Narodil se Ježišek?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31400
12.12.14 12:33
@inthense píše:
@elanaa je to tezky, vysvetlit to diteti :mrgreen:

to jo :D

ale jinak diskuze super pro pobavení a odlehčení a to jsem původně do ní vlezla jen proto, že jsem si říkala, jestli někdo nepotřebuje slova ke koledě Narodil se Ježíšek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
12.12.14 12:54
@Takyjedna píše:
@inthense nj, podle mě sex a náboženství nejsou pro děcka :mrgreen: to první provozovat nemůžou, a to druhý berou doslovně, takže se na to v pubertě vykašlou, než to budou moct (pokud vůbec) brát symbolicky.
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
12.12.14 12:55
@elanaa píše:
to jo :Dale jinak diskuze super pro pobavení a odlehčení a to jsem původně do ní vlezla jen proto, že jsem si říkala, jestli někdo nepotřebuje slova ke koledě Narodil se Ježíšek :lol:
:mrgreen: jsem rada, ze se vanocni zamer s diskuzi o Jeziskovi podaril :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
12.12.14 12:58
@beruska9 píše:
@inthense : nejak jsem se v tom ztratila…nicmene ja myslela muj prispevek o puvodu Vanoc, to je informace, ktera je bezne dostupna treba na wikipedii apod. Pohansky svatek prevzany krestanskou cirkvi.
Jezis/Jezisek je komplikovanejsi problem, i kdyz ja bych se byla do krve ochotna hadat, ze Jezis byl opravdova historicka postava a ze o tom, ze zil je dost dukazu. Ale o tom, co opravdu udelal/neudelal, zda byl syn Bozi a konal zazraky, samozrejme lze dlouho diskutovat a je to spis otazka viry. Dalsi rozmer je Jezisek jako imaginarni postava, ktera dava darky pod stromek, v to snad neveri nikdo starsi 6 let ;)

tak ja bych treba rada verila na Jeziska jako imaginarni postavu, usetrila bych penez :mrgreen: jasne, ze zil snad veri 90 % lidi, verici lide veri i to ostatni a je to spravne.Kdo chce, at veri a kdo ne, tak ma aspon Vanoce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
12.12.14 13:11
@Gorlami píše:
Super diskuze :mrgreen:
Ja kdyz byla uplne mala a maminka mi rikala o Jeziskovi, tak se mi to v hlavince nejak domotalo a misto Jeziska k nam chodil Jezecek. Ja si predstavovala, ze darky nosi na bodlinkach. Mati z toho byla docela frustrovan; dodnes si pamatuju, jak mi vysvetluje, ze ne Jezecek, ale Jezisek nosi darky a ja to ne a ne pochopit :D.

Popis rozhovoru u nás doma před týdnem - dcera a já. Taky jsem z toho lehce frustrovaná. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
12.12.14 13:16
@beruska9 píše:
Dalsi rozmer je Jezisek jako imaginarni postava, ktera dava darky pod stromek, v to snad neveri nikdo starsi 6 let ;)

No tak to zase pozor na pusu! :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
12.12.14 13:27

Tak Jezis existoval, zil, tudiz se narodil. Neco hlasal, proto byl ukrizovan.
Vse kolem je legenda.
Pro me Jezis neni spasitel, ale nechci to tu rozvadet. Jezis je pro me clovek, pribeh o Jezisovi rikam detem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
12.12.14 13:29
@LucaLuca píše:
No tak to zase pozor na pusu! :lol: :mrgreen:

No dobre, 9 let :) Nebo co jsem zase rekla? Dnes kam vlezu, tam nekoho rozcilim :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
12.12.14 13:58
@elanaa píše:
super, takhle to vysvětlím tomu mýmu tříapůlletýmu mudrlantovi

tak to hodne stesti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
12.12.14 17:45
@beruska9 píše:
No dobre, 9 let :) Nebo co jsem zase rekla? Dnes kam vlezu, tam nekoho rozcilim :oops:

No tak já věřím, že. :palec: Malej ještě předevčírem věřil a dnes hlásá, že má pro mě dárek na Vánoce. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
12.12.14 22:23

@LucaLuca : :D Tak to jo no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
12.12.14 22:26
@beruska9 píše:
@LucaLuca : :D Tak to jo no

No právě. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
12.12.14 22:33

Tak jsem se ted ptala manzela a ten neveri ani ze se narodil :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
13.12.14 23:08
@Gorlami píše:
Super diskuze :mrgreen:
Ja kdyz byla uplne mala a maminka mi rikala o Jeziskovi, tak se mi to v hlavince nejak domotalo a misto Jeziska k nam chodil Jezecek. Ja si predstavovala, ze darky nosi na bodlinkach. Mati z toho byla docela frustrovan; dodnes si pamatuju, jak mi vysvetluje, ze ne Jezecek, ale Jezisek nosi darky a ja to ne a ne pochopit :D.

Jsme na tom stejně! Já tedy říkala Ježíšek, ale představovala jsem si ho jako ježečka. A není to jedno? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí