Plíseň na nehtu u nohy který odpadne

727
6.7.20 21:09

Plisen na nehtu u nohy ktery odpadne

Ahoj. Mam uz par let plisen na nehtu na palci nohy. Ten predtim odpadl a ten novy rostl tak krive a jeste se objevila ta plisen.Byla jsem u dr a ta, ze to plisen nebude a tak jsem to nejak neresila. Ted uz mi to ale stacilo, protoze ten nehet nevypadal vubec hezky a koupila si z drogerky takovou tuzku na plisen a opravdu uz po par pouziti vypadal uplne jinak. potirala jsem to par tydnu a ted jsem si do toho nehtu omylem kopla botou a urcite odpadne, je to jen otazka casu, byl vevnitr duty, drzel jen na kousku.Co ted s nim? Mam jit k dr? Nebo jen obvazat a pockat az sam odpadne? A nemuze byt ta plisen pro ten novy nehet co poroste nebezpecna? Snad se napodruhe dockam hezkeho zdraveho nehtu:) dekuju moc za odpovedi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1818
6.7.20 21:14
@gusica píše:
Ahoj. Mam uz par let plisen na nehtu na palci nohy. Ten predtim odpadl a ten novy rostl tak krive a jeste se objevila ta plisen.Byla jsem u dr a ta, ze to plisen nebude a tak jsem to nejak neresila. Ted uz mi to ale stacilo, protoze ten nehet nevypadal vubec hezky a koupila si z drogerky takovou tuzku na plisen a opravdu uz po par pouziti vypadal uplne jinak. potirala jsem to par tydnu a ted jsem si do toho nehtu omylem kopla botou a urcite odpadne, je to jen otazka casu, byl vevnitr duty, drzel jen na kousku.Co ted s nim? Mam jit k dr? Nebo jen obvazat a pockat az sam odpadne? A nemuze byt ta plisen pro ten novy nehet co poroste nebezpecna? Snad se napodruhe dockam hezkeho zdraveho nehtu:) dekuju moc za odpovedi :hug:

Bože, to je tak těžké koupit canespon či jak se to jmenuje na plíseň nehtů? Když to zadas do googlu, vyjede ti milion obrázků, jak plíseň na nehtu vypadá. Žlutý, hnusný nehet. Nehledě na to, že to přenášís na ostatní. lidi. já to takto chytila v práci od kolegyně, co to taky neřešila. Přitom jsem taky nevěděla, co to je, ale stačil mi Google a za týden bylo po problému. Nejspíš máš tu plíseň k na ostatních nehtech. Kup si tu vodu v lékárně a mazej tím nehtová lůžka. Za týden máš po problému. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
6.7.20 21:19
@gusica píše:
Ahoj. Mam uz par let plisen na nehtu na palci nohy. Ten predtim odpadl a ten novy rostl tak krive a jeste se objevila ta plisen.Byla jsem u dr a ta, ze to plisen nebude a tak jsem to nejak neresila. Ted uz mi to ale stacilo, protoze ten nehet nevypadal vubec hezky a koupila si z drogerky takovou tuzku na plisen a opravdu uz po par pouziti vypadal uplne jinak. potirala jsem to par tydnu a ted jsem si do toho nehtu omylem kopla botou a urcite odpadne, je to jen otazka casu, byl vevnitr duty, drzel jen na kousku.Co ted s nim? Mam jit k dr? Nebo jen obvazat a pockat az sam odpadne? A nemuze byt ta plisen pro ten novy nehet co poroste nebezpecna? Snad se napodruhe dockam hezkeho zdraveho nehtu:) dekuju moc za odpovedi :hug:
Šla bych k doktorovi. Léčba plísně na nehtech může trvat hodně dlouho, nenechala bych to rozjet na jine nehty :poblion:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
6.7.20 21:26

Pokud máš už celý špatný nehet, plíseň bude i v nehtovém lůžku a bude i na novém nehtu. Musíš to léčit a pár natreni nějakou tužkou z drogerky opravdu nepomůže. Většinou úplně zabere až vnitřní užívání léků. Je to docela driak a trvá, než nehty odrostou. Ale zabírá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
6.7.20 21:29

@mamina89 @Russet : on nevypadal typicky jako na tech obrazkach a kdyz mi dr rekla ze to nebude a posilala i do laboratore? Tak jsem si proste starosti nedelala. Druhe nehty vypadaji uplne normalne. Tu jde o to, jestli jak ten poraneny nehet sleze tak tam uz ta plisen nebude nebo zase poroste s plisni? Mame 3 dny pred dovcou a nevim jestli dostanu termin tak rychle 8o a ten nehet jen obvazat a pockat nez odpadne? Nebo klestema zatahnout? :lol: :jazyk: uz je napul pryc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
6.7.20 22:18
@mamina89 píše:
Bože, to je tak těžké koupit canespon či jak se to jmenuje na plíseň nehtů? Když to zadas do googlu, vyjede ti milion obrázků, jak plíseň na nehtu vypadá. Žlutý, hnusný nehet. Nehledě na to, že to přenášís na ostatní. lidi. já to takto chytila v práci od kolegyně, co to taky neřešila. Přitom jsem taky nevěděla, co to je, ale stačil mi Google a za týden bylo po problému. Nejspíš máš tu plíseň k na ostatních nehtech. Kup si tu vodu v lékárně a mazej tím nehtová lůžka. Za týden máš po problému. :kytka:

Ty jsi docela vtipná. Běžně prodejné mastičky a vodičky moc nefungují. Chce to něco od dr. na recept. A léčba netrvá týden, ale mnoho týdnů. I když postižený nehet odpadl, je třeba v léčbě pokračovat, dokud nebude zcela odrostlý, tzn. alespoň ještě půl roku. Navíc ta plíseň může vypadat úplně jinak, než na obrázku. A je to strašně přenosný, to máš teda pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
6.7.20 22:26

@kačka39 : ja to jen chtela zkusit, rekla jsem si jestli to pomuze tak to asi bude plisen. A cely nehet za 3 tydny uplne vyblednul, takze asi to fakt ta plisen je. Urcite zitra zavolam dr a udelam si termin. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
6.7.20 22:27

@kačka39: jinak uz to mam par let a nikdo z rodiny plisen nedostal. S manzelem se sprchujem ve stejnem sprch koute :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
6.7.20 22:32
@kačka39 píše:
Ty jsi docela vtipná. Běžně prodejné mastičky a vodičky moc nefungují. Chce to něco od dr. na recept. A léčba netrvá týden, ale mnoho týdnů. I když postižený nehet odpadl, je třeba v léčbě pokračovat, dokud nebude zcela odrostlý, tzn. alespoň ještě půl roku. Navíc ta plíseň může vypadat úplně jinak, než na obrázku. A je to strašně přenosný, to máš teda pravdu.

No já nevím. Já ti chytla v práci, nehet pokryl žlutý povlak a byl fakt hnusný. Koupila jsem si tu vodu a dobrý. Kolegyně, od které jsem to chytla, už měla nehet z půlky pryč. Měla to leta. Příště hnus. Koupila si to taky a nehet se jí uzdravil a odrostl. :kytka: toť moje zkušenost. A přenosné to je hodnez, ale nechyta to každý. Já jsem se nakonec dopattalaz, že to měly tři baby od nás. A kolektiv je to velký. Já to chytla jako posledni :nevim: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí