Mondegreen - máte nějaký?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7740
16.12.14 15:31

Mondegreen-máte nějaký?

V návaznost na diskuzi „Tohle fakt nechápu“ mně napadlo založit i diskuzi o mondegreenech. Mondegreen je termín pro přeslechy v písničkách nebo básních. Takový klasický případ jsou například „tetřevi honzlovci“ v písni z filmu Noc na Karlštejně. Já dlouho nevěděla, co je „půrko“, které stojí celý tolar v písničce Já do lesa nepojedu. Máte taky vy, nebo vaše děti (ty jsou na to vůbec experti) nějaký takový vtipný přeslech?

Příspěvek upraven 16.12.14 v 15:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16906
16.12.14 15:37
@Fíková píše:
V návaznost na diskuzi „Tohle fakt nechápu“ mně napadlo založit i diskuzi o mondegreenech. Mondegreen je termín pro přeslechy v písničkách nebo básních. Takový klasický případ jsou například „tetřevi honzlovci“ v písni z filmu Noc na Karlštejně. Já dlouho nevěděla, co je „půrko“, které stojí celý tolar v písničce Já do lesa nepojedu. Máte taky nějaký takový vtipný přeslech?

Prosím o vysvětlení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7740
16.12.14 15:38
@Izzz píše:
Prosím o vysvětlení ;)

Kdypak tetřevi hon s lovci prohrají?
Když tokají…
Taky to vím teprve pár let. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
16.12.14 15:40

Já jsem třeba dlouho zpívala v písničce Slunce v duši od Nightwork místo „Tetování volím pouze henou“ „K fetování volím pouze heroin“ :oops: (asi v návaznosti na to, že trávu nikdy nešlukoval)
Mám spoustu písniček, i českých, kde něčemu nerozumím a zpívám si tam slova po svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
16.12.14 15:44
@Izzz píše:
Já jsem třeba dlouho zpívala v písničce Slunce v duši od Nightwork místo „Tetování volím pouze henou“ „K fetování volím pouze heroin“ :oops: (asi v návaznosti na to, že trávu nikdy nešlukoval)
Mám spoustu písniček, i českých, kde něčemu nerozumím a zpívám si tam slova po svém.
:mrgreen: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
16.12.14 15:45

No holky. Já jich mám strašně moc. Ale teď jsem si vzpomněla třeba na toto.
Co slyšíte po 56 vteřině. Já tam slyším český nebo slovenský slovo.
 https://www.youtube.com/watch?…

Příspěvek upraven 16.12.14 v 17:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21892
16.12.14 15:46
@Izzz píše:
Mám spoustu písniček, i českých, kde něčemu nerozumím a zpívám si tam slova po svém.
:mrgreen: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
16.12.14 15:46

U nás vede „okybača“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
16.12.14 15:47

Onehdá mi vyprávěla příbuzná, že její muž zpíval místo „stíny Sacre-Coeur“ v písni Bon soir… „stíny za krkem“. Bavila jsem se s manželema říkala jsem mu, at mi tu písničku zazpívá a taky tam hodil stíny za krkem. Takže jinak už to nezpíváme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5073
16.12.14 15:47

Jožin z bažin kouše „sajerdousí“. Co nebo kdo jsou to ti sajerdousí mně jasné nebylo.

Můj syn má „koněný koně“ a nenechá si to vysvětlit:
Já mám koně, vraný koně, ty jsou koněný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
16.12.14 15:50

Jinak jsem se nachechtala u týhle diskuze, která je na podobný téma.
 http://www.week.cz/…cem/read.php?…

Mimojiné je tam, že v písni Anděl od Kryla někdo řešil, kdo je ten Anemin (prý nějaký bůh asi). Jednalo se o část „Co mě čeká a nemineeee, co mě čeká a nemine.“ (Co mě čeká, Anemine. Co mě čeká, Anemine) :mrgreen:

Příspěvek upraven 16.12.14 v 15:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7740
16.12.14 15:50

Můj brácha ve druhé třídě zpíval v Internacionále že je „zřídka lidský rod“ místo „zítřka lidský rod“ a máma kvůli tomu musela na kobereček do školy. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5073
16.12.14 15:51

A v široký hluboký jsem dlouhá léta zpívala: „Po lásce je beta“. A vůbec mně to nepřišlo divné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566

0:31 „holky jděte dál“ místo „all together now“
 https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7740