Jak probíha svatba

224
11.11.15 12:30

Jak probiha svatba

Ahoj s pritelem by jsme se chteli vzit, a chceme uz dlouho, chtela jsem se zeptat jak probiha tzv. Mala svatba, jen rodice a my? Jsme vekove rozdilni o 14 let..Na kolik penez to prijde? Kdyz pritel ma trvale bydliště ve meste kde se chceme brat, tak je to levnejsi? Jak probiha priprava nevěsty? Jde do se obleknout do salonu do šatů a potom jde vedle do kadeřnictví, kde se i nalici a nebo se to dela vse na jednom místě? A jak je to s prstynky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1695
11.11.15 12:35

Jaký si to uděláš takový to máš :-)
Jestli si pozveš kadeřnici a kosmetičku k sobě, nebo zajdeš k nim… to je přeci na tobě :mrgreen: Prstýnky si koupíš, nebo je mít vůbec nemusíš :nevim:
Na obřad samotný počítej cca 1000 Kč.
Ostatní náklady jsou na tobě - budou prstýnky ze zlata nebo z oceli? šaty za tisíc nebo 15 tisíc? Půjdete na oběd do luxusní restaurace nebo si doma dáte chlebíčky? Moc nechápu na co se vlastně ptáš :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
11.11.15 12:36

Prstýnky je dobré koupit osobně, abyste si vyzkoušeli jestli opravdu sedí… většinou se kupují před svatbou, pokud se nevdáváš těhotná a nemáš výrazně nateklý prsty… můžete a nemusíte si na ně nechat něco vyrýt, jména, datum…šaty si neoblékáš v salonu, ale tam si je vyzkoušíš, pučíš a oblečeš si je doma před obřadem a teda oblíkla bych si je až po nalíčení a načesání… v místě trvalého bydliště býval obřad zdarma, jen pokud spadá pod malostranskou radnici bude asi delší čekačka na termín, jinak bych zašla za místní matrikářkou ta vám řekne přesně co a jak potřebujete donést a vyplnit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
11.11.15 12:36

Ahoj. Na tohle ti tady nikdo neodpoví. Může tě stát 2 tis. nebo 50 tis. Záleží právě jak vše chceš mít, jaké šaty, obřad, hostinu…V salonu si šaty vybereš a několik dní před svatbou si je přivezeš domů. Určitě existují salony, kde zajistí kompletní servis včetně kadeřnice a vizážistky. Mě přijely obě ke mě domů. Promiň, že se ptám…kolik je ti? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
11.11.15 12:37

A teda na co by měl na svatbě mít vliv ten věkový rozdíl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
11.11.15 12:41

Ahoj…my se brali se svědky, rodiči a sourozenci. Svatba v novém hotelu (obřadní místnost 7.000,–)v sobotu tzn., že na úřadě příslušného místu obřadu + 1.000,–, hostina v té samé restauraci pro 15 lidí (balíček - výzdoba, jídlo, pití, přípitek..) cca 10.000,–, prsteny jsme nakonec vybrali krásné z chirurgické oceli…cca 3000,– i s vyrytím - čekací doba 2 týdny, šaty přes net 2.000,–, oblek 10.000,–, boty a šaty pro dceru dohromady 2000,–, květiny nás vyšly levně ze známosti (kaly 1.000,–), raut po obědě se širší rodinou to si nedovedu odhadnout. Výzdoba aut (5) 1.000,– Koláčky 750,–, minizákusky 1.250,–, nehty 550,–, líčení a účes mi dělala kamarádka.
Ráno jsem šla na líčení a účes, dorazila jsem, šla se oblékat do šatů, mezitím se sjížděli svatebčani, zdobila se auta, fotografka fotila no a v určenou dobu si pro mě chlap přišel do pokoje a jelo se :lol:

Příspěvek upraven 11.11.15 v 13:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K K
639
11.11.15 13:43

To je zase dotaz… V 21. stoleti lez vse zjistit na netu, tak proc se zdrzovat premyslenim…

Pokud si jen reknete ANO na urade a bude to zdarma, tak cena svatby bude 0.

Pokud se bude obrad odehravat na Seychelach, zazpiva vam Madonna a na prstenech bude par briliantu, pak bude cena dost rozdilna…

Zkratka a dobre: jediny, co je pravne upraveno je to, ze zenich i nevesta musi rict pred svedky ANO a musi se se svedky podepsat. Zbytek zalezi na fantazii a prioritach obou partneru - viz svatba Jirky Kary… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný