Jak přestat uspávat dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8
6.5.11 19:58

no a to je přesně ono,nechat dítě plakat nebo mu věnovat pár minut navíc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
6.5.11 20:10

a neříkám tím,že jste špatné mámy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22030
6.5.11 20:12
myly81 píše:
no a to je přesně ono,nechat dítě plakat nebo mu věnovat pár minut navíc?

To je tak nádherně vyděračská otázka… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kdyby se to dalo shrnout do takto jednoduché věty, bylo by po diskusích… jenže ono to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12214
7.5.11 12:19

tak odpoveď na túto otázku by som chcela tiež vedieť :mrgreen: . Dcéra spí málo od svojich 3 týždňov, kým sa moc nehýbala, tak ležala, pozerala a po nejakej dobe zaspala, zhoršilo sa to, keď sa naučila v postieľke stáť, bola schopná stáť a hulákať aj hodinu, keď bol niekto pri nej a „pridržal“ ju ležať, tak zaspala rýchlejšie, nie teda behom pár minút, ale tak za polhodinu… ale ako je od leta vo veľkej posteli, tak to je úž úplne v pytli :jazyk:.
Má 3,5 roka, chodí do školky, ja do práce, ráno vstávame o šiestej, v školke poo majú asi hodinu oddych, vačšinou spí. O osmej večer sa ide do pelechu, čítame asi 20-25 minút, zaspala pri tom len keď bola nemocná s teplotou. Potom začína vyliezať a vymýšľať - asi ďalších 20minút, potom zase vylieza a dranká aby tam s ňou niekto bol, že tam nechce byť sama. Ak tam s ňou potom som, tak už leží, nevylieza, len sa prehadzuje a okolo deviatej konečne spí … Ak tam s ňou niekto z nás nie je, tak je schopná vyliezať ďalšie 2 hodiny, aj keď už ledva stojí a chodiť doslova prosiť, že tam nechce byť sama. Našťastie teda, nevyžaduje mňa a ak nie som doma, tak uzurpuje manžela, ale 2× nadšení z toho teda nie sme.
V noci spí dobre, nebudí sa, aby sa aj budila, keď naspí maximálne 10 hodín za deň.
Spomínanú metódu sme skúšali, okolo 1,5 roku, trvalo skoro mesiac, kým to začalo ako -tak zaberať, krátko po 2 rokoch chytila črevnú virózu, jednu celú noc prezvracala - to som ju mala u seba v posteli a bolo vymalováno :jazyk: .
A do puberty ju to sbáď prejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
8.5.11 10:34
Pajule22 píše:
Ginger-tak ono to vypada dost podobne jako Estvilova metoda,to co tady pises.To jsme zacali praktikovat,kdyz bylo malymu 8 mesicu a podarilo se to vyborne,jenze pak jsme jeli na par dni na Slovensko a vsechno bylo zase na zacatku.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
8.5.11 10:35

Pajule 22, co je to ta Estvilova metoda? Nejaky zazrak? 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
8.5.11 10:36

Jinak moc diky vsem zucastnenym za prispevky, neco zkusime a snad to zabere. KAzdopadne vim, ze se musim opet obrnit pevnymi nervy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aleachimka
8.5.11 10:45

holky, nečetla jsem všechno, ale chtěla bych zeptat. Mám 2letou holčičku, usínala dlouho sama, ale teď kolem toho druhého roku začala vyžadovat, abychom chodili s ní. Myslím, že je to spojené s tím, že začala chodit do školky. Je to většinou na chvilku, lehnu si vedle ní, dělám, že spím a ona za chvilku usne. S odpoledním spánkem nemá problém, usíná ve školce. Myslíte, že bych jí měla učit, aby usínala sama? Mě do přečtení této diskuse přišlo samozřejmé, že dítě chce být s maminkou/tatínkem, popř. že se dětem později čtou pohádky (což je taky druh uspávání).

• Citovat
  • Upravit
22030
8.5.11 20:21
aleachimka píše:
Myslíte, že bych jí měla učit, aby usínala sama? Mě do přečtení této diskuse přišlo samozřejmé, že dítě chce být s maminkou/tatínkem, popř. že se dětem později čtou pohádky (což je taky druh uspávání).

To je na Tobě, k čemu jsi ochotná - nikdo Ti neřekneme „tak je to správně“. Správně je to tak, jak to vyhovuje všem zúčastněným - dítěti i rodičům. Pokud Ti vyhovuje dceru uspávat, proč ne, není na tom přece nic špatného.

Krom toho, mně připadá, že tady se trošku zaměňují pojmy - není uspávání jako uspávání. Pod pojmem „uspávání“ já osobně rozumím to, že u dítěte je potřeba sedět (nebo ležet), dokud neusne - že nedokáže v klidu samo usnout, pokud vedle sebe někoho nemá (v horším případě vyžaduje jednu konkrétní osobu, obvykle maminku)… U nás třeba taky probíhá rituál ukládání do postýlky - večerníček, vyčistit zuby, vykoupat, přečíst pohádku na dobrou noc, pomazlit se v postýlce - ale pak odcházíme a děti usínají samy. Mně osobně to připadá hodně důležité - aby se dokázaly samy zklidnit, probrat si v hlavičce zážitky z celého dne a v klidu, bez pláče a „podpůrných berliček“ (typu „máma mě drží za ruku“) usnout.

Samozřejmě tady ale stále mluvíme o větších dětech, ne o miminkách - za sebe bych řekla, že to, co jsem popsala, očekávám a praktikuji zhruba od 1-1,5 roku mých dětí. Do té doby jsem obě uspávala - dceru držením za ručičku, syna v náručí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
12.5.11 16:29

Prosim Vás jaka je to metoda?děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
13.5.11 21:08

Ahojky, i my řešíme stejný problém, zrovna jsem zakládala diskuzi na téma - Pohádka na dobrou noc a pak jsem si všimla tohoto tématu…takže my máme tento probém už dá se říct od narození, na osmém měsíci jsme začali zkoušet estevillovu metodu, ale na našeho čerta je to moc slabé kafe, ten měl výdrž a že se to má každým dnem zlepšovat?no my měli snad každý den horší a horší a tak jsem to po 7dnech vzdala a nakonec jsem brečela s ním..teď jsme měli zavedeno, že jsem sice u něj ležela ale do 5min usnul (máme od FP hvězdičku s příjemnou hudbou)no a teď na mě zkouší něco nového a to že mi začíná vyprávět, co má všechno v postýlce, chce 10× napít, adt. Řeknu mu, že jestli si nelehne a nebude spinkat tak půjdu pryč - samo, že to tak vždycky dopadne, chvíli ho nechám, pak se vrátím a on usne…jenže my máme ještě jiny problém-malej se budí tak po 1hodine, ale to už tam nemusim lezet, jen mu zapnu hudbu a jdu pryc a on to vi :-) jen to buzeni v noci je sileny, snad to bude tema poslednima zoubkama a pak uz i ja se vyspim :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
13.5.11 21:14

u nás teda zabírá na uspávání i tatínek, ale když jsme si spolu poprvé vyrazili a hlídala tchýně, tak celou dobu spinkal jako andílek a jakmile jsme se s manželem připlížili do ložnice, tak nám to dal pěkně sežrat, resp.mně-manžel usnul jako miminko :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
13.5.11 21:15

Estevillova, najdeš ji na netu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16837
13.5.11 21:16

malá má 5,5měsíce a je to asi 3týdny co usíná sama.taky chvilku plakala nevěděla co se děje ale druhý den už to bylo lepší a ted už usíná sama.někdy usne hned někdy se tam třeba 20min kroutí a musím za ní občas zajít se podívat jestli nevypadl dudlík.ale vždy usne nakonec sama.chce to trpělivost.to samé s nočním krmením.možná že je ještě malá na to spát celou noc-nevím :nevim: budila se 2× za noc.upravili jsme to během dvou nocí a budí se už jen 1×.ale chce to vydržet… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22030
13.5.11 21:55
dajdulka25 píše:
Estevillova, najdeš ji na netu

Metoda se jmenuje ESTIVILLOVA - a přesně tak, stačí to zadat do googlu a vyjede informací mnohem víc, než bychom tady sesumírovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí