Maltézáček nebo bišonek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14210
31.8.11 09:01

Taky mame bolonacka, ma 7 mesicu, kdyz jsme si ho brali od chovatelky ve 2 mesicich tak byl uz nauceny chodit curat na podlozku a kdyz ho pravidelne vencime, min. 3× denne tak uz ani doma necura, ale podlozku jeste mame, protoze kdyz zustane doma sam, tak ho zaprve nema kdo vyvencit a zadruhe se skoro vzdy naschval vykaka, ze sme ho nevzali sebou, ale vzdy tedy chodi na podlozku. A jak uz nekdo psal, proste nechce zustavat sam, knuci a steka. Jinak je hodnej, rychle se uci, detem neublizuje i kdyz ho chudaka nekdy trapi, nelina, moc toho nesezere (myslim granule, jinak loudi porad :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
31.8.11 09:03
Jolynka píše:
Taky mame bolonacka, ma 7 mesicu, kdyz jsme si ho brali od chovatelky ve 2 mesicich tak byl uz nauceny chodit curat na podlozku a kdyz ho pravidelne vencime, min. 3× denne tak uz ani doma necura, ale podlozku jeste mame, protoze kdyz zustane doma sam, tak ho zaprve nema kdo vyvencit a zadruhe se skoro vzdy naschval vykaka, ze sme ho nevzali sebou, ale vzdy tedy chodi na podlozku. A jak uz nekdo psal, proste nechce zustavat sam, knuci a steka. Jinak je hodnej, rychle se uci, detem neublizuje i kdyz ho chudaka nekdy trapi, nelina, moc toho nesezere (myslim granule, jinak loudi porad :mrgreen: )

to je fakt, nemá rád když je sám, tak škrábe dveře :zed: nový, drahý :lol: ale jinak je báječnej.

• Citovat
  • Upravit
24798
31.8.11 09:17
Hodaka píše:
lula píše:
Hodaka a můžu se zeptat kde a podle čeho jste ho vybírali?
spíš jsme měli štěstí :nevim: ale koukat prý na rodiče aby nebyli velký, tady jak otec tak i matka byli malý.Máme bez PP, jen byl nějak navíc a nešli mu dát papíry :nevim: čurání nám trvalo já nevím do dvou měsíců to uměl, přesně fakt nevím.Ale chodila jsem s ním co hodinu a půl.
Nejsem žádný psoznalec, takže sme asi fakt měli štěstí :wink:

Né né, zas a zas… všechna štěňata uchovněných rodičů dostanou PP…

Zrovna tohle plemeno bych asi raděj brala s PP, protože jsou to ti „krásní malí chundelatí“ a to je super artikl pro různé pochybné množitele a tak. A aspoň je tam nějaká ta záruka, jak bude vypadat a jak se bude chovat. Určitě chtít vidět matku, kde se štěňata odchovávají, čím se krmí… Když by vám někdo nabízel štěně u branky k baráku, že matka je támhle vzadu a on byl chudáček poslední nejmenší, tak nemá PP, prchejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
31.8.11 09:29
Pipet píše:
Hodaka píše:
lula píše:
Hodaka a můžu se zeptat kde a podle čeho jste ho vybírali?
spíš jsme měli štěstí :nevim: ale koukat prý na rodiče aby nebyli velký, tady jak otec tak i matka byli malý.Máme bez PP, jen byl nějak navíc a nešli mu dát papíry :nevim: čurání nám trvalo já nevím do dvou měsíců to uměl, přesně fakt nevím.Ale chodila jsem s ním co hodinu a půl.
Nejsem žádný psoznalec, takže sme asi fakt měli štěstí :wink:

Né né, zas a zas… všechna štěňata uchovněných rodičů dostanou PP…

Zrovna tohle plemeno bych asi raděj brala s PP, protože jsou to ti „krásní malí chundelatí“ a to je super artikl pro různé pochybné množitele a tak. A aspoň je tam nějaká ta záruka, jak bude vypadat a jak se bude chovat. Určitě chtít vidět matku, kde se štěňata odchovávají, čím se krmí… Když by vám někdo nabízel štěně u branky k baráku, že matka je támhle vzadu a on byl chudáček poslední nejmenší, tak nemá PP, prchejte.

aha, no vidíš a manželovi tenkrát pán řekl, že je určitý počet štěňat kterým se PP dává, a že tenhle je navíc, nebo jak to říct.Já teda ani s PP nechtěla, chtěla jsem mazlíka, tak jsem z toho teda blázen :nevim: vadu žádnou nemá, fakt bych řekla že je dokonalej :lol: a teda nechci dělat chytrou, prd tomu rozumím, ale kámošovi když se narodili pitbulátka, tak tenkrát měl papíry taky jen pro některý :think: a on to musl snad ještě přes nějakou stanici v Americe nebo tak nějak :nevim:

