Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
jo-je fakt ze jsem celkem cvicila nez jsem byla tehu a i jsem se celkem rychle zas vratila s brichem zpatky-uz nemam valchu ale to ted neresim-proste si myslim ze i to trosku brzdi vyklenuti briska nejak vyrazne brzy-kdyz jsou pevne brisni svaly-ale nevim je to jen moje myslenka…
Když jsem byla poprvé těhotná, tak až do 21. týdne (kdy jsem se vdávala:) na mě skoro nic (krom plnějšího výstřihu:)) nebylo vidět. Bříško se vykulilo až asi od 22. týdne. Před těhotenstvím jsem ho měla docela vytrénované, pevné.
Zato teď jsme na nějaký posilování břicha kašlala - a vylouplo se už v 10. týdnu…
Určitě to souvisí se stavem svalstva … nejenom toho příčně pruhovaného na břiše, ale i hladkého děložního (je po těhotenství vytahanější..)
Misenko To je drsný, že tě nenechali sednout v 36tt. Hodinu bych teda asi stát nevydržela ![]()
Zebro poznáš, že nejhorší jsou chlapi a to hlavně kravaťáci (nejlépe ti, co dělají, že tě nevidí, jedou důležitou cestu a vystoupí další stanici) a pak ženské - přijde mi, že se mstí za to, jak se chovali lidi k nim.
V prvním těhu jsem potíže neměla, teď někdy. Spíš jsem zažívala problémy, když jsem začala jezdit se starší bez kočáru, ale cesta busem či jiným prostředkem je pro ně ještě obtížná. Obvykle spustila, nebo jsem jí okřikovala, že se musí držet a to zabralo:D V buse jsem si pak sedla na místo vepředu, kde mě upozornil řidič, že tam s dítětem nesmim a jestli na sebe beru zodpovědnsot v případě nehody - no lepší v případě nehody to napálit do plexi přede mnou, než proletět z uličky předním sklem…
Já naštěstí moc MHD nejezdím, co jsme se odstěhovali z města. Do práce jezdíme autem a já jen občas jedu MHD k doktorce z práce.
Kamoška říkala, že jednou jela těhotná tramvají a seděla. A když nastoupila stará rozklepaná babička, tak ji nikdo nepustil. Tak ta kamoška tu paní pustila a pak řekla puberťákovi vedle, ať ji pustí, že je těhotná. Asi to tak taky budu dělat
![]()
Zebra píše:
Já naštěstí moc MHD nejezdím, co jsme se odstěhovali z města. Do práce jezdíme autem a já jen občas jedu MHD k doktorce z práce.
Kamoška říkala, že jednou jela těhotná tramvají a seděla. A když nastoupila stará rozklepaná babička, tak ji nikdo nepustil. Tak ta kamoška tu paní pustila a pak řekla puberťákovi vedle, ať ji pustí, že je těhotná. Asi to tak taky budu dělat![]()
No ono ti nic jiného v dnešní době nezbyde, než praktikovat v případě nevychovanců - líná huba, holý neštěstí:D
Břiško jak komu, známa byla v 8měsíci a všichni se ji ptaly jestly je na začátku tehu, tak všem vysvětlovala, že má mysto v zadu a mala je tam schovana.
Já jsem v 15tt a už jsem kupovala vědši kalhoty měla jsem břiško 100cm a za par dni to bylo cca 103,Záleží to od postavi a svalu na břišku ¨Je rozdíl medzi ženou v 30tt a 30tt je to kus od kusu
To že neni velke neni špatne hlavni je jak se tam ma prcek ![]()
Ahoj,
já jsem taky podle všeho v 7 týdnu ( testy pozitivní, prsa rostou, pocity na zvracení atd.) akorát teprve ve čtvrtek se na mě pan doktor podívá. Taky pořád koukám do zrcadla, a teším se až to bude vidět hodně ![]()
I když mám pocit, že už mírně to je vidět i teď. Od podbřišku mám takovou menší vybouleninu
. Takže ten pocit znám ![]()
Ahojky maminy,ja kdyz cekala sve prvni ditko,byla jsem v 9 tt a brisko jsem uz neskryla.Dr mi diky tomu delal nekolikrat UTZ,protoze mu bylo divne-jestli tam nejsou dve…Vzdy jsem byla s briskem o dva mesice jakoby napred a ke konci,to uz ani nebudu popisovat…A vysledek?Mam z toho dve pupecni kyly a roztrhany brisni sval.Vsem zdrava miminka:))))