Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, pro někoho hloupý dotaz, ale mě to fakt zajímá
. Chtěla bych v září letět do Řecka, asi nějaký LM. Zajímá mě, jak to probíhá? U CK koupím zájezd a co potom? Pošlou mi všechny podklady k cestě, a třeba check-in můžu udělat online u té letecké společnosti? (dělám to tak vždycky pokud někam letím). A jak je to s transferem do hotelu - je mi jasné, že pokud je to větší CK tak má na letišti stánek kde mě navedou na transfer, ale co u menších společností? A jak je to s delegátem - jsou nějaké informační schůzky?
Díky moc za odpovědi, vždycky jsem cestovala na vlastní pěst kde jsem si všechno předem zařídila a vyhledala, tak se trochu bojím ![]()
Záleží, jak dlouho dopředu si ten zájezd koupíš. Většinou, když je to týden dopředu a méně, tak dostaneš pokyny rovnou v té cestovce při sepisování smlouvy. Pokud ten zájezd máš koupený týden a víc dopředu, tak ti pošlou pokyny poštou na adresu.
S online check-in nevím, jak to je, ten jsem dělala pouze v případě, když jsem lítala s lowcostem po evropských metropolích bez cestovky a s příručním zavazadlem. My jedeme normálně na letiště 2h před odletem a odbaví nás u příslušné přepážky, polepí kufry. Pak projdeš pasovkou a podle letenky hledáš gate, odkud ti to poletí.
Až přiletíš do destinace, tak si počkáš na kufr a jdeš přes pasovku, kde už by měl čekat delegát a nasměrovat tě k příslušnému busu, co tě odveze do hotelu. Tam to kolikrát trvá více jak hodinu, než se sejdou všichni cestující k tomu busu.
Delegát dělá pravidelné schůzky v těch hotelech, čas a den je uvedený na nástěnce v tom hotelu.
Zalezi kdy mas odlet.. pokud kupujes pres net, tak se ti vetsinou po vytvoreni rezervace telefonicky ozvou, vse se vzajemne upresni a reknou ti jak s letenkami..bud se daji vyzvednout osobne, nebo poslat postou, nebo vyzvednout primo na letisti v danem stanku/okynku..
Na letisti by mel delegat primo cekat..alespon pokud vim..bud uvnitr na letisti nebo venku.. bud ma uniformu dane CK nebo cedulku..a navede do busu.. a nebo pred letistem stoji busy a jsou oznaceny.. - na toto se da vzdycky zeptat v kdyz ten zajezd´kupujes a i to doporucuji
at clovek vi a pak po priletu netape..Vetsinou je to tedy, ze je delegat na letisti a navede do autobusu a rekne, kdy kam bud dorazi a nebo kdo se kam ma dostavit na schuzku, kde vam povi kde co je, co stoji za vylet atd.. takove ty vseobecne info.. a da na sebe telefon.. pripadne vam telefon na delegata mohou dat i v CK..
@Jujunka Letěli jsme minulý rok s Fischerem a letenky jsme neměli, předloží se při odbavení jen pas
@MUFICE @Jujunka při příletu se nás ujal delegát, a řekl, který autobus nás doveze k hotelu a většinou druhý den byla informační schůza, nikdy se nám nestalo, že by se delegát v hotelu neukázal ![]()
@artepkaa píše:
@MUFICE @Jujunka při příletu se nás ujal delegát, a řekl, který autobus nás doveze k hotelu a většinou druhý den byla informační schůza, nikdy se nám nestalo, že by se delegát v hotelu neukázal
U nás to probíhalo stejně ve všech hotelech i destinacích, vždycky jezdíme s větší cestovkou. Byla jsem s Fischerem, Eximem, VTT, Blue-Stylem a se Sunny Days.
Díky moc za informace, šlo mi hlavně o ty letenky - když létám, takl udělám check in online a vytisknu si je. S CK jsem letěla naposled když mi bylo asi 11 a matně si vzpomínám, že jsme rovnou dostali boarding pass… ale nebyla jsem si jistá.
@artepkaa - tak to se toho koukam dost za 2roky zmenilo - konkretne fischer byla moje pozice
vim, ze byl kiosek na letisti a tam vydavali letenky
@Jujunka jo,jo, s Fischerem jsme letěli 8× a myslím, že loni to bylo poprvé, co letenky nebyly, ale stánek tam mají pořád(Brno)
Ahoj,
na charterovém letu nelze udělat odbavení online. To lze pouze na linkovém letu.
Pokud si koupíš celý zájezd u CK, tak ti pošlou podklady, ale musíš se dostavit na odbavovací přepážku na letišti. Některé CK už nemají ani papíry žádné letenky - na letišti mají všechno v elektronické podobě. Ale jak říkám jedná se o charterové lety a nelze udělat odbavení online. ![]()
@adelalala píše:
Ahoj,na charterovém letu nelze udělat odbavení online. To lze pouze na linkovém letu.
Pokud si koupíš celý zájezd u CK, tak ti pošlou podklady, ale musíš se dostavit na odbavovací přepážku na letišti. Některé CK už nemají ani papíry žádné letenky - na letišti mají všechno v elektronické podobě. Ale jak říkám jedná se o charterové lety a nelze udělat odbavení online.
ahaaa, díky:) a dostnu přidělené sedadlo, nebo je to jako u low cost kam si sednu tam si sednu?
@White_Queen Tak záleží s kým poletíš, ale na charterech se z 99% dostane přidělené. Free seating je jenom u nízkonákladových společností jako je Wizz air.