Syna kousla myš

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
31.8.23 23:18

Syna kousla myš

Ahoj holky, poradíte co dělat?
Dneska 5tiletého syna kousla myš do prstu( přinesla jí kočka,.on jí chtěl zachránit a jak jí vzal do ruky tak ona kousla). Netekla krev, nic nebylo vidét, možná trochu kůže na prstu natrhlá. Hned jsem umyla a stříkla septonex. Mám ale strach, aby něco nedostal, zass nechci ale plašit a třeba zbytečně s ním běžet k doktoru.. :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5655
31.8.23 23:28

Chtělo to spíš peroxid, nicméně když neprotrhla kůži a netekla krev, nejspíš to bude v pohodě. Nicméně zavolala bych zítra pediatrovi a poradila se. Tátu pokousal jejich pes (při epileptickém záchvatu, jinak je to hodný pes) a chirurg říkal, že na zvířecí pokousání to chce vždy antibiotika, že mají zvířata v tlamě dost bakterií. A to se jednalo o očkovaného psa, u myši to bude o to horší. Ale jak říkám, pokud netekla krev, nejspíš to bude v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
1.9.23 05:51

V synovi už se klube mor, sněť, lepra a myší HIV.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
1.9.23 06:18

Já bych se radsi domluvila s praktickou doktorkou. Přijde mi, že zrovna mys by v sobě mohla mit nejaky nemoci, přeci jen, je to hnusna mys, nevíme kde všude lezla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
1.9.23 06:40

Pokud myš neprokousla kůži a ranka nekrvácela, vůbec bych neřešila - jen omýt a vydezinfikovat. Případné breberky se neměly jak dostat do těla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9272
1.9.23 06:46

Taky mě kdysi kousla myš. Doktor mi jen píchnul tetanovku a to bylo všechno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
1.9.23 07:12
@Sadman píše:

No dřív to byl fakt problém. To tady byl na území ČSR prokázaný výskyt vztekliny. K mému křečkovi se dostala myš do akvárka, vyšplhala po panelech a spadla z monstery, která byla nad akvárkem, ten mě kousl, všichni si mysleli, že to byla ta myš. Máma potom jela s myší na veterinu. Na radu veterináře jsme potom měli myš 30 dní doma, kdyby uhynula, musela bych chodit na vakcínu proti vzteklině, injekce se tenkrát dávaly do břicha, bylo to bolestivé a mělo by to prý vliv na plodnost.

V současné době se vzteklina na českém území nevyskytuje, byla bych v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3045
1.9.23 07:14
@Sylvania 333 píše:
No dřív to byl fakt problém. To tady byl na území ČSR prokázaný výskyt vztekliny. K mému křečkovi se dostala myš do akvárka, vyšplhala po panelech a spadla z monstery, která byla nad akvárkem, ten mě kousl, všichni si mysleli, že to byla ta myš. Máma potom jela s myší na veterinu. Na radu veterináře jsme potom měli myš 30 dní doma, kdyby uhynula, musela bych chodit na vakcínu proti vzteklině, injekce se tenkrát dávaly do břicha, bylo to bolestivé a mělo by to prý vliv na plodnost.V současné době se vzteklina na českém území nevyskytuje, byla bych v klidu.

Vida, a nechali jste si jí pak? :mrgreen:

Ale vážně, máš pravdu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3045
1.9.23 07:19
@Sadman píše:

Aneb když chceš ukázat jak je zakladatelka hysterka a ty nad věcí a nakonec jsi jenom ty za bl.ba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3045
1.9.23 07:25

Zakladatelko, stejně volej doktora. Některé povrchní poškození kůže může být bez i krve…
kamarád po kousnutí opicí (bylo jemné, nepatrné) musel být x dni na antibiotikách. Nic příjemného. Určitě to raději konzultuj

Příspěvek upraven 01.09.23 v 11:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
1.9.23 07:59

Já bych zase nedávala ATB jen tak zbytečně, pozdější rezistence je dost problém. Prostě bych to nechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
1.9.23 09:20

Vzteklina nehrozí, to se neboj. Holku kdysi taky kousla, chytila jí už „ochočenou“ venku a ani jsem o tom nevěděla, přiznala se až za čas. Nic se naštěstí nestalo. Já bych to vydesinfikovala čímkoliv a počkala. Když to nebylo do krve, tak to s největší pravděpodobností dopadne dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9652
1.9.23 09:28
@Sadman píše:

Mně zrovna kousnutí od divoké myši jako taková prča nepřijde. Těch nemocí, co může přenášet je dost.
Pokud není dítě alergické na jód, tak bych ranku ještě jednou vydezinfikovala jodovou tiknkturou. K dr. nemá teď cenu jít, ale pokud by prst otékal, hnisal a pod., tak vyrazit pro antibiotika.
Pokud by se objevily jiné příznaky, jako třeba horečka, tak zase k dr. a informovat o kousnutí myší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
1.9.23 09:35

Tak jsem volala ráno na infekční, prý když nebylo kousnutí do krve a nijak ranka nečervená, tak prý jen pozorovat, kdyby cokoli teplota, rudnutí místa, tak přijet. Tak snad dobrý. 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí