Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosím zkušené o názor. Chce na leteckou dovču s dcerou. Máme klasický sporťák - kočár. Má otázka. Měla jste některá jak cestou tam i zpět kočár poničený atd.??? Mám strach o zničení. Hodlám kočár využít pak i na druhé dítě a nerada bych kupovala nový. Nebo mám koupit nějaké golfky za 400,–kč z bazaru. Díky
Já jsem před leteckou dovolenou koupila Inglesina Tripp a musím říct, že let do Řecka a zpět přežily ve zdraví. S klasickým sporťákem bych asi neletěla.
@pikola píše:
No a zadal jste nekdo nahradu kdyz ho posklabali?
Myslím, že v podmínkách běžně mají že malá poškození nehradí.
No ja jsem nasla u smartu ze:
l) Zavazadly, za která dopravce nenese odpovědnost, jsou: špatně zabalená zavazadla,
kola bez obalu,
kočárky bez obalu nebo folie
Takze mam u letadla vybalit folii? ![]()
@pikola píše:
No ja jsem nasla u smartu ze:
l) Zavazadly, za která dopravce nenese odpovědnost, jsou: špatně zabalená zavazadla,
kola bez obalu,
kočárky bez obalu nebo folieTakze mam u letadla vybalit folii?
Stačí si vzít velký igelitový pytel na odpadky… ![]()
Ja bych se nebala, letela jsem s kocarem stokrat a nikdy se s nim nic nestalo (odreny nebyl asi nikdy, maximalne nekde spinavy.. )
My berem na letecky dovoleny starý golface, s námi přežily už 3 dovoleny, s kamoskou co je od ní mám byly asi 5× a letos ještě poslouzi ![]()
Ne, nikdy se nic nestalo. nicméně pokud jde o větší dítě, rok a více, tak bych byla pro levný golfky, je to o dost praktičtější
(i když pravda, já soudím podle nás, co si tam zaplatíme tak 4 celodenní výlety, takže loni jsme golfky skládali za 12 dní dovolené minimálně 30 krát
)pokud budete jen v letovisku, tak je to asi fuk.
Měla jsem úspěšnost bez zničení tak 50 % ze všech letů, 2× reklamace, většinou se jednalo o ztracené kurty, jednou mi ulomili i celý předek, ale to byla moje chyba i tak jsem to reklamovala. Špinavý taky často. Zlepšilo se to až když jsem začla létat s golfkama ![]()
@Daniel-la brala jsem si kočárek až k nástupu do letadla, čímž jsem zajistila, že ze prvé byl po dobu letu na kraji, ne někde pod hromadou kufrů a za druhé tím jel po pásech jen jednu cestu. Zabalený jsem ho neměla nijak, lítali jsme rok tam a zpět se sporťákem a jediné co se stalo, že mi urvali takové to chytátko od jezdce na zipu. A na druhé kočárek slouží ![]()
Ale jednou jsem zažila, že paní šla od pásu na letišti rovnou reklamovat zničenou autosedačku, cosi na ní zlomili.
My leteli jednou, s hlubokou korbou. Korba v pohode, trosku spinava, ale podvozek mi odreli…urcite bych vzala golfky
Prodřeli mi stříšku na sporťáku. Vezli to na vozíku a můj byl bohužel až dole ![]()