Narodil se Ježišek?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8959
11.12.14 20:30

Ježíš reálně existoval, je to doloženo mnoha spisy, takže nevím, proč by v něj neměl někdo věřit:)
Jinak já mám tyhle věci posunuté jinak, takže já ho neberu moc jako syna ducha svatého v té verzi jak je nám předkládáno církví, přikláním se spíš k jiným civilizacím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
11.12.14 20:30
@inthense píše:
ano, vlastne umrel neco jako Jan Hus, za vlastni nazory. jestli jsem to teda pochopila spravne :mrgreen: a pak si z neho nekdo udelal Boha ;)

Podle mě z něj nikdo Boha neudělal. Ježíš je Ježíš a Bůh je Bůh. To jsou dvě různé „osoby“. Bůh seslal Ježíše, aby tu šířil jeho myšlenky a víru v Boha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
11.12.14 20:31

Sákryš, než to sesmolím, někdo mě předběhne.

Zase budu viset na Obludáriu na FB :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906

Hele, to je fakt prča, co se tu člověk nedozví. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
@laducha píše:
To spíš Žižka, ne? Sice jsou moje znalosti dějin chabé, ale Hus byl kněz.
:palec: jsem vedela, ze mi neco na tom nehraje, ze se mi smeji za to prirovnani :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
11.12.14 20:33

@laducha velikonoce

1. zidovsky svatek, pamatka odchodu zidu z egypta
  2. o zidovskych velikonocich byl jezis ukrizovan, zemrel. Za tri dny vstal z mrtvych (tedy slavime jeho smrt a zmrtvychvstani)

nanebevzeti jezise neni nikdy, protoze jezis je buh, tedy nebyl do nebe vzat, ale do nebe vstoupil - tedy mame svatek nanebevstoupeni pane - ktery je az za nekolik tydnu po zmrtvychvstani - na uplnem konci velikonoc (kdy ale vetsina nevericich davno nevi, ze nejake velikonoce jeste jsou)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
midlajs

@inthense Ja jsem ateista…ale Vanlce slavim, byl mi tradicne predan rodinou. Chtela byh ale v neco verit… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
30628
@Izzz píše:
Hele, to je fakt prča, co se tu člověk nedozví. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ještě, že dcera zatim neumí číst, ztratila by o mně dobré mínění :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217

@Lejaa
jiné civilizace :think:, jako zelení mužíci a tak? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
11.12.14 20:34
@Bibi239 píše:
Verim, ja se vzdycky baim, kdyz se poucui navzaje petilety a trilety, predpokladam, ze tohle je obdobne :P
:mrgreen: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
11.12.14 20:35
@Kelsey píše:
@Lejaa
jiné civilizace :think:, jako zelení mužíci a tak? :D

:mrgreen: tak něco..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
midlajs
@Tofik píše:
@inthense píše:
ano, vlastne umrel neco jako Jan Hus, za vlastni nazory. jestli jsem to teda pochopila spravne :mrgreen: a pak si z neho nekdo udelal Boha ;)
Podle mě z něj nikdo Boha neudělal. Ježíš je Ježíš a Bůh je Bůh. To jsou dvě různé „osoby“. Bůh seslal Ježíše, aby tu šířil jeho myšlenky a víru v Boha.

Souhlasim ze jeden a jeden. Kdyz nahrali film o Jezisi, tak tam preci castolrat oslavoval Boha?! Ptala jsem se vericiho, ale nedokazal mi odpovedet…

• Citovat
  • Upravit
1057

@midlajs ano, take neverim v Boha.Mame v tom tady skoro vsichni hokej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
11.12.14 20:37

@terinka4444 precti si moji odpoved laduse prosim. ale googlit umis hezky :-) Kdybys trosku znala NZ, tak bys vedela, ze po svem zmrtvychvstani jeste 40 dni pusobil, nez „na vstoupil na nebe“. Na nebe vzat nebyl, to byla marie - mame nanebevzeti panny marie a nanebevstoupeni pane. Jsou to takove rozdily, ktere zni ateistum banalni, ale pro znaleho velmi vtipne - asi jako kdyz laik pouziva lekarske terminy a nevi, co znamenaji (lekar mi indikoval chripku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
11.12.14 20:37

Jo, ano zmrtvýchvstání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie