Jak říkat Heleně?

Anonymní
25.4.16 08:48

Jak říkat Heleně?

Ahoj, mám otázku. Manžel by chtěl dát pro holčičku jméno Helena. V základním tvaru se mi jméno líbí a i Helču zvládnu, ale vůbec nevím, jak bych jméno hezky zdrobnila na mimino. Popravdě Helenka se mi vůbec nelíbí, nemůžu si pomoct. :think: Asi to většině lidí přijde zcestné, ale já, ač bych ráda manželovi vyhověla, nedokážu zapsat jméno, u kterého si tohle neujasním.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31429
25.4.16 08:51

Helena je krásný jméno :srdce: Heli, Heluško, Helenko, Helčí, Helo, Helí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
25.4.16 08:51

Helenko, Helčo, Heli, Heluško, Helinko…je to tvárné jméno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
25.4.16 08:53

Však ono se oslovení pro mimino vyvine samo… Třeba to bude Kočička :mrgreen: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
25.4.16 08:53

Kdysi v dětsví jsem četla knížku Helenka a princezna a Helenka se mi hodně moc líbila.
Myslím, že se dá používat i Lenuška, Lenička /zkráceně/, ale potom nevím, jestli to má význam dávat Helenku a jestli by se to manželovi zamlouvalo…
Taky mi některé jména nejdou přes jazyk, to se asi zlomit nedá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
25.4.16 08:55

A zase štěstí, že se mu nelíbí třeba Blanka /nic proti/, my jsme měli ve vesnici Jednu holčičku a i maminka ji oslovovala Bláno /když se zlobila/. Došlo nám to až po letech a nic moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.16 08:57
@Pipet To si také říkám, ale pod těmi hormony hrozně řeším :lol:.
@elanaa píše:
Helena je krásný jméno :srdce: Heli, Heluško, Helenko, Helčí, Helo, Helí…

Heluško by asi šlo :mavam:, zkusím to používat. Dík

• Citovat
  • Upravit
3590
25.4.16 08:58

Mě říkali Heluško a tedka všichni Heli, Helčo
A z dětství Helenka má oddaný kolénka to jsem slyšela pořad a byla to i pravda :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Halamka píše:
A zase štěstí, že se mu nelíbí třeba Blanka /nic proti/, my jsme měli ve vesnici Jednu holčičku a i maminka ji oslovovala Bláno /když se zlobila/. Došlo nám to až po letech a nic moc…

To máš pravdu, :mrgreen: oslovení Bláno je děsný.

• Citovat
  • Upravit
3590

Jo a v práci mi říkají Helen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
25.4.16 09:03

Jak už některé psaly :) Helča, Heli, líbí se mi i Leny/Leni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.16 09:06

Závidím ti! Mě se to jméno moc líbí, ale je to bohužel tchyně a tak to jméno fakt nemůžu dát. Říkala bych jí Helčo, Helenko, Heluš a přesně jak už někdo psal, ony se ty zdrobneliny pak nějak samy vyvinou.

• Citovat
  • Upravit
11117
25.4.16 09:16

Pro me je treba ‚Heluška‘ strasna :mrgreen:

ale jinak proti jmenu nic nemam, forma Helen se mi libi moc. ale ja mela spoluzacku, ktere par profesoru rikalo „slecno Helenko“ a znelo mi to jak z prvorepublikoveho filmu (ona by do toho filmu zapadla) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.16 09:22

Treba se ti nakonec zalibi i ta Helenka. My mame Alici, taky to vybral spise manzel. Jmeno se mi libilo ale taky jsem si moc nedovedla predstavit jak zdrobnovat, „Alicka“ se mi moc nelibilo. No a ted se mi moc libi jak tato zdrobnelina, tak i ostatni, kdyz tak male rikam :)

• Citovat
  • Upravit
4798
25.4.16 09:29

A co kompromis a dát Elenu? :lol:
Jinak zdrobněliny na Helenu už tu holky napsali, já sama bych asi malé říkala Helí, nebo Helíšku :) Já mám Terezku a to je takový dost tvrdý jméno mi přijde :) Stejně je to kočička, opičák, Terulín, Terka, Terýk, Terýs.. :-D Co se zrovna namane :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze