Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky potřebovala bych radu co udělat s ovčákem.Kolem domu šla totiž dnes paní s pejsek a dítkem v kočárku.Ovšem náš pes byl najednou jak vyměněný,přeskočil bránu a začal pejska kousat.Hned jsem to zaregistrovala a běžela pro něj,dítku ani pejskovi se nic nestalo,několikrát jsem se ujistila ale našemu už nevěřím,mám z něj strach.Máme dvě děti a rozhodli jsme se ho dát pryč,pořád to vidím před očima a ještě ted se klepu.Zajímali by mě vaše názory kam pejska dát.Děkuji a rýpalky prosím nerýpejte jsem z toho vyklepaná víc než paní s dítkem.Usmrcení rezolutně odmítám,ještě našemu NO je 1rok
Dej si inzeráty, že daruješ a je vhodný na hlídání. Se zájemci bych pak probrala podrobnosti, proč ho dáváte pryč. Ročního psa by neměl být problém umístit.
Hoj, osobně si myslíl, že s NO v 1 roce života jde stále něco udělat… Minimálně začít navštěvovat cvičák… NO jsou velice inteligentní psi, ale pokud nejsou vycvičení, snadno sklouznou k agresivitě. Jsem veterinářka… Poruchy chování ( a to si myslím, že u vás je předčasné o tom takhle uplně mluvit) řeší také MVDr. Hana Žertová (vyhledej na netu její poradnu, ta je ale zpoplatněná-na její slova ale nedám dopustit…). Každopádně bych hned nepřemýšlela, kam psa dát… ( o euthanazii nemluvě, to by ani nikdo z normálních doktorů u takového psa neudělal…)
… ještě dodatek. Dát psa hned pryč může jeho psychiku narušit ještě víc…
oggyaozzy píše: … ještě dodatek. Dát psa hned pryč může jeho psychiku narušit ještě víc…
Myslím si, že je lepší dát ho někomu zkušenějšímu, než aby se ho dál snažil vychovat a vycvičit někdo, kdo se ho už teď (když je v podstatě ještě puberťák) bojí.
oggyaozzy píše:
Hoj, osobně si myslíl, že s NO v 1 roce života jde stále něco udělat… Minimálně začít navštěvovat cvičák… NO jsou velice inteligentní psi, ale pokud nejsou vycvičení, snadno sklouznou k agresivitě. Jsem veterinářka… Poruchy chování ( a to si myslím, že u vás je předčasné o tom takhle uplně mluvit) řeší také MVDr. Hana Žertová (vyhledej na netu její poradnu, ta je ale zpoplatněná-na její slova ale nedám dopustit…). Každopádně bych hned nepřemýšlela, kam psa dát… ( o euthanazii nemluvě, to by ani nikdo z normálních doktorů u takového psa neudělal…)
Eut. bych nedovolila,psa milujeme a věnujeme se mu co to dá,nevím co to do něj najednou vjelo ![]()
Kakika píše:oggyaozzy píše: … ještě dodatek. Dát psa hned pryč může jeho psychiku narušit ještě víc…Myslím si, že je lepší dát ho někomu zkušenějšímu, než aby se ho dál snažil vychovat a vycvičit někdo, kdo se ho už teď (když je v podstatě ještě puberťák) bojí.
Ted nevím zda myslíš toho pubertáka jako měˇ?
kibooolka píše:Kakika píše:Ted nevím zda myslíš toho pubertáka jako měˇ?oggyaozzy píše: … ještě dodatek. Dát psa hned pryč může jeho psychiku narušit ještě víc…Myslím si, že je lepší dát ho někomu zkušenějšímu, než aby se ho dál snažil vychovat a vycvičit někdo, kdo se ho už teď (když je v podstatě ještě puberťák) bojí.
neee
Roční pes je v podstatě pořád puberťák
To se omlouvám, že jsem to napsala tak nešikovně ![]()
Nevím, co se tam přesně odehrálo. Ale roční pes je vlastně puberťák.. je dost možné,že natolik bránil své území, že se rozhodl pro tohle. Mohl ho vyprovokovat ten pes.. stačí postoj. Cokoliv…
CHodíte s ním cvičák ? Je zvyklý na cizí psy? I na malé? Nedělala bych ukvapený závěry.
Spíš bych psa vzala na cvičák, s někým , kdo tomu opravdu rozumí si povykládala. řekla mu,co se stalo.a pokusit se vyprovokovat podobnou situaci a zkoumat jeho chování.
Hodně záleží na tom, zda je pes dominantní, nebo naopak příliš submisivní…
Kiboolko, neházej flintu do žita. Se psy se dá skvěle pracovat a stačí obvykle chvíle. Jasně psovi vysvětlit jakou má roli ve smečce, kde jsou hranice..
Kakika píše:kibooolka píše:neeeKakika píše:Ted nevím zda myslíš toho pubertáka jako měˇ?oggyaozzy píše: … ještě dodatek. Dát psa hned pryč může jeho psychiku narušit ještě víc…Myslím si, že je lepší dát ho někomu zkušenějšímu, než aby se ho dál snažil vychovat a vycvičit někdo, kdo se ho už teď (když je v podstatě ještě puberťák) bojí.Roční pes je v podstatě pořád puberťák
To se omlouvám, že jsem to napsala tak nešikovně
Ahoj, odkud jsi? Co je to za NO? Z jaké je chovatelské stanice? Je s papírama nebo bez? Má nějaký základní výcvik, resp. co se s ním doteď dělalo? Má chuť do práce, tj. je spíš aktivní nebo spíš povaleč? Má rád hraní s míčky apod? Nemáš třeba fotku?
Hanuleena píše:
Nevím, co se tam přesně odehrálo. Ale roční pes je vlastně puberťák.. je dost možné,že natolik bránil své území, že se rozhodl pro tohle. Mohl ho vyprovokovat ten pes.. stačí postoj. Cokoliv…CHodíte s ním cvičák ? Je zvyklý na cizí psy? I na malé? Nedělala bych ukvapený závěry.
Spíš bych psa vzala na cvičák, s někým , kdo tomu opravdu rozumí si povykládala. řekla mu,co se stalo.a pokusit se vyprovokovat podobnou situaci a zkoumat jeho chování.
Hodně záleží na tom, zda je pes dominantní, nebo naopak příliš submisivní…
Kiboolko, neházej flintu do žita. Se psy se dá skvěle pracovat a stačí obvykle chvíle. Jasně psovi vysvětlit jakou má roli ve smečce, kde jsou hranice..
Fakt je to štěnátko
na manžela je viditelně fixovaný,máme ještě salaše - fenu,tohle byl oříšek-malinký,já viděla jak ho drží pod krkem ale krev nikde netekla,bylo u toho cca 7-8lidí a věřím že nám začnou pekelný dny kord když bydlíme na malé vesnici a my jsme se přistěhovali…Napadlo mě ještě dát ho k našim,mají velikou zahradu
na cvičák bohužel nechodíme ![]()
No by měl být psychicky vyrovnaný.. pokud ho vedete k tomu, aby hlídal „své“ teritorium , udělal jen to, co se po něm chce.. ano. ikdyž musel přeskočit plot.. přišel narušitel a co kdyby vnikl na váš pozemek.
Určitě bych to ale neřešila tím, že ted okamžitě dám psa pryč.
Takže moje rada - cvičák, poradit se s někým kompetentním a zkušeným. zvýšit plot. a pokud by ani cvičitel neviděl jiné východisko, potom teprve uvažovat o tom, darovat psa.. mimochodem, pokud je to problémový pes, obrátila bych se na samotného pana Desenského. Jeho cvičební praktiky jsou pro většinu lidí nepochopitelné, bláznivé… ale fungují.
Anonymousss píše:
Ahoj, odkud jsi? Co je to za NO? Z jaké je chovatelské stanice? Je s papírama nebo bez? Má nějaký základní výcvik, resp. co se s ním doteď dělalo? Má chuť do práce, tj. je spíš aktivní nebo spíš povaleč? Má rád hraní s míčky apod? Nemáš třeba fotku?
S papíry není,manžel ho dostal od našich k narozeninám jako 3měs.NO je německý ovčák,míčky miluje
je aktivní dost
Hani a kde p.Desenského najdu? A popř.zda máš kontakt,písni sz