Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
V návaznost na diskuzi „Tohle fakt nechápu“ mně napadlo založit i diskuzi o mondegreenech. Mondegreen je termín pro přeslechy v písničkách nebo básních. Takový klasický případ jsou například „tetřevi honzlovci“ v písni z filmu Noc na Karlštejně. Já dlouho nevěděla, co je „půrko“, které stojí celý tolar v písničce Já do lesa nepojedu. Máte taky vy, nebo vaše děti (ty jsou na to vůbec experti) nějaký takový vtipný přeslech?
Příspěvek upraven 16.12.14 v 15:40
@Fíková píše:
V návaznost na diskuzi „Tohle fakt nechápu“ mně napadlo založit i diskuzi o mondegreenech. Mondegreen je termín pro přeslechy v písničkách nebo básních. Takový klasický případ jsou například „tetřevi honzlovci“ v písni z filmu Noc na Karlštejně. Já dlouho nevěděla, co je „půrko“, které stojí celý tolar v písničce Já do lesa nepojedu. Máte taky nějaký takový vtipný přeslech?
Prosím o vysvětlení ![]()
@Izzz píše:
Prosím o vysvětlení
Kdypak tetřevi hon s lovci prohrají?
Když tokají…
Taky to vím teprve pár let. ![]()
Já jsem třeba dlouho zpívala v písničce Slunce v duši od Nightwork místo „Tetování volím pouze henou“ „K fetování volím pouze heroin“
(asi v návaznosti na to, že trávu nikdy nešlukoval)
Mám spoustu písniček, i českých, kde něčemu nerozumím a zpívám si tam slova po svém.
@Izzz píše:
Já jsem třeba dlouho zpívala v písničce Slunce v duši od Nightwork místo „Tetování volím pouze henou“ „K fetování volím pouze heroin“(asi v návaznosti na to, že trávu nikdy nešlukoval)
Mám spoustu písniček, i českých, kde něčemu nerozumím a zpívám si tam slova po svém.
No holky. Já jich mám strašně moc. Ale teď jsem si vzpomněla třeba na toto.
Co slyšíte po 56 vteřině. Já tam slyším český nebo slovenský slovo.
https://www.youtube.com/watch?…
Příspěvek upraven 16.12.14 v 17:16
@Izzz píše:
Já jsem třeba dlouho zpívala v písničce Slunce v duši od Nightwork místo „Tetování volím pouze henou“ „K fetování volím pouze heroin“(asi v návaznosti na to, že trávu nikdy nešlukoval)
Onehdá mi vyprávěla příbuzná, že její muž zpíval místo „stíny Sacre-Coeur“ v písni Bon soir… „stíny za krkem“. Bavila jsem se s manželema říkala jsem mu, at mi tu písničku zazpívá a taky tam hodil stíny za krkem. Takže jinak už to nezpíváme ![]()
Jožin z bažin kouše „sajerdousí“. Co nebo kdo jsou to ti sajerdousí mně jasné nebylo.
Můj syn má „koněný koně“ a nenechá si to vysvětlit:
Já mám koně, vraný koně, ty jsou koněný.
Jinak jsem se nachechtala u týhle diskuze, která je na podobný téma.
http://www.week.cz/…cem/read.php?…
Mimojiné je tam, že v písni Anděl od Kryla někdo řešil, kdo je ten Anemin (prý nějaký bůh asi). Jednalo se o část „Co mě čeká a nemineeee, co mě čeká a nemine.“ (Co mě čeká, Anemine. Co mě čeká, Anemine) ![]()
Příspěvek upraven 16.12.14 v 15:53
Můj brácha ve druhé třídě zpíval v Internacionále že je „zřídka lidský rod“ místo „zítřka lidský rod“ a máma kvůli tomu musela na kobereček do školy. ![]()
A v široký hluboký jsem dlouhá léta zpívala: „Po lásce je beta“. A vůbec mně to nepřišlo divné.
0:31 „holky jděte dál“ místo „all together now“
https://www.youtube.com/watch?…