Jak přepravit 2 kočky letecky?

35791
5.9.11 14:26

Jak přepravit 2 kočky letecky?

Ahoj, sice to bude až za pár měsíců, ale nevíte jak přepravit dvě kočky letecky? Jednu mi to letadla vezmou, ale dvě ne. Jedině jako zavazadlo, ale to se trochu obávám, kam je dají, jelikož hodlám letět s přestupem, bez přestupu to létá až na jaře Bylo by to do Malagy. Dohromady mají víc než 8 kg, takže do jedné přepravky se také nevejdou :-(

Případně, nemáte typ na přepravku? Koupit jí každé svojí, nebo jednu velkou?

Koček je mi sice líto, ale nevím, jak jinak to vyřešit. Rodina kočku má a dvě nikdo nechce Jsou to normální kočky, nic zvláštního, ale přece je nedám někam do útulku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10623
5.9.11 14:40

Já bych se asi informovala u letecké společnosti, se kterou poletíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101654
5.9.11 15:09

A co zkusit sehnat někoho, kdo poletí tím samým letadlem, že by jako druhou kočku vezl on? Ale je otázkou, jak získat kontakt na někoho z linkového letu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
5.9.11 15:31
j.a.n.i1 píše:
A co zkusit sehnat někoho, kdo poletí tím samým letadlem, že by jako druhou kočku vezl on? Ale je otázkou, jak získat kontakt na někoho z linkového letu.

V letadle mohou být max 2 kočky, ale ne u všech, někde jen jedna v každé třídě. Jako že bych u Gatu někomu vrazila do ruky kočku? :mrgreen: To asi nepůjde.
Já jestli s tím nemáte někdo osobní zkušenot, případně jak jinak to vyřešit, jiná doprava, prostě je tam musím nějak dostat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
5.9.11 15:43

Pokud ja vim, cestovat se dvema zviraty neni problem, jedno proste zaplatis jako nadmerne zavazadlo, priblizne 11 euro za kilo, ale lisi se to od spolecnosti. Samozrejme zvire musi mit cip. Pises ze je to az za par mesicu, ale nektere zeme napr. UK, Irsko atd.vyzaduji preockovani 6 mesiceu pred prijezdem do zeme. Jinak zvire musi byt v karantene. Zvire zaockuje veterinar 6 mesicu dopredu a pred odletem max.24hodin musi provest krevni test a dalsi ockovani, jinak ta karantena. V nekterych zemich je jeste veterinar na letisti, ktery zvirata kontroluje, pred odletem. Jinak zvirata na palubu s cestujicimi ve vetsine pripadu nesmi, ale neboj necestuji v zavazadlovem prostoru. Kazde letadlo ma specialni box-mistnost na prepravu zvirat, ktera je klimatizovana. Prestup neni problem ponevadz zvire cestuje jako zavazadlo takze jej prendaji do druheho letadla stejne jako kufry. Poku je zvire citlivejsi je mozne pozadat veterinare o uklidnujici leky.Toto vsechno by ti mel rict vetrinar vcetne seznamu zemi ktere vyzaduji tu sestimesicni karantenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
5.9.11 15:49

Jeste k tem zviratum na palube, ja cestuju celkem dost a jeste jsem nevidela ze by mel nekdo zvire na palube, udajne to zalezi na pilotovi, ale pry se to moc nedovoluje protozer lidi si pak stezuji, a nikdy nevis jestli za tebou nesedi nekdo kdo ma alergii, to je dalsi vec. Jo a pozor na prepravni boxy v kterych zvire vezes, musi byt certifikovane, coz uz dnes vetsina je, ale najdou se pripady kdyz box razitko nema a nemusi ti ho vzit do letadla. vseobecne plati jedno zvire do 7kg na rodinu, je bez priplatku, pokud je zvirat vic nebo je tezsi tak platis jak uz jsem zminila jako presvahu-zavazadlo navic.

Příspěvek upraven 05.09.11 v 15:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
5.9.11 15:50

Do španělska karantena není, jen ten čip a očkování, to už jsem se ptala. Nad léky jsem taky přemýšlela, ale nevím, jestli to je zrovna dobrý nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
5.9.11 15:57

driv se zvirata uspavala na prani majitele, ale uz od toho upustili, protoze stalo ze se udusi zvratky, ted se pozivaji bezpecnejsi metody, davaji se jen mirna sedativa na uklidneni. Myslim ze je to lepsi nez ten stres co to zvire zaziva z cesty a noveho prostredi. jinak kazde zvire musi mit vlastni prepravku. pises ze musis letet s prestupem ze primo se leta az na jare coz si nemyslim je spousta leteckych spolecnosti co leta primo. Zalezi odkud jsi ja casteji letam z Vidne jsou tam lepsi spoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
5.9.11 16:07

Nic tam přímo v zimě neletí, leda z Mnichova. A to stejně budu muset jet 100 km od letiště, takže jeden přestup není nic hrozného.
Přímý let tam mám jen do 30.10.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
5.9.11 16:12

Z čech se taky létá přímo, ale to asi víš. :think:
Ok, možná to v zimě nelétá

Příspěvek upraven 05.09.11 v 16:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
5.9.11 16:18
jenny.fields píše:
Z čech se taky létá přímo, ale to asi víš. :think:

No právě jen do toho 30.10. letí přímo z Prahy, do Mnichova ani Vídně se mi to zrovna nevyplatí. To už radši počkám hodinu v Barceloně.
Uvidíme, třeba to stihnu, jinak holt přestupovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
9.10.11 23:38

Holky, já pořád nevím. Prosím Váís o názor, jak dopravit dvě kočky do ciziny..
Jsou dvě možnosti:

mám kočky brát letadlem s přestupem cca 8 hodin cesty, nebo koupit takovou tu klec pro psa, dát jim tam záchod a jet dva dny autem? Autem tam stejně jednou potřebuju, že bych to vzala hned první cestu..
1/ autem to vyjde levněji, než letět s kočou a pak se vracet s přítelem pro auto..
2/nevím, co by pro ně byl větší stres, někdo mi tvrdí, že se dají kočky na cestu letadlem uspat, ale to je myslím krajní řešení a pořád nevím ,jestli mi je vemou letadlem..
3/mohla bych tam mít hned auto, ale musela bych jet co nejdřív, než začne sněžit.. Nemám totiž zimní pneumatiky a nevyplatí se mi je koupit.

:zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Omálka
10.10.11 08:51

Pik,jesli si troufneš,tak bych jela autem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný