Letecká dovolená s CK

550
17.6.14 13:55

Letecká dovolená s CK

Ahoj, pro někoho hloupý dotaz, ale mě to fakt zajímá :D. Chtěla bych v září letět do Řecka, asi nějaký LM. Zajímá mě, jak to probíhá? U CK koupím zájezd a co potom? Pošlou mi všechny podklady k cestě, a třeba check-in můžu udělat online u té letecké společnosti? (dělám to tak vždycky pokud někam letím). A jak je to s transferem do hotelu - je mi jasné, že pokud je to větší CK tak má na letišti stánek kde mě navedou na transfer, ale co u menších společností? A jak je to s delegátem - jsou nějaké informační schůzky?
Díky moc za odpovědi, vždycky jsem cestovala na vlastní pěst kde jsem si všechno předem zařídila a vyhledala, tak se trochu bojím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50166
17.6.14 14:05

Záleží, jak dlouho dopředu si ten zájezd koupíš. Většinou, když je to týden dopředu a méně, tak dostaneš pokyny rovnou v té cestovce při sepisování smlouvy. Pokud ten zájezd máš koupený týden a víc dopředu, tak ti pošlou pokyny poštou na adresu.

S online check-in nevím, jak to je, ten jsem dělala pouze v případě, když jsem lítala s lowcostem po evropských metropolích bez cestovky a s příručním zavazadlem. My jedeme normálně na letiště 2h před odletem a odbaví nás u příslušné přepážky, polepí kufry. Pak projdeš pasovkou a podle letenky hledáš gate, odkud ti to poletí.

Až přiletíš do destinace, tak si počkáš na kufr a jdeš přes pasovku, kde už by měl čekat delegát a nasměrovat tě k příslušnému busu, co tě odveze do hotelu. Tam to kolikrát trvá více jak hodinu, než se sejdou všichni cestující k tomu busu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
17.6.14 14:07

Delegát dělá pravidelné schůzky v těch hotelech, čas a den je uvedený na nástěnce v tom hotelu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
17.6.14 14:44

Zalezi kdy mas odlet.. pokud kupujes pres net, tak se ti vetsinou po vytvoreni rezervace telefonicky ozvou, vse se vzajemne upresni a reknou ti jak s letenkami..bud se daji vyzvednout osobne, nebo poslat postou, nebo vyzvednout primo na letisti v danem stanku/okynku..
Na letisti by mel delegat primo cekat..alespon pokud vim..bud uvnitr na letisti nebo venku.. bud ma uniformu dane CK nebo cedulku..a navede do busu.. a nebo pred letistem stoji busy a jsou oznaceny.. - na toto se da vzdycky zeptat v kdyz ten zajezd´kupujes a i to doporucuji ;) at clovek vi a pak po priletu netape..Vetsinou je to tedy, ze je delegat na letisti a navede do autobusu a rekne, kdy kam bud dorazi a nebo kdo se kam ma dostavit na schuzku, kde vam povi kde co je, co stoji za vylet atd.. takove ty vseobecne info.. a da na sebe telefon.. pripadne vam telefon na delegata mohou dat i v CK..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
17.6.14 14:45

@MUFICE - tohle bohuzel nebyva pravidlem.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
17.6.14 14:46
@Jujunka píše:
@MUFICE - tohle bohuzel nebyva pravidlem.. :nevim:

Co máš na mysli? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2372
17.6.14 14:48

@Jujunka Letěli jsme minulý rok s Fischerem a letenky jsme neměli, předloží se při odbavení jen pas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2372
17.6.14 14:51

@MUFICE @Jujunka při příletu se nás ujal delegát, a řekl, který autobus nás doveze k hotelu a většinou druhý den byla informační schůza, nikdy se nám nestalo, že by se delegát v hotelu neukázal :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
17.6.14 14:53
@artepkaa píše:
@MUFICE @Jujunka při příletu se nás ujal delegát, a řekl, který autobus nás doveze k hotelu a většinou druhý den byla informační schůza, nikdy se nám nestalo, že by se delegát v hotelu neukázal :nevim:

U nás to probíhalo stejně ve všech hotelech i destinacích, vždycky jezdíme s větší cestovkou. Byla jsem s Fischerem, Eximem, VTT, Blue-Stylem a se Sunny Days.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
17.6.14 14:56

Díky moc za informace, šlo mi hlavně o ty letenky - když létám, takl udělám check in online a vytisknu si je. S CK jsem letěla naposled když mi bylo asi 11 a matně si vzpomínám, že jsme rovnou dostali boarding pass… ale nebyla jsem si jistá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
17.6.14 15:41

@artepkaa - tak to se toho koukam dost za 2roky zmenilo - konkretne fischer byla moje pozice :) :) vim, ze byl kiosek na letisti a tam vydavali letenky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2372
17.6.14 16:24

@Jujunka jo,jo, s Fischerem jsme letěli 8× a myslím, že loni to bylo poprvé, co letenky nebyly, ale stánek tam mají pořád(Brno)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
17.6.14 19:18

l

Ahoj,

na charterovém letu nelze udělat odbavení online. To lze pouze na linkovém letu.
Pokud si koupíš celý zájezd u CK, tak ti pošlou podklady, ale musíš se dostavit na odbavovací přepážku na letišti. Některé CK už nemají ani papíry žádné letenky - na letišti mají všechno v elektronické podobě. Ale jak říkám jedná se o charterové lety a nelze udělat odbavení online. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
17.6.14 19:46
@adelalala píše:
Ahoj,na charterovém letu nelze udělat odbavení online. To lze pouze na linkovém letu.
Pokud si koupíš celý zájezd u CK, tak ti pošlou podklady, ale musíš se dostavit na odbavovací přepážku na letišti. Některé CK už nemají ani papíry žádné letenky - na letišti mají všechno v elektronické podobě. Ale jak říkám jedná se o charterové lety a nelze udělat odbavení online. :)

ahaaa, díky:) a dostnu přidělené sedadlo, nebo je to jako u low cost kam si sednu tam si sednu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
17.6.14 22:04

@White_Queen Tak záleží s kým poletíš, ale na charterech se z 99% dostane přidělené. Free seating je jenom u nízkonákladových společností jako je Wizz air.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí