Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
A zase jedno vánoční téma tu straší
Zajímalo by mě, jakým stylem u vás probíhá rozbalování dárků. My jsme byli vždycky zvyklí rozbalovat dárky strašně dlouho - ne, že by jich bylo tisíc, ale prostě jsme to natahovali jak se dalo
Když někdo dostal do ruky dárek, tak nejdřív pouvažoval podle tvaru co to je, pak opatrně rozbalil (žádné trhání papíru!!), pořádně prohlídl, okomentoval… někdy jsme se mezitím ještě zakecali, povtipkovali. Dělali jsme i žrací přestávky, prostě vydrželi jsme u stromku i do půlnoci. Jako vím, že je to asi extrém…
Nicméně mě docela zaskočilo, když mi jedna známá vyprávěla, jak to dělají oni. Že si sednou kolem stromku, rozdají se zabalené dárky všechny najednou. Pak si každý sedne ke své hromádce a rozbaluje. A pak si jen vzájemně ukážou, co kdo dostal. Za 10 minut po všem ![]()
A není to o tom, že by je Vánoce nebavili a chtěli to mít z krku. Prostě tak byli zvyklí.
Takže jak u vás?
Užíváte si to u stromečku nebo šup šup a koukat na pohádku? ![]()
@Akivasha No to je hezký, že vydržíte tak dlouho
.. U nás je to teda tak na hodinku ![]()
U nás vždycky chodily pro dárky děti a roznášely je po jednom podle jmenovek. Takže vždy byla pozornost jen na toho jednoho rozbalujícího. Ale že by se s tím někdo ňuchal a pak to sáhodlouze komentoval, to zas ne ![]()
Dárky rozbalujeme jeden po druhém. Děti papir trhají na cucky, at si to užijí. Je to cca na hodinu, nikam nepospichame, ale zraci přestávky neděláme, to by nám děti neodpustili ![]()
Poslední roky to děláme tak, že rozbalujeme dárky postupně, každý vždy jeden dárek a po něm další.
Máme to tak na 2 hodinky, pohádku chceme také vždy stihnout
.
Ahojky, my jsme taky zvyklí rozbalovat dlouho… Ale nijak uměle to nenatahujem. Vždycky někdo dostane dárek do ruky, rozbalí, prohlídne, poděkuje, nechá kolovat
a jede se dál..:) Většinou to zadá tak na 2 hoďky.
Příspěvek upraven 18.12.14 v 08:47
Děti nám to roznesou podle jmenovek a pak jedem dokola-rozbalím, ukážu všem, okomentuju…pak tatík, jedno dítě, druhé, třetí…každý si prohlédne, co ten druhý dostal a obdivuje…takže nám to taky vydrží několik hodin. Mít to za deset minut z krku by mě vůbec nebavilo, ale je pravda, že takových rozbalovačů je asi víc-hromadně se na to vrhnou a rvou papíry na hromadu…
Jelikoz jsem jedine dite svych rodicu tak ja rozdam darky
A podobne jak u vas stridave kazdy rozbaluje jeden darek a pak jde na radu nekdo jiny..
pritel na to loni cumel, ale nas to tak bavi ![]()
@Akivasha
My si to u stromečku užíváme, rozbalujeme dárky po jednom a také je to na delší dobu, jelikož to každý rok přeženu
. Mezitím tedy nejíme, jelikož dítko je malé, tak to nějak zbytečně neprotahujeme i tak to trvá dlouho
. Štědrovečerní pohádku nikdy nestihneme, to se snad ani nedá, leda že by jsme začali tak v 16 hodin s večeří a ani to by myslím nevyšlo. ![]()
U stromku do půlnoci jsme také, po rozbalení dárků si ještě dávám druhou porci kapra
.
@zoretka píše:
Děti nám to roznesou podle jmenovek a pak jedem dokola-rozbalím, ukážu všem, okomentuju…pak tatík, jedno dítě, druhé, třetí…každý si prohlédne, co ten druhý dostal a obdivuje…takže nám to taky vydrží několik hodin. Mít to za deset minut z krku by mě vůbec nebavilo, ale je pravda, že takových rozbalovačů je asi víc-hromadně se na to vrhnou a rvou papíry na hromadu…
Tak to mame taky ![]()
Kdyz sme byli sami dva. Meli sme 1-2 symbolicky darky. Takze i s preparovanim papiru na"priste" a dukladnym prectenim i slozeni to bylo na par minut ![]()
S prckem zatim podobne. Letos ho to snad vezme vic, ma 2
jinak doma sme sli ke strmku, zapeli nebo pustili koledy. Maly decka rozdali darky. A vetsinou kazdypostupne rozbaloval. Koukli sme co teda dostal a jelo se dal, aby sme stihli pohadku novou.
Studovani, testovani darku probihalo individualne pri nebo po pohadce.
Reakce na darky sme vetsinou sledovali. Ne tedakazdy fusekle, trenky a svetr. spis ty hlavni darky ![]()
Letos tusim ze kluk bude vsecko rvat a testovat. Dostane kolo jako posledni. Jinak byho nezajimalo nic jineho ![]()
Tak u nás se vždycky rozdaly dárky, pak postupně každý rozbalil, kouknul, ukázal, poděkoval, proběhl nějaký komentář, ale naštěstí jsme si odpustili takové ty výstupy jako „jéé, Ježišku, copak to asi budeee, né, to jsem tedy nečekal, ó, to byla zase maminka hodná…“ z toho se mi ježí chlupy. A to znám osobně lidi, kteří se v tom vyžívají. Uvidím, jaké to bude s dětmi, letos to ještě nemůže komentovat, příští rok už to bude větší sranda. ![]()
@Akivasha mame to uplne stejne jako tva znama a opravdu to neni o tom, ze bychom chteli mit vanoce brzy z krku. Mame zase delsi to predtim, hrani a zpivani koled, jit ven hazet prskavky, proste ty darky jsou jen bonus, ktery kdyby nebyl, tak by to byl porad krasne straveny vecer s rodinou. Ja naopak nesnasim takove to verejne rozbalovani a verejne predstirani a zkoumani necich pocitu… Navic vzdy je u nas spoustu deti a pro ty je toto natahovani trapenim.
@Akivasha do půlnoci? ![]()
Jinak u nás večeře začíná podle režimu dětí. Někdy v 16 hodin, ale většinou v 17 hodin, aby byli ve 20 hodin klasicky v posteli. Loni šel teda prcek před devátou, nešla jim s tatínkem sestavit dráha ![]()
Nejstarší syn tak od 16 let, po té osmé mizí ven za kámošema. Chodili na kofolu, jejich tradice ![]()
Letos budou doma už jen dvě děti, dárky budou elektronika tak asi udělám večeři ve tři, jinak to budou koumat s tatínkem do desíti
![]()
Kluci nejdřív roznesou dárky, každej si udělá hromádky a pak rozbalují kluci, po nich my…je to docela na dlouho, ale schválně to nijak nenatahujeme:-)