Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Taky mame bolonacka, ma 7 mesicu, kdyz jsme si ho brali od chovatelky ve 2 mesicich tak byl uz nauceny chodit curat na podlozku a kdyz ho pravidelne vencime, min. 3× denne tak uz ani doma necura, ale podlozku jeste mame, protoze kdyz zustane doma sam, tak ho zaprve nema kdo vyvencit a zadruhe se skoro vzdy naschval vykaka, ze sme ho nevzali sebou, ale vzdy tedy chodi na podlozku. A jak uz nekdo psal, proste nechce zustavat sam, knuci a steka. Jinak je hodnej, rychle se uci, detem neublizuje i kdyz ho chudaka nekdy trapi, nelina, moc toho nesezere (myslim granule, jinak loudi porad
)
Jolynka píše:
Taky mame bolonacka, ma 7 mesicu, kdyz jsme si ho brali od chovatelky ve 2 mesicich tak byl uz nauceny chodit curat na podlozku a kdyz ho pravidelne vencime, min. 3× denne tak uz ani doma necura, ale podlozku jeste mame, protoze kdyz zustane doma sam, tak ho zaprve nema kdo vyvencit a zadruhe se skoro vzdy naschval vykaka, ze sme ho nevzali sebou, ale vzdy tedy chodi na podlozku. A jak uz nekdo psal, proste nechce zustavat sam, knuci a steka. Jinak je hodnej, rychle se uci, detem neublizuje i kdyz ho chudaka nekdy trapi, nelina, moc toho nesezere (myslim granule, jinak loudi porad)
to je fakt, nemá rád když je sám, tak škrábe dveře
nový, drahý
ale jinak je báječnej.
Hodaka píše:lula píše:spíš jsme měli štěstí
Hodaka a můžu se zeptat kde a podle čeho jste ho vybírali?ale koukat prý na rodiče aby nebyli velký, tady jak otec tak i matka byli malý.Máme bez PP, jen byl nějak navíc a nešli mu dát papíry
čurání nám trvalo já nevím do dvou měsíců to uměl, přesně fakt nevím.Ale chodila jsem s ním co hodinu a půl.
Nejsem žádný psoznalec, takže sme asi fakt měli štěstí
Né né, zas a zas… všechna štěňata uchovněných rodičů dostanou PP…
Zrovna tohle plemeno bych asi raděj brala s PP, protože jsou to ti „krásní malí chundelatí“ a to je super artikl pro různé pochybné množitele a tak. A aspoň je tam nějaká ta záruka, jak bude vypadat a jak se bude chovat. Určitě chtít vidět matku, kde se štěňata odchovávají, čím se krmí… Když by vám někdo nabízel štěně u branky k baráku, že matka je támhle vzadu a on byl chudáček poslední nejmenší, tak nemá PP, prchejte.
Pipet píše:Hodaka píše:lula píše:spíš jsme měli štěstí
Hodaka a můžu se zeptat kde a podle čeho jste ho vybírali?ale koukat prý na rodiče aby nebyli velký, tady jak otec tak i matka byli malý.Máme bez PP, jen byl nějak navíc a nešli mu dát papíry
čurání nám trvalo já nevím do dvou měsíců to uměl, přesně fakt nevím.Ale chodila jsem s ním co hodinu a půl.
Nejsem žádný psoznalec, takže sme asi fakt měli štěstíNé né, zas a zas… všechna štěňata uchovněných rodičů dostanou PP…
Zrovna tohle plemeno bych asi raděj brala s PP, protože jsou to ti „krásní malí chundelatí“ a to je super artikl pro různé pochybné množitele a tak. A aspoň je tam nějaká ta záruka, jak bude vypadat a jak se bude chovat. Určitě chtít vidět matku, kde se štěňata odchovávají, čím se krmí… Když by vám někdo nabízel štěně u branky k baráku, že matka je támhle vzadu a on byl chudáček poslední nejmenší, tak nemá PP, prchejte.
