Narodil se Ježišek?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Menora
11.12.14 21:21
@inthense píše:
Jeste me napadlo, kdyz je dolozeny Jezisek, pak je dolozeny jeho ukrizovani a ten zbytek je uz pouze o vire?

My víme o Ježíšově narození právě jen díky jeho ukřižování. Zbytek je samozřejmě o víře.

• Citovat
  • Upravit
7932
11.12.14 21:22

Super diskuze :palec: :lol:

@SarkaLo píše:
Tak v tom případě nechápu princip boha…je ze tří,,bytostí" - otec, syn (tedy Ježíš???) a duch svatý…a přitom jako celek Bůh???CO je duch svatý a kdo otec?

mám pocit, že tenhle princip sv. Patrik v Irsku vysvětloval pohanům pomocí jetele - trojlístku… je to 1 list, ale složený ze 3 malých lístků, když tam jeden z těch 3 malých není, není list celý :think: tak nějak to bylo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
11.12.14 21:23

@chaarleene Tak teď už tomu rozumím…díky moc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
11.12.14 21:26
@Menora píše:
My víme o Ježíšově narození právě jen díky jeho ukřižování. Zbytek je samozřejmě o víře. [/citac ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
11.12.14 21:27
@SarkaLo píše:
Tak v tom případě nechápu princip boha…je ze tří,,bytostí" - otec, syn (tedy Ježíš???) a duch svatý…a přitom jako celek Bůh???CO je duch svatý a kdo otec?

To by mě taky zajímalo… Podle mě duch svatý bude intelekt? (Jako člověčí rozum proti zvířecím pudům?). Otec nevím. :think: Ale tipuju na boha, jak ho vnímali kdysi - ten co udělá bububu a všichni se postaví do pozoru, takový ten bůh, co se dokáže pořádně nas..at. Něco jako Zeus? Zajímavá diskuze :lol: Fakt tipuju, nevím… Pls, vysvětlete to někdo, tohle je mi záhadou… Určitě to svůj význam má, když pořád existuje církev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
@lleennttiillkkaa píše:
Věřím tomu, že existovala historická postava jménem Ježíš, která mohla dělat něco zajimavého. Nevěřím však na zázraky, zmrtvýchvstání atd.

tak nějak to cítím taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
@inthense píše:
Jeste me napadlo, kdyz je dolozeny Jezisek, pak je dolozeny jeho ukrizovani a ten zbytek je uz pouze o vire?

Samozřejmě, že zájem o Ježíše vzrostl v souvislosti s jeho ukřižováním a zmrtvýchvstáním. Předtím byl považován za jednoho z mnoha proroků. Věřila bych například evangelistovi Markovi, což byl vzdělaný Říman, který byl přítomen Ježíšovu ukřižování, a pátral po jeho osudech. Na druhou stranu evangelia byla později opravována, aby vyhovovala potřebám církve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
11.12.14 21:30

Super diskuze :mrgreen:
Ja kdyz byla uplne mala a maminka mi rikala o Jeziskovi, tak se mi to v hlavince nejak domotalo a misto Jeziska k nam chodil Jezecek. Ja si predstavovala, ze darky nosi na bodlinkach. Mati z toho byla docela frustrovan; dodnes si pamatuju, jak mi vysvetluje, ze ne Jezecek, ale Jezisek nosi darky a ja to ne a ne pochopit :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
11.12.14 21:31
@blecha72 píše:
Samozřejmě, že zájem o Ježíše vzrostl v souvislosti s jeho ukřižováním a zmrtvýchvstáním. Předtím byl považován za jednoho z mnoha proroků. Věřila bych například evangelistovi Markovi, což byl vzdělaný Říman, který byl přítomen Ježíšovu ukřižování, a pátral po jeho osudech. Na druhou stranu evangelia byla později opravována, aby vyhovovala potřebám církve.

jednou jsem se dostala na oslave narozenin jako mala do rozhovoru dedy a babicky. babicka silne verici zena a deda uplny ateista :mrgreen: zajimava hadka, ale poslali me pryc :mrgreen: o tom lhani se tam deda taky zminoval :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
11.12.14 21:32
@Gorlami píše:
Super diskuze :mrgreen:
Ja kdyz byla uplne mala a maminka mi rikala o Jeziskovi, tak se mi to v hlavince nejak domotalo a misto Jeziska k nam chodil Jezecek. Ja si predstavovala, ze darky nosi na bodlinkach. Mati z toho byla docela frustrovan; dodnes si pamatuju, jak mi vysvetluje, ze ne Jezecek, ale Jezisek nosi darky a ja to ne a ne pochopit :D.
:mrgreen: to je uzasny :lol: ale tak proc ne, trochu jina tradice :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
11.12.14 21:33

@Gorlami Dobrý :mrgreen:. Připomíná mi to našeho učitele angličtiny, co se učil česky. Jednou přišel s očima navrch hlavy a snažil se z nás dostat, proč češi, když se něčemu diví, říkají hedgehog´s eyes - ježkovy voči :mrgreen:. Taky se mu poplet ježeček a Ježíšek :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
11.12.14 21:38

@blecha72
Marek byl vzdělaný, ale Žid, nikoliv Říman.

• Citovat
  • Upravit
43035
11.12.14 21:40
@inthense píše:

jojo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
11.12.14 21:44

Tak i kdyz je nas dost nevericich a dost vericich, tak narozeni Jeziska a slaveni Vanoc mame spolecne. miluju Vanoce, at uz to tenkrat byla jakoli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
11.12.14 21:52
@Menora píše:
@blecha72
Marek byl vzdělaný, ale Žid, nikoliv Říman.

Ano, podle církevní tradice, uvedla jsem vědeckou hypotézu. Vlastně obojí je to hypotéza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí