Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,můj kamarád si podle všeho pěkně naběh.Našel si přes inzerát holku,která sním po 2 měsících známosti otěhotněla.Jenže ona dotyčná,říkejme ji X je vdaná a teď plánuje rozvod a že bude s mím kamarádem.Se svým manželem mají také jedno dítě.Jenže pořád má nějaké výmluvi,proč se k mému kamarádovi ještě nemůže nastěhovat.Kamarád pro ní třeba dojede,přiveze jí ve středu v poledne,ale ona už musí večer najednou domu,protože jí údajně volal manžel a dělá jí problémi.O tom,že má jíného ví a kamarád pro ní jezdí 250 km ![]()
Teď přijela v pátek a říkal,že tu bude 14 dní.Najednou z ní vylezlo,že mají na pátek předvolání k soudu,takže musí ve čtvrtek domu a včera jí prý manžel volal,že se mají k soudu dostavit už ve středu
,takže musela dneska domů.Přece se předvolání nemůže takhle změnit,ne?
A furt si stěžuje,že je vdaná a je těhotná s jiným,že prej u soudu bude jako nevěrohodná osoba a cizoložnice a že prej jí první dítě seberou.Kamarád je z toho opravdu na prášky,má strach,že jí to první dítě kvuli tomu,že je s ním těhotná opravdu seberou ![]()
On už je chudák tak hotovej,že je rozhodnutej prodat svůj barák a nějak to zařídit.
A to pozor,oni se znají 5 měsíců a on dělá takovéhle blbosti.V práci má také problémi,jelikož dotyčná X zavolá aby pro ní přijel,tak on třeba pro ní ve 2 hodiny v noci jede 250 km,ráno zavolá,že nejde do práce a ona si třeba odpoledne vzpomene,že někde měla být,a že na to zapoměla a že musí okamžitě nutně domu,tak zase nasednou do auta a on jí veze zpátky.
Kamarád přestavuje barák a vzal si kvuli ní půjčku,jelikož ona řekla,že dokud to nebude všechno hotové,taže k němu nepůjde.
On je z ní úplně hotovej.
Už jsem mu řikala svůj názor,ale bohužel to nijak nebere.
Na té X prostě něco je.Mám čuch na lidi a taky tuším nějakou boudu.
Ona je fakt divná.Ona třeba sedí,povídáme a najednou vylítne,chytne telefon a začne se hádat s manželem.Dělá scény,řve,brečí do telefonu.Pak řekne že musí okamžitě domu.Ale přitom já neslyšim,že by ten telefon zvonil nebo vybroval nebo svítil.
Nejhorší je,že ona na tyhle cestovní maratony tahá i svoje 1,5 leté dítě.
Já vím,že mi do toho nic neni a že si to kamarád musí vyřešit sám,ale prostě mi to nedá.
Umřeli mu oba dva rodiče a jedinej jeho příbuznej je bratr,kterej se s ním nebaví a ani nestýká.Takže pokud on kvuli ní prodá barák a ona na něj chystá opravdu nějakou boudu a pak ho kopne do prdele,tak si to může jít hodit,jelikož nebude mít ani kam jít ![]()
Manžel povídal,že takovouhle krávu by chytil pod krkem a vyrazil oknem a kamarádovy dal pořádnou ránu do hlavy,aby se mu rosvítilo.Tohle řek i před tím kamarádem.
Holky,mám fakt strach,že ta holka ho totálně zničí.
Svoje si mu rekla.. Ted uz jen muzes cekat jak se rozhodne.. Kdyz se do toho budes michat tak to nakonec odneses ty tim, ze o nej prijdes.. ![]()
penalda píše:
Svoje si mu rekla.. Ted uz jen muzes cekat jak se rozhodne.. Kdyz se do toho budes michat tak to nakonec odneses ty tim, ze o nej prijdes..
přesně tak. Bohužel je hrozně moc složité se koukat na někoho kdo se ničí…
Hele, já takhle měla tendence kecat do života mladšímu bráchovi a dokonce i otcovi poté, co máma umřela. Naštěstí mi po čase došlo, že mámu prostě nahradit nemůžu, oba jsou dospělí a svéprávní, tudíž jim musím dopřát té svobody, aby si rozbili držky po svém. Když se tě kamarád o radu neprosí, nejde to mu ji vnutit, nakonec budeš ty ta špatná. Jako říct mu, co si o tom ty myslíš, to můžeš a pak budeš mít klidné svědomí, žes pro něj udělala maximum. Nějaké intriky okolo - to je cesta do pekel.
Ještě jsem zapoměla dodat,že kamarád ani neví přesně kde bydlí.Doveze jí do jednoho nejmenovaného města a vyloží jí na náměstí.Ona totiž nechce,aby jí prý někdo ze známích viděl,že jí vozí jinej chlap.
Má milá nemůžeš dělat maminku dospělýmu svéprávnýmu chlapovi(předpokládám že občanku má) Nemůžeš bejt záchranář a chtít zachraňovat někoho, kdo tě o to nepožádal. Podle mě si nabíráš věc, která ti nepřísluší řešit. Svůj názor jsi mu řekla, ale dál je to jen a jen jejich věc. Já osobně bych se do toho už nepletla. Nic ti po tom vlastně není. A navíc si myslím, že znáš názor pouze z jedné strany, zprostředkovaně. nežiješ s nima, takže i ten tvůj deklarovaný „čuch na lidi“ může být úplně mimo.
Můj názor. Nemůžeš se plést jiným do života když jsou dospělí. Je to jejich věc.
Dolby píše:
Ještě jsem zapoměla dodat,že kamarád ani neví přesně kde bydlí.Doveze jí do jednoho nejmenovaného města a vyloží jí na náměstí.Ona totiž nechce,aby jí prý někdo ze známích viděl,že jí vozí jinej chlap.
Dolby znovu opakuju, že je dospělej a žes mu svůj názor řekla …třeba tu lekci od života potřebuje¨, třeba si musí to „držku nabít“ aby pochopil co sám chce. Opravdu si myslím že se staráš zbytečně.
Gina108 píše:
Hele, já takhle měla tendence kecat do života mladšímu bráchovi a dokonce i otcovi poté, co máma umřela. Naštěstí mi po čase došlo, že mámu prostě nahradit nemůžu, oba jsou dospělí a svéprávní, tudíž jim musím dopřát té svobody, aby si rozbili držky po svém. Když se tě kamarád o radu neprosí, nejde to mu ji vnutit, nakonec budeš ty ta špatná. Jako říct mu, co si o tom ty myslíš, to můžeš a pak budeš mít klidné svědomí, žes pro něj udělala maximum. Nějaké intriky okolo - to je cesta do pekel.
Inriky neplánuju,jen bych chtěla,aby se trochu nad tím jejím divným chováním zamyslel.Všichni u nás,kdo jí znají říkají,že je nějaká divná.
Já ten vztah nechci zničit nebo tak,jen bych mu ho chtěla rozmluvit.Ale láska je bohužel slepá a hluchá.Vím o čem mluvím.Zařila jsem taky jeden lhavej a falešnej vztah.Ale mě se naštěstí rosvítilo,dřív než se stal průser.
ani jsem tak doslova nečetla tvůj zakládací příspěvek, každopádně už jen k nadpisu:
je to tvůj syn, kterému je patnáct? na toho bys to možná mohla zkusit z pozice mámy, a i tak bys nepochodila.
Vztah se jen tak nedá rozmluvit, každý si musí pusu nabít sám…i kdyby se ti to náhodou podařilo, tak on si tu danou partnerku bude idealizovat a dříve nebo později ti to začne vyčítat.
takže své si řekla a teď to nech být a když tak počkej, až se po tom „namletí huby“ bude potřebovat vyplakat…
Dolby píše:Gina108 píše:Inriky neplánuju,jen bych chtěla,aby se trochu nad tím jejím divným chováním zamyslel.Všichni u nás,kdo jí znají říkají,že je nějaká divná.
Já ten vztah nechci zničit nebo tak,jen bych mu ho chtěla rozmluvit.Ale láska je bohužel slepá a hluchá.Vím o čem mluvím.Zařila jsem taky jeden lhavej a falešnej vztah.Ale mě se naštěstí rosvítilo,dřív než se stal průser.
Ale přišla sis na to sama. vztah zničit nechceš chceš mu ho jen rozmluvit.
To je dobrý … a kdo tě nominoval do téhle funkce ?
Chápu že kamaráda máš ráda, ale podle mě tvý místo je -čekat až na to přijde sám a bejt mu oporou pokud by mu bylo zle. od toho tu přátelé jsou. Nic víc jim nenáleží.
Sisule píše:Dolby píše:Dolby znovu opakuju, že je dospělej a žes mu svůj názor řekla …třeba tu lekci od života potřebuje¨, třeba si musí to „držku nabít“ aby pochopil co sám chce. Opravdu si myslím že se staráš zbytečně.
Já vím,ale nedokážu se k němu otočit zády a říct že mě to nezajímá.On se mě zeptá,co má dělat,já mu řeknu svůj názor a tím to končí.
Bohužel měl v životě už takové smůli.Zabila se mu přítelkyně a půl roční dítě v autě.Další vztah skončil tak,že ona odešla i s roční dcerou za hranice a už jí 5 let neviděl a další a další krachy.On se tenhle vzat snaží udržet za každou cenu ![]()
Dolby píše:Sisule píše:Já vím,ale nedokážu se k němu otočit zády a říct že mě to nezajímá.On se mě zeptá,co má dělat,já mu řeknu svůj názor a tím to končí.Dolby píše:Dolby znovu opakuju, že je dospělej a žes mu svůj názor řekla …třeba tu lekci od života potřebuje¨, třeba si musí to „držku nabít“ aby pochopil co sám chce. Opravdu si myslím že se staráš zbytečně.
Bohužel měl v životě už takové smůli.Zabila se mu přítelkyně a půl roční dítě v autě.Další vztah skončil tak,že ona odešla i s roční dcerou za hranice a už jí 5 let neviděl a další a další krachy.On se tenhle vzat snaží udržet za každou cenu
tak ho seznam s jinou ženskou. s nějakou normální.
Já mám takový problém v rodině. Můj bratr se oženil s holkou, která je nemakačenko a kurva + má papíry na hlavu(alespoň nemusí pracovat-takže před prodloužením inv.důchodu si něco uděla a skončí v blázinci). Celá rodina nechápe, jak si může ničit život. ale nic s tím neuděláme. x krát jsem se s ním pohádala kvůli ní,ale nikam to nevede. On jí neopustí a dá mi hodně práce se s tím smířit.
Nijak, je mi lito ale nic neudelas.. muj bracha si nasel kravu jeste vetsi s jeste vetsima problemama, lhala mu atd
rekla mu to cela rodina… nebavi se s vetsinou lidi co znal cely zivot vcetne nas, mysli si ze mu neprejeme
![]()
no hruza, mama je z toho samo hotova ale nenadela vábec nic, je mladej blbej a zkusenosti jsou neprenosny, kazdej si musi hubu nabit sam ![]()
Já vím holky,díky za rady.Řekla jsem mu k tomu svoje a víc nenadělám.Budu jen doufat,že to vše dopadne dobře.
bohužel, nenaděláš nic. Dost mne překvapuje jak „slepý“ a naivní tvůj kamarád je, asi fakt potřebuje od života nabít čumák ![]()