aha, no vidíš a manželovi tenkrát pán řekl, že je určitý počet štěňat kterým se PP dává, a že tenhle je navíc, nebo jak to říct.Já teda ani s PP nechtěla, chtěla jsem mazlíka, tak jsem z toho teda blázen
vadu žádnou nemá, fakt bych řekla že je dokonalej
a teda nechci dělat chytrou, prd tomu rozumím, ale kámošovi když se narodili pitbulátka, tak tenkrát měl papíry taky jen pro některý
a on to musl snad ještě přes nějakou stanici v Americe nebo tak nějak ![]()
Mám fenečku maltézáčka bez PP(PP měla jen maminka otec neměl) ale navadí nemám jí na chov a vady žádné nemá
Je hodná milá přítulná k dětem fakt trpělivá,dostala jsem jí když jí bylo 8 týdnů a už uměla chodit na jedno místo,takže s tím ti moc neporadím ale doma mi nečůrá to už musí být aby to nevydržela(přes noc) ale jinak chodí bez problémů ven,my jí teda stříháme protože i když by se mi s dliuhými líbila tak tady na zahradu je to dost nepraktické a do sněhu v zimě taky vždy se jím tam lepili hroudy sněhu a to pak bylo fénování na hodinu ![]()
Hodaka píše:Jolynka píše:to je fakt, nemá rád když je sám, tak škrábe dveře
Taky mame bolonacka, ma 7 mesicu, kdyz jsme si ho brali od chovatelky ve 2 mesicich tak byl uz nauceny chodit curat na podlozku a kdyz ho pravidelne vencime, min. 3× denne tak uz ani doma necura, ale podlozku jeste mame, protoze kdyz zustane doma sam, tak ho zaprve nema kdo vyvencit a zadruhe se skoro vzdy naschval vykaka, ze sme ho nevzali sebou, ale vzdy tedy chodi na podlozku. A jak uz nekdo psal, proste nechce zustavat sam, knuci a steka. Jinak je hodnej, rychle se uci, detem neublizuje i kdyz ho chudaka nekdy trapi, nelina, moc toho nesezere (myslim granule, jinak loudi porad)
nový, drahý
ale jinak je báječnej.
u nás taky od mala nemá ráda být doma sama takže pro změnu štěká dřív trhala noviny nebo pantofle ale s tím přestala a ted když jí necháme otevřeno do celýho patra tak se naschvál vyčůrala a ještě mi snědl omáčku z plotny tak je jen v koupelně a v chodbě tak stěká no,občas si jí teda vezme i tchýně nahoru jenže tam mají zas kočku noa Bianca tam dělá bordel
Hodako, teď jsem se dívala a americký pitbullteriér není uznané plemeno FCI (taková nadnárodní pejskařská organizace) a fakt mají nějakou „základnu“ v americe a možná i jiné podmínky.
Ale naprostá většina plemen je u toho FCI (většinou ještě nejsou uznaná nějaká málo rozšířená národní plemena a tak…) uznaná a jsou pro ně stejná pravidla (ještě tuším byly a asi i jsou vyjímky u nějakých loveckých plemen).
Takže když rodiče projdou uchovněním (u každého plemene to můžou být jiné podmínky, většinou taková „vstupní prohlídka“ - bonitace a pak třeba ještě účast na nějaké výstavě, nebo zkouška z výkonu…), dostanou ohodnocení „chovný/á“ a když se takoví dva psi stanou plánovaně rodiči štěňat, tak všechna ta štěňata taky dostanou PP. A aby i jejich štěňata pak měla zas PP, musí se taky uchovnit…
Když se narodí štěně s naprosto zjevnou vadou (špatná barva, špatné ucho/ocas, noha…), taky ten PP dostanou, akorát v něm mají od malička napsáno, že nemůžou být uchovnění.
Hodaka zatím jsem doma,ale teď jste mě teda vyděsili tím,že když je sám tak štěká a kňučí,nevím co by na to říkali sousedi ![]()
lula píše:
Hodaka zatím jsem doma,ale teď jste mě teda vyděsili tím,že když je sám tak štěká a kňučí,nevím co by na to říkali sousedi
no heled nevím jak jinde ale ted co bydlím v ulici tu má skoro každý psa a ten náš štěká nejméně ti ostatní štěkají snad pořád a ta naše jen když je tu sama
psi hold štěkají no ![]()
u nás v bytovce má psa jenom naše sousedka a ta je teda pořád doma
U nás v baráku jsou psi dva, náš a sousedky, a stejně nás tady nemají rádi tak ať si štěká, chvilku on chvilku čuba od sousedky
děti taky dělají bordel.Prosimtě spíš jde o toaby nebyl doma sám dlouho, ale spíš kvůli němu.
Pipet děkuji za vysvětlení ![]()
matyskovamamka píše:
A zkus ještě mrknout na cotton de tulear, toho máme my a je to taky skvělej pes, nelíná, má takovou bavlněnou srst a je strašně učenlivej.obvykle cvičej agility a tak..ale náš má chudák línou paničku
Tak toto je moc krásný pes
. Pokud bych pořizovala bílou chlupatou kuličku, určitě by to byl cotonek
.
Taky máme boloňáka, nepadají z něj chlupy, tak může i do rodiny, kde je alergické miminko. A Děti miluje ![]()
Já jsem taky alergik a mám maltezáčka, nepadají mu vůbec chlupy a je přítulnej
rád si hraje a rád chodí na procházky..
právě ted mi leží pod nohama ![]()
Dobrej chtela bych se zeptat jak se má maltezačkovy no ne jen malzečkovy ale i odtatnim pejskum cistit kolem oči. kdyžtak dekuju za odpoved naschle =)