Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj Inko, no já myslím, že než se trápit a trápit, tak bych radši nekojila
Nemám ráda ty přemlouvačky a vyvolávání pocitů viny v mamince, že nekojí. Je to rozhodnutí každého a nikdo z nás neví, v čem je problém …
Jenom za sebe, měli jsme pár krizí a už už jsem taky přemýšlela, že mu šoupnu UM (hlavně večer, to bylo o nervy, brečeli jsme oba každý den), ale vydrželi jsme nakonec do 5.měsíce (ukončený čtvrtý) a začala jsem mu večer dávat mléčnou kaši a vše se v dobré obrátilo, prcek spokojený, já spokojená a dáváme příkrmy.
Ještě si vzpomínám, že v největší krizi, kdy už jsem letěla pro Sunar mi to NAJEDNOU přišlo strašně líto a chtěla jsem kojení udržet. A podpořila mě i magistra v lékárně a i díky ní jsme vydrželi. Ale ještě jednou, JE TO KAŽDÉHO VĚC A ROZHODNUTÍ. Zakladatelka určitě nechce přestat kojit, aby si nezničila prsa nebo podobné ptákoviny, má k tomu důvod a na ostatních je respektovat to. Otázka zněla, JAK PŘESTAT KOJIT a nikoli, MÁM PŘESTAT KOJIT?
Ahoj maminky, potřebuju poradit. Bylo mi doporučeno přestat kojit kvůli lékům a injekcím, které do sebe dostávám, že se to dostane i do mlíčka a já už malému dala několik ATB za sebou, které jsem musela brát a i několik injekcí co jsem musela podstoupit a dál už ho tomu vystavovat nechci, tak jsem se rozhodla dát ho na umělou výživu.Moc jsem to oplakala, prala jsem se s tím tři měsíce.I ted když o tom píšu je mi hrozně. Ale bude to pro něj lepší než aby do sebe takhle malý dostával takové silné léky. Začala jsem si stahovat prsa a odsávat tak po 6 ti hodinách, když jsem dřív kojila po dvou a snažím se tu dobu odsávání vždy prodloužit. Ale tvoří se mi v prsou tvrdá místa a bojím se abych nedostala zánět tak to raději vysaju. Samozřejmě se mi tam zase utvoří mléko. Nevím jak na to… můžu tam to tvrdé mléčko nechat, nebo se mito zanítí? Jak přestat? Děkuju za jakoukoli radu ![]()
zatvrdliny nenechávej, odstříkávej podle potřeby, nějakou chvíli to bude trvat, než se laktace zastaví. Jsou i nějaká homeopatika na zastavení laktace, jenom nevím, jaká, já vždy potřebovala spíš ty na podporu ![]()
A nevíš jak často se dává Nutrilon? Já kojila vždy když měl chuť,ale říká se že umělá výživa se může dát nejdříve za 3 hodiny.
UM více zasytí,takže dítko ti déle vydrží najezené,ovšem není to pravidlo. Když bude plakat dřív,tak dej dřív( nejdříve za 2 hodiny,aby stihlo to předchozí strávit),když bude chtít později,dáš později.
Tak od včerejška mám stáhnutá prsa a neodstříkávám jak mi poradil gynekolog. Bolí to jak blázen ale se studenýma obkladama je to lepší. Dneska jsem si vzala Dostinex, tak snad se mi uleví. Nevíte někdo jak dlouho to bude trvat ta bolest a nalití prsou? Závidím všem maminkám co můžou kojit, nikdy bych se kojení nevzdala kdybych nemusela. Je to pro mě hrozně zdrcující, někdy mám pocit jako kdybych zklamala jako matka
Paní se ptala na radu, jak přestat kojit - ne na váš názor co si o jejím rozhodnutí myslíte!!