Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
V ČR bych nedávala ani jedno, tady se to používá jako mužský, jednoho kluka-Robina máme doma
Jméno je pěkné, ale záleží jaké má kdo příjmení. Pro kluka je to ok, ale holka by měla mít spíš cizí nebo nezvyklé příjmení.
Děj na svoji intuici a pocit:-) Nám každý říkal, ať nedáváme Mikuláše, a stejně jsme si to udělali po svém
Pak si všichni stejně zvyknou ![]()
Asi Robyn, at se to odlisi od chlapeckeho.Me zase komoli prijmeni, s tim nic nenadelas.
@Lenuška 1 jednoho Mikuláše znám
taky jsme nad tím uvažovali, ale Mikuláš Brettschneider nezní moc dobře ![]()
Libi se mi velmi, ale na Cesko dost velka exotika, zvlast s tim Y, i kdyz prave v te forme mi prijde zajimavejsi. Nedavala bych k nejakemu hodne typicky ceskemu prijmeni.
Mě se to nelíbí, zní mi tvrdě - něco mezi Robertem a Bobinou
. Ale když už, tak Robyn s Y, v zahraničí se používá jako dívčí jméno
A ideálně ne typicky české příjmení.
Pokud bude mít malá české příjmení, tak jí tohle jméno nedávejte. Podle mě by i matrika s tím mohla mít problém, že mužské jméno dáváte holčičce.
Jinak v Čechách s českým příjmením to zní blbě.
@Mexie píše:
@Lenuška 1 jednoho Mikuláše známtaky jsme nad tím uvažovali, ale Mikuláš Brettschneider nezní moc dobře
no, to je divný
. Taková stylová směska ![]()
Moc se mi to líbí, ale pouze jako Robin
vždycky si vzpomenu na seriál Jak jsem potkal vaši matku - líbí se mi Robin i Lilly, konečně má někdo odvahu dát toto jméno holčičce
![]()
Když může být Karin, Elen, Elizabet, může být i Robin/Robyn
. Je to hezké jméno a mně přijde zajímavé Robina
.
Zdrobněliny asi stejné jako u kluka Robina, ne? ![]()
Mně se teda líbí víc, než třeba Jesica, Vanesa nebo Natálka. Těch už jsou mraky..
Hezký večer, milé dámy. Mám na vás dvě otázky, co si myslíte o jméně Robin, případně Robyn pro holčičku? Kterou z variant byste zvolily? Robyn je totiž prý ve světě považováno za ženské jméno a Robin za mužské. Já si ale myslím, že u nás by všichni psali Robin, když bych to diktovala, jelikož je to u chlapců celkem rozšířené a pro dívku se to (minimálně pro část populace) objevuje v Jak jsem poznal vaši matku. Je prý povolené holka Robin, Robyn, Robina.
Díky za odpovědi.