Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@laducha píše:
Já jsem nikdy nepochopila ani Vánoce, ani Velikonoce, jsem na to natvrdlá. A to už se o to asi 40 let snažím.
Co, kdy, kde a proč.Na Vánoce si dáme navzájem dárky, Velikonoce neslavíme vůbec. To, že tyto dva svátky maji souvislost, jsem se dozvěděla vloni
Jsem divná, noAle už si nepamatuji jakou.
Na Google bych to našla, ale stejně bych to zase nepobrala.
no ses proste nabozenstvi/historiivzdorná. ja jsem zase anglictinovzdorna ![]()
napsala bych ti, co jsou velikonoce, ale ma to cenu?
@Bibi239 píše:
@inthense jak pise @Mirka Dušínová, Jezis je historicky dolozena osoba, takze to neni o vereni ci nevereni. Jestli ty udalosti kolem jeho narozeni a umrti jsou pravda nevim, prijde mi to nepodstatne, hlavni je, ze mel lidem co moudreho rict, ne?
ano, vlastne umrel neco jako Jan Hus, za vlastni nazory. jestli jsem to teda pochopila spravne
a pak si z neho nekdo udelal Boha ![]()
@inthense píše:
Ahoj, nedavno tady probehla hezka diskuze Vanoce u nevericichdonutilo me to k zamysleni nad vanoci. Kolik z vas veri, ze se narodil Jezisek? ze opravdu pred mnoha lety se nejake miminko v Betleme narodilo?
Ja zacnu:myslim si, ze se opravdu nejaky klucina narodil, mozna i verim, ze ho v jeho 33 roce ukrizovali (neco jako Jan Hus) ale uz moc neverim, ze z hrobu vystoupil do nebe
ukřížování a něco jak Jan Hus??? Ten byl upálen - věřící nejsem, ale tohle je zásadní rozdíl.
![]()
@laducha píše:
Já jsem nikdy nepochopila ani Vánoce, ani Velikonoce, jsem na to natvrdlá. A to už se o to asi 40 let snažím.
Co, kdy, kde a proč.Na Vánoce si dáme navzájem dárky, Velikonoce neslavíme vůbec. To, že tyto dva svátky maji souvislost, jsem se dozvěděla vloni
Jsem divná, noAle už si nepamatuji jakou.
Na Google bych to našla, ale stejně bych to zase nepobrala.
vánoce narození a velikonoce na nebevzetí
Já slavím Vánoce ráda. Neoslavuju ale narození Ježíše.
@inthense píše:
Ahoj, nedavno tady probehla hezka diskuze Vanoce u nevericichdonutilo me to k zamysleni nad vanoci. Kolik z vas veri, ze se narodil Jezisek? ze opravdu pred mnoha lety se nejake miminko v Betleme narodilo?
Ja zacnu:myslim si, ze se opravdu nejaky klucina narodil, mozna i verim, ze ho v jeho 33 roce ukrizovali (neco jako Jan Hus) ale uz moc neverim, ze z hrobu vystoupil do nebe
Todle je ale fakt dobrý
![]()
@renda81 píše:
ukřížování a něco jak Jan Hus??? Ten byl upálen - věřící nejsem, ale tohle je zásadní rozdíl.![]()
![]()
![]()
![]()
jasne, ale taky umreli za to, ze se nekomu nelibili jejich nazory-proto to prirovnani ![]()
@Izzz tak jasne, jenom verici slavi jeho narozeni.ale bez Jeziska by nebyli Vanoce
take nejsem verici
@inthense píše:
jasne, ale taky umreli za to, ze se nekomu nelibili jejich nazory-proto to prirovnani
jo tohle je určitě lepší než současný duch vánoc
@Pudloslava Jsi hodná, ale jak píšeš, zbytečná práce.
Ja si to zase o Velikonocích najdu, až se mě bude dcera na něco ptát. Třeba proč zakřížkovali (ukřižovali) Ježíška.
Stejně blbá jsem i v případě ulic v našem městě, kde už 45,5 roku žiju.
Ale třeba na čísla jsem dobrá, kódy pečiva, ovoce a zeleniny (i šestimístná) jsem dala za pár směn.
Nerozumím tomu ![]()
Příspěvek upraven 11.12.14 v 20:26
@inthense píše:
jasne, ale taky umreli za to, ze se nekomu nelibili jejich nazory-proto to prirovnani
no takových lidí umřelo
![]()
@renda81 píše:
no takových lidí umřelo![]()
![]()
jasne, ale rychle jsem si vzpomela jen na Husa ![]()
@terinka4444 píše:
vánoce narození a velikonoce na nebevzetí
Dík.
@renda81 píše:
ukřížování a něco jak Jan Hus??? Ten byl upálen - věřící nejsem, ale tohle je zásadní rozdíl.![]()
![]()
![]()
![]()
ty jo tahle debata me fakt bavi ![]()
to je jak z cimrmana ![]()
jen tak dal ![]()
@Mirka Dušínová píše:
Ježíš je historicky doložená osoba, takže věřím
Asi tak, to snad ani není o víře jako takové ![]()