Jak rychle rozmrazit maso?

26093
6.5.11 08:59

Jak rychle rozmrazit maso?

Zdravím všechny a předem díky za radu. Chtěla bych dneska udělat něco s hovězím masem (asi guláš…), problém je v tom, že ho mám v kuse zamrazený v mrazáku a večer jsem ho zapomněla vyndat :zed: Tak teď přemýšlím,jestli ho jde nějak rychle rozmrazit, abych stihla udělat oběd? (tak kolem 14 hod…) Nic moc mě nenapadá, mám strach, aby se v tom nerozmnožily nějaký potvory… :roll:
Mikrovlnku doma nemáme… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
6.5.11 09:01

Já to dávám do mísy s horkou vodou a prostě pořád přidávám horkou…mikrovlnknu mame, ale já to na to nerada pouzivam, vzdcky me kraj opece a vnitrek mrzne… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36224
6.5.11 09:03

Horkou vodu nedávat, spíš vlažnou a vyměňovat, až maso půjde trochu nakrájet, tak rozkrojit na menší dílky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44357
6.5.11 09:03

Ve vodní lázni - větší nádoba s teplou(ne horkou) vodou a do ní maso v sáčku nebo nádobě, ve které je zamraženo( já zamražuju v mrazicích sáčcích). Tímto způsobem rozmrazuju, je to lepší než mikrovlnka, kde se maso rozmrazuje nerovnoměrně, ale trvá to déle..
Nebo to maso dát i v tom sáčku do jiné nádoby, ale musí to být ponořeno celé, jinak to bude trvat dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
6.5.11 09:04

Dávám do trouby na míň stupňů a kontroluju:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
6.5.11 09:05

Já dávám studenou vodu, rozhodující je, že je to teplejší, než to zmrzlé a rozmrazí se taky docela rychle. Horká by se neměla prý dávat, ale už nevím proč :think: (ale říkal to kuchař v restauraci pětihvězdičkového hotelu, tak mu věřím :lol: ) Asi, že už se to jakoby vaří? :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
6.5.11 09:06

Néé jakože horkou, třeba z konvice… :lol: jakože nejteplejší z kohoutku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36224
6.5.11 09:07

No horká proto, aby se ti to maso neovařilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
6.5.11 09:09

Jestli chceš rozmrazit celý ten kus tak maso v sáčku nejlépe ve dvou dát do nádoby s teplou vodou.Tak aby se voda nedostala na maso.Když voda vystydne tak zopakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5732
6.5.11 09:14

Rozmražuju ve studený vodě😉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
6.5.11 09:39

Holky dík moc za rady, už to mám hozený v míse s vodou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
6.5.11 09:50

technická poznámka:
vodu na rozmrazení studenou nebo vlažnou, protože pokud dáte horkou, teplotní rozdíl je příliš velký a trvá déle, než se teplotní rozdíly masa a vody vyrovnají.

to je podobné, jak když přijdete v zimě se zmrzlýma rukama - zkuste si je strčit pod horkou vodu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
6.5.11 10:01
Black_Orchids píše:
technická poznámka:
vodu na rozmrazení studenou nebo vlažnou, protože pokud dáte horkou, teplotní rozdíl je příliš velký a trvá déle, než se teplotní rozdíly masa a vody vyrovnají.to je podobné, jak když přijdete v zimě se zmrzlýma rukama - zkuste si je strčit pod horkou vodu :-)

Vidíš, to bude asi ten důvod :palec:

Já jsem měla za to, že když dám zmrzlé ruky pod horkou vodu, můžou mni upadnout prsty :oops: :lol: :lol: :lol: Tak mi to řekli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
6.5.11 10:04

V mikrovlnce ani horký vodě nerozmrazuju. Pokud zapomenu maso vyndat, tak si to zjednodušuju tím, že když ho koupím, tak ho hned naporcuju, nasáčkuju a strkám do mrazáku, je to pak mnohem jednodušší. Strčim do tlakáče a je to, horší je to pak u řízků, tam když zapomenu, tak vymejšlim něco jinýho. Jinak ve vlažný vodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25395
6.5.11 10:31

Mě docela rychle povolí na topení nebo za oknem na sluníčku (když svítí) a nikdy nesmrdělo. Když je to větší kus, tak ho po chvilce, jak povolí ještě (trošku násilím) rozříznu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný