Jak rychle vyléčit kašel?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.9.23 07:32

Jak rychle vyléčit kašel?

Hrnte na mě typy, jak vyléčit kašel.
Syn nastupuje na novou školu do šesté třídy. Protože tam jde hodně nových dětí, mají hned od úterý do pátku adaptační kurz.
Od včerejška kašle. Má suchý hnusný kašel, kdy chrchla co minutu.
Pokud dneska zavolam doktorce, tak ho stejně nevezme. Případně mi opět řekne, že na suchý kašel nic není. Asi má pravdu, ale stejně. Existuje něco, co pomáhá na suchý kašel? Potřebuju, aby tam v úterý odjel.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21487
1.9.23 08:03

Na suchý kašel jsou léky s tussinem. Zajdu si do lékárny, poradí ti. Doktorka je dost zvláštní… A kombinovala bych to s kapkami fenistyl. Splaskne po nich sliznice. Synovi je doporučil doktor na laryngitidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
1.9.23 08:35

To máte parádní doktorku… já ji nevolám ale prostě jdu za ní. A vždy je lepší poslech a doporučení lékaře co dát na kašel. Zvlášt před víkendem.
Ale jinak jak píše výše. A pak ještě takový babský recept cibulový sirup..nakrajet cibuli, dát cukr, nebo med a nechat v lednici, do večera se udělá šťáva. A dávat po lžících několikrát deně… není to lahůdka ale pomůže. A já u covidu měla hrozný kašel a pomohl mi zábal z kvalitního oleje… nahřát, namočit do toho utěrku dát na h rudník a zabalit streč folii, hodně mim to ulevilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.9.23 08:51

Hodne C vitaminu, v tomhle veku bych dala 1000 mg/den, jednorazove i 2000.
Na noc nakrajet k posteli cibuli a pres den udelat cibule+med a popijet z toho stavu.
Muze i tinkturu z lichorerisnice, co dve hodiny lzicku.

Do uterka… No je to naknop.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.9.23 08:54

Mozna jeste na noc Zodac a inhalovat vincentku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
698
1.9.23 09:14

Dětem hodně pomáhá stop kašel, ale musí se nasadit hned první den kašle, prostě hned v začátku. Dětem zatím zabral vždy. U doktorky už jsme nebyli dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.23 09:40

@KKK85 kašle od včerejšího večera.
U nás bez objednání nelze jít k lékaři.
Pokud bych zavolala, řekne, ať zavolám v pondělí a pokud bude kašlat, tak objedná na úterý.

@Lucie_Sx začal kašlat večer. Takže řeším hned.

Dala jsem mu klasiku hned v noci. Sinecod, Zyrtec, céčko.

Cibule nezabírá a nezabírala mu nikdy. Ale dala jsem ji taky. Už v noci jsem mu ji nacpala k posteli.

@KKK85 my matlame sádlem, ale spíš, když už to je jiný kašel. U tohoto dráždivého to zatim nemělo nikdy moc efekt.

• Citovat
  • Upravit
34322
1.9.23 09:54

Lekar v tom nepomuze, to je zbytecny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
1.9.23 10:39

Nase doktorka od Covidu bere pouze po objednání, navíc celé prázdniny pátky neordinuje :nevim:
Jinak je úplně normální :lol:
Navíc netuším v čem by s kašlem měla být nápomocna.

• Citovat
  • Upravit
9726
1.9.23 11:29

Žádný lékař nemá zázračný lék na akutní kašel.

Je nutné se smířit s několika věcmi:

• akutní kašel trvá až měsíc, dle odvážnějších autorů dokonce 2
  • léky na utlumení kašle bývají přirovnávány k placebu
  • kašel bez déletrvajících horeček prakticky vylučuje nutnost léčby ATB, tudíž zbývá jen léčba symptomatická
  • bronchitida není tak častá, aby se muselo s každým kašlem k lékaři na přeposlechnutí, riskujete, že v čekárně chytnete něco mnohem horšího
  • bronchitidy u dětí vstupně nevyžadují léčbu ATB

Takže co teď? Šetřicí režim, dostatek tekutin. A čekat. Nebo si pomoci kvazi-placebem (Levopront / Sinecod / Robitussin; večer pak Zodac). A 2 týdny bez větší fyzické zátěže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí