Jak připravit 3

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
447
21.1.18 11:53

Jak připravit 3leté dítě na prohlídku zraku

Ahoj holky, uz jsem tu jedno téma zakládala, jestli to mám vubec řešit, a díky vám už vím, ze to nemůžu podcenovat. Naše malá je veliká histérka u doktorky začne řvat jak tarzan a nikoho neposloucha, sestřička na ni nemůže ani sáhnout, nechce se vysléct šprajcuje se, absolutně nespolupracuje, bez šance že by odpověděla na nějakou otázku, nebo řekla co vidí na obrázku. Doktorka nám řekla že dokonce ledna ji mame naučit zakrývat jedno oko a názvy obrázku, jenže já uplně přesně vím jak to dopadne. Doma je to uplne v klidu ale u doktory to bude zase scéna a já se s ní nedomluvim.

Chci se zeptat jak ji mám naučit aby byla u doktorky v pohodě, nechala si vysvětlit že ji nic nebolí že jenom zakryjem očičko… jak ji to naučit? Můžu to nějak natrénovat? Domáci prostředí je ale uplne neco jiného nez kdyz vejdem k doktorce…dá se to vůbec nějak naučit aby mi prestala delat scény a spolupracovala?

Díky za odpovedi. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Kobliha51
21.1.18 11:57
@Ga Briela píše:
Ahoj holky, uz jsem tu jedno téma zakládala, jestli to mám vubec řešit, a díky vám už vím, ze to nemůžu podcenovat. Naše malá je veliká histérka u doktorky začne řvat jak tarzan a nikoho neposloucha, sestřička na ni nemůže ani sáhnout, nechce se vysléct šprajcuje se, absolutně nespolupracuje, bez šance že by odpověděla na nějakou otázku, nebo řekla co vidí na obrázku. Doktorka nám řekla že dokonce ledna ji mame naučit zakrývat jedno oko a názvy obrázku, jenže já uplně přesně vím jak to dopadne. Doma je to uplne v klidu ale u doktory to bude zase scéna a já se s ní nedomluvim.

Chci se zeptat jak ji mám naučit aby byla u doktorky v pohodě, nechala si vysvětlit že ji nic nebolí že jenom zakryjem očičko… jak ji to naučit? Můžu to nějak natrénovat? Domáci prostředí je ale uplne neco jiného nez kdyz vejdem k doktorce…dá se to vůbec nějak naučit aby mi prestala delat scény a spolupracovala?

Nezakládala jsi už jedno téma se stejným obsahem?

• Citovat
  • Upravit
1060
21.1.18 11:59

Neco podobneho uz jsi nejspise zkousela, ale na me v detstvi platilo to, ze jsme hned od doktora sly s mamkou do knihkupectvi vybrat nejakou knizku. Knihy jsem milovala. Tak slibit nejaky darek, ktery si opravdu preje.

@Ga Briela píše:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
21.1.18 12:00

Uplatek? Hracka neco sladkeho? U dcery pomaha mluvit mluvit mluvit, furt dokola a do zblubnuti, kam pujdeme? Kdo tam bude? Co se bude dit? A kdyz bude hodna koupim ji co bude chtit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
21.1.18 12:05
@Kobliha51 píše:
Nezakládala jsi už jedno téma se stejným obsahem?

Tam chtela poradit, jak odmitnout vysetreni zraku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
21.1.18 12:09

@Ga Briela
Co zkusit natrénovat po dohodě s kamarádkami - přijdete na návštěvu, kamarádka v bílém, ták holčiko umíš si zakrýt jedno očko?, a co vidíš za obrázky?,… Prostě to takhle nenásilně několikrát ozkoušet u lidí, které zná, ale v nedomácím prostředí. Samozřejmě pochvala a odměna nesmí chybět. A pak nakráčet k doktorce a slíbit mega odměnu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
21.1.18 12:14

Najdi si na googlu fotku obrazku, ktere maji u detske a vytisknui.
My jsme je dostali na ocnim. Ja si stoupla dal, dcera (obe uz podstoupily vysetreni na ocnim). Si musela zakryt jedno oko a pojmenovat obrazek, ktery ukazuju.
Velka bryle ma, mensi nic nezjistili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61008
21.1.18 12:17
@Ga Briela píše:

syn na tri lety prohlidce taky vyvadel, dokud si s nim doktorka povidala bylo to v poho, ukazovala knizku atd. vsechno ji rek, ukazal, neco tam stavel.. no a pak melo prijit vysetreni zraku no bez sance, na vazeni a mereni se taky nesvliknul.. taky jsme meli trenovat vysetreni zraku, na lednici jsem mela papir s obrazkama a to bylo v poho, tam pak proste nechtel :nevim: no tak nam doktorka dala kontakt na jinou tady, co ma Plusoptix na vysetreni oci, jen kouknul na doktorku ta sedela s tim v ruce o kousek dal a uz to mela v pocitaci :lol: no a ten den tam byly vsechno deti kolem tri let co tam prisly od jinych doktorek protoze obrazky se zakrytym okem nerekly..tak nemate v okoli taky doktorku ktera ma Plusoptix ze byste tam pripadne zasli a nelamali to pres koleno? :think: nas se pak akorat zbytecne sprajcnul na dalsi vysetreni :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30400
21.1.18 12:35

@Ga Briela Některé děti hysterčí s mámou, ale s tatínkem ani nepípnou. Co ji poslat na vyšetření s tatínkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.18 12:45

U nas plati taky hodne mluvit a zamestnat hlavu. Co tady vidis? Podivej, to je krasny obrazek? Mam zkusit kouknout do kukatka? Je tam balonek. Koukni tam taky…a prinest neco doktorce (cokoladu, obrazek). U nas se to musi podchyt hned zkraje, jak se rozbreci, tak uz je konec. Jo a pustit treba nejake video (pohadka u doktora-na youtubu je toho dost-Hurvinek jde k lekari napr.)

• Citovat
  • Upravit
15116
21.1.18 13:09

@Ga Briela A proč musí podstoupit to vyšetření, je nějaké podezření, že blbě vidí? Mojí dceři na tříleté prohlídce oči nezkoušeli, ve školce pak měli měření zraku nějakým přístrojem a to dopadlo dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
21.1.18 13:09

Nerozumím. Ty se bojíš doktorky? Ona ji nezná? Moje dítě bylo to samé a dr to z občasných návštěv věděla a nijak ji nemucila. Takže se mě zeptala jestli slyší, na oči jsem ji řekla, že ji měřili ve školce Plusoptixem. Taky jsem ji řekla že moc nemluví, ale rozumí. Na pětileté jsem přišla s dítětem co perfektně vše zvládlo, pokecalo, předvedlo R a Ř namalovala princeznu i se zvířátkem a hradem, výkres si pak podepsala, přečetla ji tam většinu písmenek z nějaké reklamy na stole, doktorka pravila, že by ji klidně doporučila do školy a šly jsme domů. Prošla ji snad rukama spousta děti, tak snad ví, že jsou i tříletý co prohlídku nedají a že to neznamená, že jsou retardi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
21.1.18 13:24

Normálně nakresli obrázky na papír a doma to trénujte. Zahrajte si na paní doktorku, učila jsem to tak dvouletou. I u lékařky mi to šeptala do ucha, ze začátku se bála. Dítě se dá na návštěvu u lékaře krásně připravit hrou. Musí vědět, co ho čeká.

• Citovat
  • Upravit
447
21.1.18 14:21

@Kobliha51 tak za prvé, hned první věta mého příspěvku byla, že jsem podobné téma zakkládala a za druhé co je tohle sakra za reakci??? Já vůbec nechápu co to má za vyznam? Máš snad pro mě nějakou radu jako všichni ostatní nebo co to je za příspěvek? Pokud pro mě nemás radu tak neotravujes se zbytečnýma otázkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
21.1.18 14:23
@Ga Briela píše:
@Kobliha51 tak za prvé, hned první věta mého příspěvku byla, že jsem podobné téma zakkládala a za druhé co je tohle sakra za reakci??? Já vůbec nechápu co to má za vyznam? Máš snad pro mě nějakou radu jako všichni ostatní nebo co to je za příspěvek? Pokud pro mě nemás radu tak neotravujes se zbytečnýma otázkama.

Zbytečně se vysiluješ. Stačilo napsat ano.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA