Děvče Robin, případně Robyn

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.4.16 21:18

Děvče Robin, případně Robyn

Hezký večer, milé dámy. Mám na vás dvě otázky, co si myslíte o jméně Robin, případně Robyn pro holčičku? Kterou z variant byste zvolily? Robyn je totiž prý ve světě považováno za ženské jméno a Robin za mužské. Já si ale myslím, že u nás by všichni psali Robin, když bych to diktovala, jelikož je to u chlapců celkem rozšířené a pro dívku se to (minimálně pro část populace) objevuje v Jak jsem poznal vaši matku. Je prý povolené holka Robin, Robyn, Robina.

Díky za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
18.4.16 21:20

V ČR bych nedávala ani jedno, tady se to používá jako mužský, jednoho kluka-Robina máme doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
18.4.16 21:22

Jméno je pěkné, ale záleží jaké má kdo příjmení. Pro kluka je to ok, ale holka by měla mít spíš cizí nebo nezvyklé příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
18.4.16 21:23

Děj na svoji intuici a pocit:-) Nám každý říkal, ať nedáváme Mikuláše, a stejně jsme si to udělali po svém :-) Pak si všichni stejně zvyknou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
18.4.16 21:23

Me se to libi. Asi bych to dala jak se to pise v zahranici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
18.4.16 21:25

Asi Robyn, at se to odlisi od chlapeckeho.Me zase komoli prijmeni, s tim nic nenadelas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
18.4.16 21:26

Mě se to ale vůbec nelíbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
18.4.16 21:26

Jak by jsi jí říkala zdrobnělinou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
18.4.16 21:27

@Lenuška 1 jednoho Mikuláše znám :) taky jsme nad tím uvažovali, ale Mikuláš Brettschneider nezní moc dobře :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68831
18.4.16 21:28

Libi se mi velmi, ale na Cesko dost velka exotika, zvlast s tim Y, i kdyz prave v te forme mi prijde zajimavejsi. Nedavala bych k nejakemu hodne typicky ceskemu prijmeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179

Mě se to nelíbí, zní mi tvrdě - něco mezi Robertem a Bobinou :oops: :oops:. Ale když už, tak Robyn s Y, v zahraničí se používá jako dívčí jméno :think: A ideálně ne typicky české příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240

Pokud bude mít malá české příjmení, tak jí tohle jméno nedávejte. Podle mě by i matrika s tím mohla mít problém, že mužské jméno dáváte holčičce.
Jinak v Čechách s českým příjmením to zní blbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
18.4.16 21:29
@Mexie píše:
@Lenuška 1 jednoho Mikuláše znám :) taky jsme nad tím uvažovali, ale Mikuláš Brettschneider nezní moc dobře :lol:

no, to je divný :lol:. Taková stylová směska :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
18.4.16 21:29

Moc se mi to líbí, ale pouze jako Robin

vždycky si vzpomenu na seriál Jak jsem potkal vaši matku - líbí se mi Robin i Lilly, konečně má někdo odvahu dát toto jméno holčičce :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
18.4.16 21:30

Když může být Karin, Elen, Elizabet, může být i Robin/Robyn :nevim:. Je to hezké jméno a mně přijde zajímavé Robina :think:.
Zdrobněliny asi stejné jako u kluka Robina, ne? :think:

Mně se teda líbí víc, než třeba Jesica, Vanesa nebo Natálka. Těch už jsou mraky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze