Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Conulka píše:
Moc se mi to líbí, ale pouze jako Robinvždycky si vzpomenu na seriál Jak jsem potkal vaši matku - líbí se mi Robin i Lilly, konečně má někdo odvahu dát toto jméno holčičce![]()
![]()
To máš jako Renée
. Krásný jméno!
Vím, že Robyn je skutečné jméno, ale a mne to působí jako když…ehm…příslušníci naší menšiny volí jména, u kterých neznají pravopis
(Deniel)
@slavuska1 @Mexie @Lamátko @koala123 @xkoup21 @Lenuška 1 Dík za odpovědi všem. Jen bych ještě poprosila, i když někdo píšete, že se vám nelíbí, zda byste mohli co vám přijde případně zkousnutější psát.
@Mexie Příjmení budeme muset ještě zvážit
, myslím na to.
@Lamátko My moc nejsme zdrobňovači a jméno se nám líbí v základní tvaru, asi bychom používali Robin, Roby a miminku Robinka, dětsky Bibinka, než by dětem šlo říkat „R“. ![]()
@pe-terka všichni v dnešní době chtějí cizí jméno, ale mají české příjmení…my to máme naopak
![]()
Jak jsem psala - je to krásný jméno, jinak, ale příjmení určitě zvažte a co se týče zdrobněnlin, tak Robin nepotřebuje zdrobňovat, je krásné tak jak je, nepotřebuje vylepšovat
Nedej na nikoho nebo neboj, ze se budou male treba posmivat.Deti umi byt zle a muzou si najit cokoli jineho, nez ze ma chlapecke jmeno. A Roby a Bibinka je moc hezky. Dejte jen na svuj pocit.
@Mexie tak to máte super, my máme české příjmení, tak jsme se museli krotit, ale kdybych byla třeba Bauerová, tak se rozšoupnu ![]()
@Bábrdl píše:
Vím, že Robyn je skutečné jméno, ale a mne to působí jako když…ehm…příslušníci naší menšiny volí jména, u kterých neznají pravopis![]()
![]()
(Deniel)
no s Denielem jsem se poprvé (a naposled) setkala u paterčat a prvně jsem myslela, že je to novinářský překlep…Až když o něm psali v dalších médiích a všude s E, tak mi došlo, že není ![]()
@Mexie píše:
@pe-terka všichni v dnešní době chtějí cizí jméno, ale mají české příjmení…my to máme naopak![]()
Ja bych to nedavala, nejpozdeji na prvnim stupni si uzije svoje, deti umi byt krute a dat „klucici“ jmeno holce si o to uplne rika…
Klidně bych tak holčičku pojmenovala, pokud nemá vyloženě nějaké nepadnoucí příjmení. Vždycky mi to přišlo spíš takové jméno vhodné pro obě pohlaví (už na základce - před 20 lety). Kdyby mi to někdo diktoval, tak bych psala Robin, ale je pravda, že v zahraničí se mužská varianta píše s měkkým i a ženská s tvrdým y, takže bych se toho asi držela. A určitě si dopředu zjisti na příslušné matrice, jestli s tím nemají problém (ev. sehnat posudek).
@Janee19 píše:
Ja bych to nedavala, nejpozdeji na prvnim stupni si uzije svoje, deti umi byt krute a dat „klucici“ jmeno holce si o to uplne rika…
Vždyť to není klučičí jméno?
Nebo ti někdy přišlo, že Elen je klučičí? Taky nemá na konci A ![]()
@zoy jasně je to obojetné jméno, něco jako René - nevidím na tom nic divného, pouze ve spojené s nevhodným příjmením
@Conulka píše:
@zoy jasně je to obojetné jméno, něco jako René - nevidím na tom nic divného, pouze ve spojené s nevhodným příjmením
Přesně. Jména vyznívají pitomě, pokud nesedí k příjmení. Na to teda mají někteří lidé taky extra talent ![]()