teda nikdo mi o tom nic neříkal :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1296
29.10.10 14:28

My první máme přirozeně..ale ted už to moc dlouho nešlo až se zjistilo,že manžel má astenozoospermie :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
29.10.10 22:21

ahoj,mám také pco(pcos) - je to syndrom polycystických vaječníků- prostě ikdyž jsou vaječníky narvané vajíčky,tak žádné nedoroste a nedojde k ovulaci. Jinak se připravuji na svoje první IVF, sice proběhne až někdy na začátku prosince ale mám strach už teď. Při pco je docela časté OHSS,takže se to musí hlídat,tak aspoň říkal dr. :nevim: snad vše proběhne hladce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
29.10.10 23:14

Holky, a podle čeho vám to PCO zjistily?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
30.10.10 08:54

něco vidí na UZ a potom podle hormonálního profilu a nebo při laparoskopiii, si teda myslím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí