Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@inthense píše:
@Izzz tak jasne, jenom verici slavi jeho narozeni.ale bez Jeziska by nebyli Vanocetake nejsem verici
Bez Jezise a krestanstvi bychom nadale oslavovali pohansky svatek sluovratu, proto bylo vybrano datum tak, jak bylo vybrano, kdyz se snazili vymytit pohanska nabozenstvi, tak se svatky prekryly
@terinka4444 píše:
vánoce narození a velikonoce na nebevzetí
taky vedle - cimdal lepsi hlasky:-)
@inthense píše:
ano, vlastne umrel neco jako Jan Hus, za vlastni nazory. jestli jsem to teda pochopila spravnea pak si z neho nekdo udelal Boha
Ano. A v jeho jménu zemřelo hóóóódně moc lidí. A umírá dodnes.
Ja se omlouvam, ale je to fakt komicky, jak se vzajemne poucujete ![]()
@inthense píše:
jasne, ale rychle jsem si vzpomela jen na Husa
Hus byl predevsim valecnik a vojevudce. Jezis nepratele mlatil maximalne tak tim chlebem. Chapu tve dusevni pochody, ale ta analogie je trochu nestastna
@Bibi239 píše:
Bez Jezise a krestanstvi bychom nadale oslavovali pohansky svatek sluovratu, proto bylo vybrano datum tak, jak bylo vybrano, kdyz se snazili vymytit pohanska nabozenstvi, tak se svatky prekryly
aha, a to vypadalo jako ted Vanoce jen si tam pridali Jeziska?
@Pudloslava píše:
Tak, a už jsem v čudeli
![]()
@laducha píše:Stejně blbá jsem i v případě ulic v našem městě, kde už 45,5 roku žiju.
tak tohle mam nahodou stejny
@Bibi239 píše:
Hus byl predevsim valecnik a vojevudce. Jezis nepratele mlatil maximalne tak tim chlebem. Chapu tve dusevni pochody, ale ta analogie je trochu nestastna
To jsem asi chyběla…
@Pudloslava píše:
Ja se omlouvam, ale je to fakt komicky, jak se vzajemne poucujete
Verim, ja se vzdycky baim, kdyz se poucui navzaje petilety a trilety, predpokladam, ze tohle je obdobne ![]()
@Bibi239 píše:
@Pudloslava píše:
převzatévelikonoce
Křesťanské Velikonoce
Vyvedením Izraelitů z egyptského otroctví Boží záchranná iniciativa neskončila. Záchrana Izraelitů se stala předobrazem spásy člověka od všeho zotročení, ponížení, zla a smrti. Bůh totiž neopustil člověka, který se od něj odvrátil a upadl tak do područí zla a smrti.
Všechny starozákonní předobrazy a proroctví o spáse došly svého naplnění v Ježíši Kristu, jehož jméno v hebrejštině znamená: „Bůh zachraňuje, Bůh je spása“. Ježíš sám zaujímá místo velikonoční oběti a stává se obětovaným beránkem bez vady. On, nevinný, bere na sebe hřích i jeho důsledky: utrpení, nemoci, bolest a smrt. Dává svou krev na ochranu (pasch) pro všechny.
Ve smrti ale nezůstal. Byl vzkříšen. Otevřel tak cestu novou a věčnou, cestu skrze smrt a vzkříšení k definitivnímu „exodu“ - vyjití, „pesachu“ - přejití z tohoto světa zotročení a smrti do světa Božího. Tato cesta je otevřena pro každého z nás…
Svátek Velikonoc je oslavou a zpřítomněním naší spásy.
Svátek Velikonoc je oslavou vzkříšeného Krista.
zdroj http://velikonoce.vira.cz/…ikonoce.html
@Izzz píše:
To jsem asi chyběla…
A nebo Zizka…
Jo, dejepis nebyl nikdy moje silna stranka
@Bibi239 píše:
To spíš Žižka, ne? Sice jsou moje znalosti dějin chabé, ale Hus byl kněz.
@Bibi239 píše:
Verim, ja se vzdycky baim, kdyz se poucui navzaje petilety a trilety, predpokladam, ze tohle je obdobne
tak aspon vidime, ze vubec nezname vznik a smysl Vanoc, se poucime ![]()