• Citovat
  • Upravit
27008
31.8.11 09:32

Mám fenečku maltézáčka bez PP(PP měla jen maminka otec neměl) ale navadí nemám jí na chov a vady žádné nemá :mrgreen: Je hodná milá přítulná k dětem fakt trpělivá,dostala jsem jí když jí bylo 8 týdnů a už uměla chodit na jedno místo,takže s tím ti moc neporadím ale doma mi nečůrá to už musí být aby to nevydržela(přes noc) ale jinak chodí bez problémů ven,my jí teda stříháme protože i když by se mi s dliuhými líbila tak tady na zahradu je to dost nepraktické a do sněhu v zimě taky vždy se jím tam lepili hroudy sněhu a to pak bylo fénování na hodinu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
31.8.11 09:35
Hodaka píše:
Jolynka píše:
Taky mame bolonacka, ma 7 mesicu, kdyz jsme si ho brali od chovatelky ve 2 mesicich tak byl uz nauceny chodit curat na podlozku a kdyz ho pravidelne vencime, min. 3× denne tak uz ani doma necura, ale podlozku jeste mame, protoze kdyz zustane doma sam, tak ho zaprve nema kdo vyvencit a zadruhe se skoro vzdy naschval vykaka, ze sme ho nevzali sebou, ale vzdy tedy chodi na podlozku. A jak uz nekdo psal, proste nechce zustavat sam, knuci a steka. Jinak je hodnej, rychle se uci, detem neublizuje i kdyz ho chudaka nekdy trapi, nelina, moc toho nesezere (myslim granule, jinak loudi porad :mrgreen: )
to je fakt, nemá rád když je sám, tak škrábe dveře :zed: nový, drahý :lol: ale jinak je báječnej.

u nás taky od mala nemá ráda být doma sama takže pro změnu štěká dřív trhala noviny nebo pantofle ale s tím přestala a ted když jí necháme otevřeno do celýho patra tak se naschvál vyčůrala a ještě mi snědl omáčku z plotny tak je jen v koupelně a v chodbě tak stěká no,občas si jí teda vezme i tchýně nahoru jenže tam mají zas kočku noa Bianca tam dělá bordel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
31.8.11 09:39

Hodako, teď jsem se dívala a americký pitbullteriér není uznané plemeno FCI (taková nadnárodní pejskařská organizace) a fakt mají nějakou „základnu“ v americe a možná i jiné podmínky.
Ale naprostá většina plemen je u toho FCI (většinou ještě nejsou uznaná nějaká málo rozšířená národní plemena a tak…) uznaná a jsou pro ně stejná pravidla (ještě tuším byly a asi i jsou vyjímky u nějakých loveckých plemen).
Takže když rodiče projdou uchovněním (u každého plemene to můžou být jiné podmínky, většinou taková „vstupní prohlídka“ - bonitace a pak třeba ještě účast na nějaké výstavě, nebo zkouška z výkonu…), dostanou ohodnocení „chovný/á“ a když se takoví dva psi stanou plánovaně rodiči štěňat, tak všechna ta štěňata taky dostanou PP. A aby i jejich štěňata pak měla zas PP, musí se taky uchovnit…
Když se narodí štěně s naprosto zjevnou vadou (špatná barva, špatné ucho/ocas, noha…), taky ten PP dostanou, akorát v něm mají od malička napsáno, že nemůžou být uchovnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
31.8.11 12:16

Hodaka zatím jsem doma,ale teď jste mě teda vyděsili tím,že když je sám tak štěká a kňučí,nevím co by na to říkali sousedi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
31.8.11 12:23
lula píše:
Hodaka zatím jsem doma,ale teď jste mě teda vyděsili tím,že když je sám tak štěká a kňučí,nevím co by na to říkali sousedi :-)

no heled nevím jak jinde ale ted co bydlím v ulici tu má skoro každý psa a ten náš štěká nejméně ti ostatní štěkají snad pořád a ta naše jen když je tu sama :lol: psi hold štěkají no :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
31.8.11 12:25

u nás v bytovce má psa jenom naše sousedka a ta je teda pořád doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
31.8.11 13:49

U nás v baráku jsou psi dva, náš a sousedky, a stejně nás tady nemají rádi tak ať si štěká, chvilku on chvilku čuba od sousedky :lol: děti taky dělají bordel.Prosimtě spíš jde o toaby nebyl doma sám dlouho, ale spíš kvůli němu.

Pipet děkuji za vysvětlení :wink:

• Citovat
  • Upravit
4132
31.8.11 16:55
matyskovamamka píše:
A zkus ještě mrknout na cotton de tulear, toho máme my a je to taky skvělej pes, nelíná, má takovou bavlněnou srst a je strašně učenlivej.obvykle cvičej agility a tak..ale náš má chudák línou paničku :)

Tak toto je moc krásný pes :palec: . Pokud bych pořizovala bílou chlupatou kuličku, určitě by to byl cotonek :srdce: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veronika25
9.9.11 11:01

Taky máme boloňáka, nepadají z něj chlupy, tak může i do rodiny, kde je alergické miminko. A Děti miluje :wink:

• Citovat
  • Upravit
kamíík 034576
19.8.12 11:22

Maltezáček

Já jsem taky alergik a mám maltezáčka, nepadají mu vůbec chlupy a je přítulnej :) rád si hraje a rád chodí na procházky.. :) právě ted mi leží pod nohama :))

• Citovat
  • Upravit
Maltezaček očička
11.11.13 20:12

Očička

Dobrej chtela bych se zeptat jak se má maltezačkovy no ne jen malzečkovy ale i odtatnim pejskum cistit kolem oči. kdyžtak dekuju za odpoved naschle =)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný