Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,chtěli bysme dceři 5 let pořídit pejska do bytu.A nemůžeme se rozhodnout mezi bišonkem a maltézačkem.Všude píší,že jsou tyto dva vhodní k alergikům.Nemáte s tím někdo zkušenost jestli je to pravda?A jsou nároční na péči?myslím chlupy atd. díky předem za reakce ![]()
My máme boloňského psíka je to něco mezi bišonkem a maltézáčkem je velice hodný a hravý k dětem nechá si od dětí vše líbit, nelína, my jsme moc spokojeni, je to miláček máme ho 5let
a co se týká peče o srst tak je to u těch to pejsků na stéjno je bílý, proto se musí koupat a česat jinak oni nelínají nemáme stím problém bydlíme sice v rodiném domku, ale máme ho doma. Jediný problém máme, že nerad je doma sám to kňučí, ale tak jsme si ho asi tak naučili pořád nám je v patách. ![]()
Příspěvek upraven 31.08.11 v 08:30
Vhodní k alergikům - ale jenom k alergikům na psí srst, protože nelínají… jestli má někdo alergii na psy jako celkově (většinou na šupinky kůže nebo tak), nepomůže mu ani naháč.
Já znala maltézáka jen jednoho a byl to pěkný hajzlík. Ale většinou jsou milí=) Hlavně nezapomenout, že i takhle malý psí smetáček potřebuje stejnou výchovu, jako německý ovčák např…
Ono je skoro jedno kterýho si vybereš.
Mám zkušenost s obouma a povahově jsou úplně stejní. Bišonek mám kudrnatější srst a zdá se mi, že mu i víc vypadavájí.
A aby nepelichali, tak je potřeba jim každý den věnovat aspoň 20min a vyčesávat jim srst.
Jinak se z těch chlupů zblázníš. Jinak jsou strašně přítulní a mají rádi děti.
A brácha byl alergik a nevadili mu.
Kdyby tě něco zajímalo, tak se ptej. ![]()
My máme bišonka a je to v pohodě. Je pravda, že nelíná. Vzhledem k tomu, že se nechce česat, tak má celoročně krátky střih a máme klid.
renule 13 píše:
a co se týká peče o srst tak je to u těch to pejsků na stéjno je bílý, proto se musí koupat a česat jinak oni nelínají nemáme stím problém bydlíme sice v rodiném domku, ale máme ho doma. Jediný problém máme, že nerad je doma sám to kňučí, ale tak jsme si ho asi tak naučili pořád nám je v patách.Příspěvek upraven 31.08.11 v 08:30
sousedka má teď mimi boloňáčka a černého, je úžasný, má ho s PP, taky vybírali kvůli alergii manžela a dcery. U černých je výhoda, že nemají červenou srst jak jim tečou oči. Eli je taky alergik (já tvrdím, že jen papírově
naštěstí) a chceme jorkšírka.
Ahoj, já mám maltezáčka - fenečku 10let, je to hodná, milá, poslušná holka, nelíná, nejsou s ní starosti, jen pokud jí budeš chtít nechat delší chlupy, musíš je česat, jinak ti srst plstnatí a jakoby se slepí dokupy, já jí mám ostříhanou po celém tělíčku, má jen delší chlupy na hlavě, nosí copánek, jinak je nakrátko, stříhání jednou za 2-3 měsíce.
Vůbec nelíná, jsem astmatik a vše je ok, nemám žádné problémy, takže k alergikům, astmatikům vhodná.
Bišonek je taky dobrý pejsek, ale je určitě větší než maltezáček.
Mám boloňáčka, a nelíná, což byla moje podmínka z chlupů by mi přeskočilo, je to mazel, už mu je 9 let, a chová se jak štěně
Taky ho nechávám stříhat na krátko.Ale pozor při výběru štěňátka, to co vidím chodit po ulicích tak jsou hrozně velký a takový divný
náš má 4.3 kg a je dokonalej ![]()
Děkuji moc za odpovědi,dívala jsem teď na boloňského psíka a ten se mně také moc líbí.tak se budeme rozhodovat mezi maltézáčkem a boloňským psíkem.A ještě jsem se chtěla zeptat jak je to s učením čůrání jak dlouho asi trvá než se to naučí.A je lepší asi s PP že?
A co všechno je potřeba mít nachystáno pro pejska než si ho dovezeme domů?
lula píše:
Hodaka a můžu se zeptat kde a podle čeho jste ho vybírali?
spíš jsme měli štěstí
ale koukat prý na rodiče aby nebyli velký, tady jak otec tak i matka byli malý.Máme bez PP, jen byl nějak navíc a nešli mu dát papíry
čurání nám trvalo já nevím do dvou měsíců to uměl, přesně fakt nevím.Ale chodila jsem s ním co hodinu a půl.
Nejsem žádný psoznalec, takže sme asi fakt měli štěstí ![]()
A zkus ještě mrknout na cotton de tulear, toho máme my a je to taky skvělej pes, nelíná, má takovou bavlněnou srst a je strašně učenlivej.obvykle cvičej agility a tak..ale náš má chudák línou paničku ![]()
lula píše:
A co všechno je potřeba mít nachystáno pro pejska než si ho dovezeme domů?
krmení, misku na jídlo, na pití, pelíšek, obojek a vodítko, to stačí.
A ty jsi doma nebo chodíš do práce?protože počitej s tím že starat se budeš ty ![]()
Jo a krmím jen granulema, žádný jídlo od stolu, občas pidi midi kousek párku když krájím do něčeho.