Jak prodloužit noční spánek

10
1.1.16 07:54

Jak prodlouzit nocni spanek

Zdravim vsechny mamknky, mam na vas ty zkusene dotaz. Jak bych prodlouzila nocni spanek pulrocniho ditete? Mala ma pulroku a spi uz 3 mesice kazdy den od cca 19hod do 5, jsme z toho uz otraveni :-( Kazdy den zhruba kolem 17.30 zacne byt protivna, tak ju vykoupu, tim se trochu zklidni a po koupani chce najest, tak mezi 18,15-18,30 dostace cca 170ml kase. Potom je zhruba do tech 19hod vzhuru a pak uz sama zacne zavirat ocka tak ji prenesem do postylky a do chvile usne. V noci se probudi nekolikrat na dudlik a jednou kolem 1-2rano na mliko, vypije zhruba 170ml a spi do 5ti a bud se probudi nebo se jeste do 5,30 haze. Nachystam dalsi 100ml mlika a po mliku se snazim jeste aby spala, ale to se ji uz podari asi jen na 5min. Pak vyplivne duddlik a zacne si povidat, dost nahlas. Tak ji zapnu kolotoc nad postylkou, na ten vydrzi koukat a mluvit nejdyl 20min a pak uz lezet nechce a vzteka se tak ji musim z postele vytahnout. Zkousela ksem ji brat k sobe do postele ale jak me vidi tak se jeste vic probere a povida vic. Podotykam ze pri tom nocnim a rannim krmeni na ni vubec nemluvim a mam zaplou jen slabou lampicku. Nevim jestli zacit treba zkouset ji vecer pred spani m udrzet o hodinu dyl vzhuru i za cenu toho ze bude protivna ze chce spat, par dni to treba vydrzet jestli se ji to spani tim aspon o hodinu protahne, nevim jestli to mam podstupovat… Pres den spi cca 3 - 3,5 hod. Zkousela jsem ji nenechat spat ale neda se to, je jrozne protivna, ze chce spat. Mela byste nektera nejakou radu?? Uz bych udelala snad cokoli, aby spala aspon do 6ti :,( Vim, ze v zahranici jsou pani, ktere si pozvete(zaplatite) k vam domu treba na 3 dny i pres noc a ona ze skusenosti vypouoruje co delate spatne, ale tady sem na nic takovyho nenarazila… Dekuju moc za prispevky. ( a omlouvam se za chyby..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
85356
1.1.16 08:00

@Zuuzaanaa podle me Ti spi pekne, jen ho davas spat moc brzo. Natahni to a dej spat v 8 nebo 9, pokud to pujde. U nas by to neslo, mala usina mezi 18-18:30, ale spi mi do cca 7 rano. Pres den mi spi ale jen hodinu nebo hodinu a pul celkem. Denni spanek bych ale miminku nebrala, jinak bude zbytecne protivne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
1.1.16 08:03

Jako nejjednodušší řešení mi přijde, abys ty chodila spát o hodinu dřív a byla v těch pět schopna vstávat :D Půlroční dítě si do svého režimu většinou nenechá moc kecat, prostě je to ranní ptáče. Ale je maličká, takže budiž ti útěchou, že se jí spánek ještě několikrát změní a můžeš doufat, že k lepšímu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
1.1.16 08:07

Já myslím, že spí hezky. Jen bych dávala spát později.
Zkus dneska večer dát spát o půl hodiny později jestli bude spát dyl. A pokud jo, tak to postupně posouvat.
Další možnost je zkrátit spánek během dne. Ale max o půl hodiny. A zase zkusit jestli to bude mít efekt hlavně vytrvat. Chce to min týden v kuse…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
1.1.16 08:09

Podle mě ti spí pěkně. Máte doma ranní ptáče, chce to chodit dřív spát (vy dospělí), abyste ráno byli vyspaní.
Syn je taky od mala ranní ptáče. I teď ve 2 letech odpadá před 18. hodinou a ráno v 5 je vyspaný do růžova :) Zvykla jsem si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
1.1.16 08:10

Taky myslím, že spí hodně-je jasné, že ráno už je vyspalá a vstává brzy. Noční spaní těžko prodloužíš, naopak se bude vše ještě trochu zkracovat.Ale postupem času bude víc „zabavitelná“ a můžeš jí dávat spát později. Zatím se můžeš pokusit trochu posunout ty denní spánky, aby večer déle vydržela. Například pokud spí 3× denně, tak každý spánek oddálit o 20 minut a máš hodinu k dobru Ale je taky možné, že dcerka bude ranní ptáče, to tak prostě někdo má..

• Citovat
  • Upravit
791
1.1.16 08:17

@Lutonka Právě, pokud je ranní ptáče, tak může dělat hory doly a nic se nezmění.
My se snažili synovi spánek oddálit, měnit denní spánek, zkracovat, vynechávat… A nic. Výsledkem akorát bylo špatně vyspané, nonstop podrážděné dítě. I teď, když usne přes den, tak jde spát později, ale ráno vstává na pátou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.1.16 08:25

@Zuuzaanaa Já myslím, že Ti spí vcelku dobře. Zalez nejpozději v devět do pelechu a budeš v pět ready.
U nás se dlouho vstávalo v 5:20 (a usíná okolo 19:45). Teď spí sice kolikrát i do půl sedmý, ale zase se asi tak 6× v noci vzbudí. Já jsem nakonec za to ranní vstávání ráda, protože druhé dítě vstává taky kolikrát na šestou a mít třeba doma sovu, to by mě zabilo.
A u mých dětí platí, že pokud se mnou spí v posteli, tak spí déle. Ale musí se mnou spát už od nějakého nočního vzbuzení. Přemístění až ráno po jejich budíčku nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
1.1.16 08:34

Denní spánek neruš, je moc malinká, jestli spí jednou, zkusila bych to rozdělit, měla by spát ještě 2×, ale jinak s tím asi nic moc neuděláš. Každopádně když se vzbudí, nepouštěla bych kolotoč ani nic jiného, prostě v noci se spí nebo max. pije mlíko, vztekat se může. Jinak oba kluci, se mi v tomhle věku, taky budili kolem páté, nakojila jsem a tedy ještě usnuli, já už ne :mrgreen: To až později přišlo období, vstávání mezi čtvrtou a pátou a popravdě dělat nešlo nic, prostě jenom počkat, až to přejde :) Já myslím, že se vzbudí, protože má hlad a už je prostě vyspinkaná, takže znovu neusne, prostě vydrž, ono se to bude ještě dost měnit. Jestli ti takhle vstává zatím 3 měsíce, tak to ještě není tak hrozný :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
1.1.16 08:42

Pridavam se, ze z meho pohledu spi taky dobre. Ja mam rocni a dvoulete dite. Spat chodi v 19.30 spolu.
Rocni vstava mezi 4-5h a pres den ma jeden hodinovy spanek v poledne (proste ma mensi potrebu spanku).
Starsi spi rano o hodinu-dve dele a v poledne spi take dele, cca 2h.
Ja to resim tak, ze chodim v poledne spat s nimi, budik na 30 min, to mi pomuze a pak jeste neco stihnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
1.1.16 08:47

Taky si myslim, ze chodi spat moc brzo.Meli jsme to podobne. Pomohlo jen natahovani mu to vecer co nejdyl i za cenu jeho unavy a protivnosti.Ale zarucene to taky neni. Muzes to zkusit, ale za den to urcite nebude, celkem dlouho jsme se nevyspali ani vecer ani rano.Blby je to, ze pokud se to konecne podari, tak to bude stejne asi na chvilku a pak si ditko zase zacne cachrovat s dennim spanim a bude vsechno zase jinak.Ale nas za jeho zivot nikdy v 7 vecer nespal a to jsou mu uz 2 a pul :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
1.1.16 08:54

Spi do peti? Tak to je dobrý!!! Byly doby kdy malej vstaval ve 4!!! Je proste ranni ptace. Casem se to trochu posunulo, nekdy vstava i v pul sedme!!!. Nepomuze nic. Utahat venku, malo ci vubec spat pres den, dat pozde spat. Jde dat v osm, vstava v sest. Jde spat v pul desate a vstane pozdeji…6:10. Zvykla jsem si a vzdala to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
1.1.16 08:59

Spí ti krásně, naše chodí spát i dřív a spí celou noc jen se v noci nebudí už od dvou měsíců a vstává mezi 6:00-6:30. Zkoušeli jsme jí dávat dýl spát, ale budila se úplně stejně, takže nevím jestli je řešení dávat dýl spát :nevim: Já chodím brzy spát, abych ráno v pohodě vstala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
1.1.16 09:03

Moje zkušenost ukázala, že dát dítě spát později nepomůže, vstává úplně stejně brzo, jak když jde spát dřív :) Dcera mi taky v tom půlroce vstávala kolem páté ráno a nic s tím nešlo udělat a že jsme se snažili. Jsme s mužem oba sovy, takže peklo na zemi.
Můžu tě uklidnit tím, že dcera je dneska spáč na entou a je schopná vyspávat do 10 i 11, když může, z ranního ptáčete se stala taky sova jako my :)
Choď spát dřív a přes den si taky zdřímni. To jediné ti může pomoct, aby ses cítila líp. Drž se :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
1.1.16 09:08

Vždyť ti spí super…jedino radu bych měla na to vstávání na dudlík - naše taky - xkrát za noc prostě se zavrtěla, zaplakala, tak jsem vstala, dala dudlíka a ona spala dál…jenže mě otravovalo, že mě to probudí a nemáš pak ten spánek ucelenej - ona teda se takto budila většinou minimálně desetkrát za noc :? a super jsme to vyřešili tím, že jsme ji šoupli pryč z ložnice do jejího pokoje. Najednou všechno super, prostě jsme ji asi budili :) jde spát v sedm, budí se kolem jedné na mlíko, pak znova mlíko kolem šesté a pak jak kdy, někdy vstáváme, někdy ještě spinkáme :) ale s tím vstáváním podle mě nic neuděláš, jestli chodí spát v sedm, tak má naspáno deset hodin v těch pět, je jasný, že je vyspaná do růžova a chce si hrát :mrgreen: musíš tom přizpůsobit režim, v létě to bude lepší, bude dřív světlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí