Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@inthense píše:
@elanaa je to tezky, vysvetlit to diteti
to jo ![]()
ale jinak diskuze super pro pobavení a odlehčení a to jsem původně do ní vlezla jen proto, že jsem si říkala, jestli někdo nepotřebuje slova ke koledě Narodil se Ježíšek ![]()
@Takyjedna píše:
@inthense nj, podle mě sex a náboženství nejsou pro děckato první provozovat nemůžou, a to druhý berou doslovně, takže se na to v pubertě vykašlou, než to budou moct (pokud vůbec) brát symbolicky.
@elanaa píše:
to joale jinak diskuze super pro pobavení a odlehčení a to jsem původně do ní vlezla jen proto, že jsem si říkala, jestli někdo nepotřebuje slova ke koledě Narodil se Ježíšek
@beruska9 píše:
@inthense : nejak jsem se v tom ztratila…nicmene ja myslela muj prispevek o puvodu Vanoc, to je informace, ktera je bezne dostupna treba na wikipedii apod. Pohansky svatek prevzany krestanskou cirkvi.
Jezis/Jezisek je komplikovanejsi problem, i kdyz ja bych se byla do krve ochotna hadat, ze Jezis byl opravdova historicka postava a ze o tom, ze zil je dost dukazu. Ale o tom, co opravdu udelal/neudelal, zda byl syn Bozi a konal zazraky, samozrejme lze dlouho diskutovat a je to spis otazka viry. Dalsi rozmer je Jezisek jako imaginarni postava, ktera dava darky pod stromek, v to snad neveri nikdo starsi 6 let
tak ja bych treba rada verila na Jeziska jako imaginarni postavu, usetrila bych penez
jasne, ze zil snad veri 90 % lidi, verici lide veri i to ostatni a je to spravne.Kdo chce, at veri a kdo ne, tak ma aspon Vanoce ![]()
@Gorlami píše:
Super diskuze
Ja kdyz byla uplne mala a maminka mi rikala o Jeziskovi, tak se mi to v hlavince nejak domotalo a misto Jeziska k nam chodil Jezecek. Ja si predstavovala, ze darky nosi na bodlinkach. Mati z toho byla docela frustrovan; dodnes si pamatuju, jak mi vysvetluje, ze ne Jezecek, ale Jezisek nosi darky a ja to ne a ne pochopit.
Popis rozhovoru u nás doma před týdnem - dcera a já. Taky jsem z toho lehce frustrovaná. ![]()
@beruska9 píše:
Dalsi rozmer je Jezisek jako imaginarni postava, ktera dava darky pod stromek, v to snad neveri nikdo starsi 6 let
No tak to zase pozor na pusu!
![]()
Tak Jezis existoval, zil, tudiz se narodil. Neco hlasal, proto byl ukrizovan.
Vse kolem je legenda.
Pro me Jezis neni spasitel, ale nechci to tu rozvadet. Jezis je pro me clovek, pribeh o Jezisovi rikam detem.
@LucaLuca píše:
No tak to zase pozor na pusu!![]()
No dobre, 9 let
Nebo co jsem zase rekla? Dnes kam vlezu, tam nekoho rozcilim ![]()
@elanaa píše:
super, takhle to vysvětlím tomu mýmu tříapůlletýmu mudrlantovi
tak to hodne stesti ![]()
@beruska9 píše:
No dobre, 9 letNebo co jsem zase rekla? Dnes kam vlezu, tam nekoho rozcilim
No tak já věřím, že.
Malej ještě předevčírem věřil a dnes hlásá, že má pro mě dárek na Vánoce. ![]()
Tak jsem se ted ptala manzela a ten neveri ani ze se narodil ![]()
@Gorlami píše:
Super diskuze
Ja kdyz byla uplne mala a maminka mi rikala o Jeziskovi, tak se mi to v hlavince nejak domotalo a misto Jeziska k nam chodil Jezecek. Ja si predstavovala, ze darky nosi na bodlinkach. Mati z toho byla docela frustrovan; dodnes si pamatuju, jak mi vysvetluje, ze ne Jezecek, ale Jezisek nosi darky a ja to ne a ne pochopit.
Jsme na tom stejně! Já tedy říkala Ježíšek, ale představovala jsem si ho jako ježečka. A není to jedno? ![]()