Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, nedavno tady probehla hezka diskuze Vanoce u nevericich
donutilo me to k zamysleni nad vanoci. Kolik z vas veri, ze se narodil Jezisek? ze opravdu pred mnoha lety se nejake miminko v Betleme narodilo?
Ja zacnu:myslim si, ze se opravdu nejaky klucina narodil, mozna i verim, ze ho v jeho 33 roce ukrizovali (neco jako Jan Hus
) ale uz moc neverim, ze z hrobu vystoupil do nebe ![]()
prirovnani k Husovi je ne stejna smrt, ale kvuli stejne veci-abyste si nemysleli, ze neumim dejepis ![]()
Příspěvek upraven 11.12.14 v 20:22
@terinka4444 píše:
![]()
![]()
![]()
proc?? vzdyt slavime Vanoce a tohle je dobra myslenka ![]()
@šílenámáma píše:![]()
![]()
nesmej se a napis-veris nebo neveris na klucinu v betleme? ![]()
@inthense píše:
proc?? vzdyt slavime Vanoce a tohle je dobra myslenka
dobrá myšlenka?
Co je na tmhle za dobrou myšlenku ![]()
@terinka4444 píše:
![]()
![]()
![]()
dobrá myšlenka?
Co je na tmhle za dobrou myšlenku
tak aktualni tema na Vanoce
vim, ze vanoce v 21.stoleti se posunulo nekam jinam, ale smyslem Vanoc zustal Jezisek. Zpiva se to prece v kazde kolede ![]()
@inthense píše:
tak aktualni tema na Vanocevim, ze vanoce v 21.stoleti se posunulo nekam jinam, ale smyslem Vanoc zustal Jezisek. Zpiva se to prece v kazde kolede
přísahám, že už jsem si třikrát poposedla, jestli si nesedím na vedení, ale já to prostě nechápu, co jsi tím chtěla říct?
Jo narodil se, akorat tusim v cervenci nebo srpnu, ne v prosinci, a taky o par let jindy. Vanoce jsou puvodne pohansky svatek slavici zimni slunovrat, krestanska cirkev je prevzala, stejne jako prvky a symboliku z jinych nabozenstvi ![]()
@terinka4444 píše:
přísahám, že už jsem si třikrát poposedla, jestli si nesedím na vedení, ale já to prostě nechápu, co jsi tím chtěla říct?
proste jestli veris, ze se narodil Jezisek a podle teto osoby slavime Vanoce.
@inthense jak pise @Mirka Dušínová, Jezis je historicky dolozena osoba, takze to neni o vereni ci nevereni. Jestli ty udalosti kolem jeho narozeni a umrti jsou pravda nevim, prijde mi to nepodstatne, hlavni je, ze mel lidem co moudreho rict, ne?
Já jsem nikdy nepochopila ani Vánoce, ani Velikonoce, jsem na to natvrdlá. A to už se o to asi 40 let snažím.
Co, kdy, kde a proč.
Na Vánoce si dáme navzájem dárky, Velikonoce neslavíme vůbec. To, že tyto dva svátky maji souvislost, jsem se dozvěděla vloni
Ale už si nepamatuji jakou.
Na Google bych to našla, ale stejně bych to zase nepobrala.
Jsem divná, no ![]()
@beruska9 píše:
Jo narodil se, akorat tusim v cervenci nebo srpnu, ne v prosinci, a taky o par let jindy. Vanoce jsou puvodne pohansky svatek slavici zimni slunovrat, krestanska cirkev je prevzala, stejne jako prvky a symboliku z jinych nabozenstvi
to je pravda, to nas ucili na stredni
nepochopila jsem to, ale je fakt, ze spoustu zvyku se tak nejak samo udelalo ![]()