Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj jestli se můžu zeptat tak včera jsem byla celý den u rodičů v domě se zahradou a já se celý den opakovala na slunci a zapoměla jsem na opalovací krém a jsem hodně spálená když jsem to zjistila tak jsem šla za mamkou jestli nemá něco na spáleniny ale řekla mi že ne a já si myslela že jak pojedu domů tak si koupím něco na spáleniny ale byla dopravní zácpa a je státní svátek a téměř všude zavřeno jenže ty obchody ve kterých jsem byla tak už tak pozdě měli zavřeno a já tedy nic nekoupila a doma nic nemám. Jenže to mám uplně červený a bolí mě to a asi v noci bolestí ani neusnu nemáte prosím něco co by pomohlo? ![]()
Blba situace, zkus kefir jestli mas. Namoc plenu nebo uterku a dej na spaleniny
@Barca 04 píše:
Ahoj jestli se můžu zeptat tak včera jsem byla celý den u rodičů v domě se zahradou a já se celý den opakovala na slunci a zapoměla jsem na opalovací krém a jsem hodně spálená když jsem to zjistila tak jsem šla za mamkou jestli nemá něco na spáleniny ale řekla mi že ne a já si myslela že jak pojedu domů tak si koupím něco na spáleniny ale byla dopravní zácpa a je státní svátek a téměř všude zavřeno jenže ty obchody ve kterých jsem byla tak už tak pozdě měli zavřeno a já tedy nic nekoupila a doma nic nemám. Jenže to mám uplně červený a bolí mě to a asi v noci bolestí ani neusnu nemáte prosím něco co by pomohlo?
Myslím že na to pomáhá klasicky bílý jogurt, pokud to vydržís do zítra skoč do lékárny a chtěj Panthenol, nevím jak se to přesně píše, dělají buď gel nebo pěnu, obě je super, ale ta pena mi přijde lehčí na to bolavy místo.
@migmina ne kefír já nepiju a manžel který ho pije tak je na služební cestě takže ve zkratce nemam ho
@Barca 04 píše:
@migmina ne kefír já nepiju a manžel který ho pije tak je na služební cestě takže ve zkratce nemam ho
Tak zminovane rady vyse ![]()
Máš černej čaj? Uvař si ho, nech vychladnout a namoč do něj třeba bavlněnou plínku. Dělej si z něj obklady.
Tvarohovej/ jogurtovej obklad nebo namočit utěrku do octa, a když nebudeš moct od bolesti spát, tak paralen. Stejně na to nic moc už nepomůže, dva dny to bude pálit jak čert a pak se sloupeš ![]()