Jak přestat uspávat dítě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
30420
5.5.11 07:45

My bohužel uspáváme klidně i hodinu, musím u ní ležet, prvně pohádka, pak pusinka a má u sebe muchláčka, ale nedejbože, že bych si dovolila odejít. No ale slyšela jsem, že je perfektní knížka…Každé dítě může dobře spát…dost mamin si ji pochvaluje. Znáte tu knížku některá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
5.5.11 11:24
Conie píše:
Našemu chlapečkovi budou v létě tři a taky uspáváme. Ani si vlastně neumím představit, že by šel spát sám. Vždyť je na to ještě malej, ne ?!

No nevim, malej ?? Ja neuspavala nikdy, moje deti to nikdy nevyzadovali, jdou do postylky (po obede i vecer), dostanou flasku s trochou piti, rozsviti se svetylko, reknu osvedcenou srandicku :-) a odchazim. Do 5ti minut spi. Mladsi je 2lety, jak rikam, uspavani nikdy nebylo.
Starsi uz je pubertak, a mel jako malinky (uz nevim presne) kratky obdobi, kdy jsem si po o musela lehnout taky do postele, a chvili delat, ze spim, aby si taky lehl. Pak jsem se vyplizila z pokoje.

S mladsim planuju za nejaky cas (zatim nema zajem) cteni pred spanim, pokud se mu to bude libit, z toho bych rada ritual udelala. Ale kdyz ho to bude otravovat, vnucovat se nebudu, jen at si chrni dal sam :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
5.5.11 21:15

No zatim to zase tak moc nevadi, ale vzhledem k tomu, ze cekame dalsi mimi, bude prenaseni do postylky casem narocne. A az bude mimi, bude to jeste slozitejsi, tak chci, abysme to zvladli jeste pred narozenim mimina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
5.5.11 21:19
francovka píše:
No zatim to zase tak moc nevadi, ale vzhledem k tomu, ze cekame dalsi mimi, bude prenaseni do postylky casem narocne. A az bude mimi, bude to jeste slozitejsi, tak chci, abysme to zvladli jeste pred narozenim mimina…

jo tak to mame u nas taky.. jak rikam, nastesti syn prozatim usina sam a je mu jedno,co se deje kolem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
5.5.11 21:30

Ahojky my začali uspávat od malička dceru hlazením,někdy i pohádkou,čekala jsem než usne i hodinu,ale dneska kdy už je jí 5 let,čteme pohádku a nestačím přečíst ani první stránku a už chrupká.nejdůležitější určitě pro dítě je ta jistota, že tam ten rodič je,jinak neusne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
5.5.11 21:32

Presne jsi to vystihla. Jenze u nas to trva od pul hodinky do hodiny a pul. A take vyzaduje jen a pouze maminku. Prosim, muzes mi prozradit, co je to za metodu a jak se praktikuje? Diky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
5.5.11 21:41

my se zkoušíme s přítelem střídat. Myslím, že je to nutné, co kdyby s maminkou něco někdy bylo a nemohla uspávat a předčítat.
A tak čteme, nejdřív většinou společně ve velké posteli, pak si klouček sám přeleze do svojí, kde si lehne, poslouchá až krásně za chvilku spinká :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ginger7
5.5.11 21:44

Cauky holky, chtela bych prispet radou, ktera je ale pro mladsi deti, ovsem treba zabere u druhyho ditete, pokud mate nekdo jedno a druhy planujete. Dcera rvala jak pardal, kdykoliv jsem ji polozila (a to nejen v noci)… tahala jsem ji celej den, ruce jak orangutan, zaujimala krkolomny polohy, abych ji dala do postele, aniz by se probudila. Kdyz se vzbudila, tak zacala silene rvat. Byla jsem na nervy. Kamoska mi poradila metodu, kterou opevovalo na nettu plno matek. Zdala se mi prilis jednoducha na to, aby fungovala. Ma se aplikovat az po pul roce zivota ditete. Do te doby totiz dite nechape, ze kdyz odejdete, tak nezmizite. To je pri teto metode doporucovano proste uspavat a chovat a chovat. Pak ale se ma nastolit toto: Udelat vecerni ritualy, potom vzit dite, kratce pochovat, polozit do postylky, rict haji, pohladit a odejit. Nastane silenej rev. Nechat rvat 3 minuty, ne vic (vyrvat dite se nedoporucuje a k nicemu to vetsinou nevede..), po trech minutach se vratit a dite znovu pohladit (nevytahovat!!) a rict haji a odejit, a nastane opet rev. takto to delat po trech minutach treba dve hodiny nez usne. Cca po tydnu dite pochopi, ze v noci se proste spi a rve cim dal kratsi dobu az nakonec prestane rvat uplne! NEVERILA JSEM, ale fungovalo to i u nas, jako u tisice jinych matek. Ja akorat musela vycpat po stranach celou postylku, protoze mala strasne brzo sedela, stala i chodila, takze v 8 mesicich stala a rvala a padala dozadu, tak aby si neomlatila hlavu. Zacala jsem to praktikovat v tech 8 mesicich a jsem fakt rada, protoze od te doby chodi spat bez problemu, dnes jsou ji skoro dva roky. Jdeme do pokoje, kratce pochovam, ona rekne haji a jde sama spat. Uzasny!! Clovek ale musi vydrzet a rikat si, ze 3 minuty rvani diteti neuskodi, clovek se tam vrati, ukaze diteti, ze tam je pro nej, ale ze musi spat. Sorry za roman, kratce to vysvetlit neslo. Moc tuto metodu doporucuji, mala rvavala fakt silene a vydrzela to dlouho. Kdybych to neudelala, nedovedu si predstavit, co by delala ted, ve dvou letech.

• Citovat
  • Upravit
8
5.5.11 21:45

U nas to uspavani zacalo hned po narozeni, protoze mala byla velky nespavec. Pak se nam to asi za rok podarilo odbourat, ale s pvni nemoci to bylo zpet.
Mne to v podstate taky nevadi, ale kdyz chci nekam jit, tak az pak a to nemluvim o nejake domaci akci :-D Ale az se v zari narodi sourozenec, bude uz muset usinat sama a ve svem pokoji a ne s nami v loznici, proto to resim uz ted, abych mela dost casu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
5.5.11 21:53

Jo jo, takhle jsme to delali taky, ale pak byla mala dlouho nemocna a bylo zase po vsem a pak uz se nam navrat nepodaril. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ginger7
5.5.11 21:53

Francovko, myslim, ze clovek se diteti venuje celej den, takze ma vecer pravo na svuj klid, takze chapu, ze to vecerni uspavani je narocny. Je pravda, ze kdyz je mala nemocna, tak chovam chvili dyl, ale porad je to kratce a jde sama spat. Abych tady nevypadala jak krkavci matka :-) tak jen dodavam, ze ji u toho zazpivam. Pohadky ji zatim nezajimaji, kdyz jsem ji zacala jednu cist, rekla „staci, jdu haji“ :-) Je ji rok a trictvrte, tak uvidime pozdeji.

• Citovat
  • Upravit
ginger7
5.5.11 21:55

Aha, tak kdyz byla nemocna, tak to se to asi fakt pokazi, protoze dite je rozmrzely a je mu zle. Tak drzim pesti, aby se to nejak podarilo vyresit! Jinou metodu zatim osvedcenou nemam.

• Citovat
  • Upravit
8
6.5.11 07:25

Ahoj Francovka:),tato metoda se jmenuje asi HODNĚ TRPĚLIVOSTI :-) já jsem toho nátoru,že jsem chtěla děti, abych se jim mohla věnovat, strašně rychle totiž vyrostou a to, že jim čtu pohádky je pro mě krásné, skoro každá moje kamarádka se mi diví, ale já na tom opravdu nic divného nevidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ginger7
6.5.11 10:25

Myly81, promin, ale ja mluvila o tom, ze nekdo uspava dve hodiny dite, ktery nechce spat, a tato metoda funguje. Dite pak i krasne spi celou noc. Nam to zabralo po ctyrech dnech, takze urcite je to mensi zlo nez dite hodiny nekolik let uspavat. Rozhodne se pokladam za dobrou matku, dceri se venuji maximalne, vecer ji zazpivam, pohadky odmita, ale v deset vecer ma spat a ne ponocovat. Jestli ti ale pripada uspavat dite hodiny normalni a pro nej dobry, tak to je samozrejme tva vec. Kazdy at si to rozhodne jak chce. Jen jsem na to musela reagovat.

• Citovat
  • Upravit
9044
6.5.11 10:37

Ginger-tak ono to vypada dost podobne jako Estvilova metoda,to co tady pises.To jsme zacali praktikovat,kdyz bylo malymu 8 mesicu a podarilo se to vyborne,jenze pak jsme jeli na par dni na Slovensko a vsechno bylo zase na zacatku.
Bohuzel tato metoda co pises nejspis nebude fungovat na dite,ktere uz je ve sve vlastni velke posteli a muze kdykoliv vylezt :)
Ale presne tak jsem to zkousela pred tydnem,ulozila maleho,zazpivala par pisnicek,rekla dobrou noc a odesla jsem,behem chvile rev a malej prisel za nama.Opet jsem ho odvedla,pohladila,rekla dobrou noc,ze se ted bude spinkat a odesla.No za chvili opet prisel se revem.Cim casteji se to opakovalo,tim rychleji vylezl z postele a byl u nas se silenym revem.Vydrzela jsem to tak delat hodinu a pul a potom jsem si k nemu sedla a on jak uz byl unaveny,zabral behem chvilky a ja odesla a byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí