Mondegreen - máte nějaký?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10905
25.12.14 23:39

Mám vánoční úlovek - chlap zpívá malé písně své severomoravské domoviny, já je přebírám a pěju taky - mimo jiné „Ztratila se kráva Renka v lese/kdopak jí tam snídani donese.“
A na štědrovečerní procházce jsem se po dvou letech dozvěděla, že se tam ztratila „kravárenka“, tedy pasačka krav!
Mně bylo divný, že se staraj, co bude kráva snídat, ale brala jsem to tak, že ji měli rádi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
6.1.15 17:57

Jako malá jsem se v televizi dívala na Doktorku Kmínovou. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
6.1.15 18:18

@bimbama Doktorka Kmínová…tak to ne :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
6.1.15 18:21

Dítě (3,5 r) recituje vánoční báseň ze školky:
„Ve sněhovém království/kytičkám se krásně spí/pod peřinou čekají/až nám mouchy roztají.“
Kytičkám totiž o nějaký rampouchy vůbec nejde, pro ty je důležitý hmyz!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
6.1.15 22:21

@SarkaLo Taky jsem jako malá říkávala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1911
6.1.15 22:49

Klusovy „minarety“ - jednoznačné vítězství :palec:,taky je tam zpívám :palec:!A nepřestanu :cert:!!!
Ricky Martin a jeho „potŕebuju ťa!“ je taky tutovka!
Hrůza a „Laptěvů“ - slyšela jsem správně, ale netušila, co to je :oops:,tak jsem si myslela, že slyším právě blbě!

Jinak super diskuze - dlouho jsem se tak nenasmála :lol: :palec:!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
6.1.15 22:53

@Debie Co že je to Laptěvů? A minarety jsem si taky myslela a konečně mi písnička dává smysl :) A ono vyjde na stejno zda zpíváte mi na rety nebo minarety :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16399
6.1.15 22:57

Skolkove deti na akci vitani obcanku v ramci ukonceni recitace a zpivani: vitame vas mezi vas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22773
6.1.15 23:16

Jako malá jsem v téhle písničce http://www.karaoketexty.cz/…-mesta-48969 identifikovala jistý „mestajet“ - byla jsem skálopevně přesvědčená, že je to něco na způsob minaretu 8)

A na gymplu jsem si trošku poupravila názvy některých literárních děl - konkrétně si vybavuju Bachčisu, rajskou fontánu (správně Bachčisarajská fontána) a Staronové bojovníky (Vstanou noví bojovníci). Měla pani profesorka vyslovovat pořádně no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1911
6.1.15 23:29
@tterka píše:
Moře Laptěvů je moře - přímo se tak jmenuje. Je to okrajové moře severního ledového oceánu, jedno z nejchladnějších arktických moří. Prý je na něm asi dvoumetrová vrstva ledu skoro celý rok :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
6.1.15 23:39

@krtek93 Umírám smíchy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22773
6.1.15 23:52
@Knihomyš píše:
Dítě (3,5 r) recituje vánoční báseň ze školky:
„Ve sněhovém království/kytičkám se krásně spí/pod peřinou čekají/až nám mouchy roztají.“
Kytičkám totiž o nějaký rampouchy vůbec nejde, pro ty je důležitý hmyz!

Tohle je hodně dobrý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
6.11.15 15:12

Zase jsem se nasmála. Nějaký další?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
721
6.11.15 18:55

Moje mamka se naučila na základce ruskou hymnu, a protože se jí moc líbila, celé odpoledne si ji doma prozpěvovala. Její o šest let mladší bratr Karel s pláčem běžel za maminkou (mojí babičkou), ať už toho ségra nechá, že pořád zpívá „Kája Rus“ (Velikaja Rus)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
721
6.11.15 18:58

Ještě jsem si vzpomněla na kamarádku, která asi do dvaceti let zpívala „nocí soudat, životem jít“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí