Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Super diskuze
![]()
@SarkaLo píše:
Tak v tom případě nechápu princip boha…je ze tří,,bytostí" - otec, syn (tedy Ježíš???) a duch svatý…a přitom jako celek Bůh???CO je duch svatý a kdo otec?
mám pocit, že tenhle princip sv. Patrik v Irsku vysvětloval pohanům pomocí jetele - trojlístku… je to 1 list, ale složený ze 3 malých lístků, když tam jeden z těch 3 malých není, není list celý
tak nějak to bylo ![]()
@Menora píše:
My víme o Ježíšově narození právě jen díky jeho ukřižování. Zbytek je samozřejmě o víře. [/citac
@SarkaLo píše:
Tak v tom případě nechápu princip boha…je ze tří,,bytostí" - otec, syn (tedy Ježíš???) a duch svatý…a přitom jako celek Bůh???CO je duch svatý a kdo otec?
To by mě taky zajímalo… Podle mě duch svatý bude intelekt? (Jako člověčí rozum proti zvířecím pudům?). Otec nevím.
Ale tipuju na boha, jak ho vnímali kdysi - ten co udělá bububu a všichni se postaví do pozoru, takový ten bůh, co se dokáže pořádně nas..at. Něco jako Zeus? Zajímavá diskuze
Fakt tipuju, nevím… Pls, vysvětlete to někdo, tohle je mi záhadou… Určitě to svůj význam má, když pořád existuje církev.
@lleennttiillkkaa píše:
Věřím tomu, že existovala historická postava jménem Ježíš, která mohla dělat něco zajimavého. Nevěřím však na zázraky, zmrtvýchvstání atd.
tak nějak to cítím taky
@inthense píše:
Jeste me napadlo, kdyz je dolozeny Jezisek, pak je dolozeny jeho ukrizovani a ten zbytek je uz pouze o vire?
Samozřejmě, že zájem o Ježíše vzrostl v souvislosti s jeho ukřižováním a zmrtvýchvstáním. Předtím byl považován za jednoho z mnoha proroků. Věřila bych například evangelistovi Markovi, což byl vzdělaný Říman, který byl přítomen Ježíšovu ukřižování, a pátral po jeho osudech. Na druhou stranu evangelia byla později opravována, aby vyhovovala potřebám církve.
Super diskuze ![]()
Ja kdyz byla uplne mala a maminka mi rikala o Jeziskovi, tak se mi to v hlavince nejak domotalo a misto Jeziska k nam chodil Jezecek. Ja si predstavovala, ze darky nosi na bodlinkach. Mati z toho byla docela frustrovan; dodnes si pamatuju, jak mi vysvetluje, ze ne Jezecek, ale Jezisek nosi darky a ja to ne a ne pochopit
.
@blecha72 píše:
Samozřejmě, že zájem o Ježíše vzrostl v souvislosti s jeho ukřižováním a zmrtvýchvstáním. Předtím byl považován za jednoho z mnoha proroků. Věřila bych například evangelistovi Markovi, což byl vzdělaný Říman, který byl přítomen Ježíšovu ukřižování, a pátral po jeho osudech. Na druhou stranu evangelia byla později opravována, aby vyhovovala potřebám církve.
jednou jsem se dostala na oslave narozenin jako mala do rozhovoru dedy a babicky. babicka silne verici zena a deda uplny ateista
zajimava hadka, ale poslali me pryc
o tom lhani se tam deda taky zminoval ![]()
@Gorlami píše:
Super diskuze
Ja kdyz byla uplne mala a maminka mi rikala o Jeziskovi, tak se mi to v hlavince nejak domotalo a misto Jeziska k nam chodil Jezecek. Ja si predstavovala, ze darky nosi na bodlinkach. Mati z toho byla docela frustrovan; dodnes si pamatuju, jak mi vysvetluje, ze ne Jezecek, ale Jezisek nosi darky a ja to ne a ne pochopit.
@Gorlami Dobrý
. Připomíná mi to našeho učitele angličtiny, co se učil česky. Jednou přišel s očima navrch hlavy a snažil se z nás dostat, proč češi, když se něčemu diví, říkají hedgehog´s eyes - ježkovy voči
. Taky se mu poplet ježeček a Ježíšek
![]()
@inthense píše:
Jeste me napadlo, kdyz je dolozeny Jezisek, pak je dolozeny jeho ukrizovani a ten zbytek je uz pouze o vire?
jojo
Tak i kdyz je nas dost nevericich a dost vericich, tak narozeni Jeziska a slaveni Vanoc mame spolecne. miluju Vanoce, at uz to tenkrat byla jakoli ![]()
@Menora píše:
@blecha72
Marek byl vzdělaný, ale Žid, nikoliv Říman.
Ano, podle církevní tradice, uvedla jsem vědeckou hypotézu. Vlastně obojí je to hypotéza.
My víme o Ježíšově narození právě jen díky jeho ukřižování. Zbytek je samozřejmě o víře.