Jak s ní pracovat?

Anonymní
19.3.25 08:16

Jak s ní pracovat? Puberťačka

Zdravim, mam 12 letou dceru. Je hodna a umi byt i zlata. Ale puberta s ni clouma. Umi byt drza. Kdyz ji neco reknu tak to udela. Nekdy pozdeji ale udela. Ale spis mi vadi jak se mnou mluvi. Az ji musim rict, ze takhle teda se mnou mluvit nebude a ze zapomina podekovat s nebo poprosit.
Nechci ji vyhrozovat a ani se s ni hadat, protoze to nema cenu, nema to zadny prinos.

Jak s takovou puboskou pracovat? Nekd na to nemam fakt nervy.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36133
19.3.25 08:19

A ty jsi nedělala v pubertě to stejný? To dělá snad každej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.3.25 08:19
@Anonymní píše: Více

No tak prostě měj nervy, na to nejde nic jiného poradit. Tohle se musí jen přežít. Mám 13letého syna a někdy je to taky labůžo, jediné, co pomáhá, je v duchu počítat do deseti a uvědomit si, že ho nechci zabít :lol: Děkování a prosení tedy vyžaduju, jinak sorry, nic nedostaneš a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
19.3.25 08:31

To se musi prezit. Moje dcera,15 let, suoer holka, mila, chytra, vsechno ok, ale presne jako ty, nekdy ty kecy🙈 nejvic me prudi, kdyz vzdycky tak frustrovane zachrci, jako ze jsem trapna…kdyz uz prestreli, tak reknu oresne co ty, ze se mnou takhle nebude mluvit…ja myslim, ze uz jsem skoro z toho nejhorsiho😂 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.25 08:32

No ja mela hroznou pubertu, takze to i,,chapu"…
Asi proste musim jen vydrzet.

• Citovat
  • Upravit
Svetluska55
19.3.25 08:32

Když rekne něco přes čáru, jasne se vymezit.
Protaceni oci neřeším, ze jsem evidentně stará a trapná taky ne, vyroste z toho.
Někteří pubertaci na pár let s rodiči prakticky přestanou mluvit, někteří se je neustále snazi vyprovokovat k reakci, nekteri jen trousi blbe poznamky..chce to pevné nervy a občas si vzpomenout, jaký to byl roztomilý ťuťík :srdce:

• Citovat
  • Upravit
9143
19.3.25 08:33

Prostě puberta. K životu patří a nelze se ji zcela vyhnout. My jedeme druhé a třetí kolo souběžně. Jdu zaklepat 🙏a hore poděkovat, že nic strašného se neděje.
Když mají pubertální průjem, protože v tu chvíli neví, co sami se sebou a mluví za ně hormony. tak jim k tomu řeknu své. Ale nechám je, ať se uklidní. Pak je zas normální řeč. Taťka to neumí diplomaticky, takže ten jim dá důrazně hašte. To pak kolikrát jemu musím říct, ať se uklidní, že zbytečně to vyhrotil. Pokud je jen koulení očí a slovní průjem, jak je u nás, tak je pořád dobře. Může být mnohem, mnohem hůř (šikana druhých, drogy, cigarety, utíkání ven, absolutní ignorace atd.). Nafouklá pusa je proti tomu nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9143
19.3.25 08:52

Naší starší začla puberta taky nějak, když měla 11-12 let. Podobný začátek a průběh byl, jak máme u mladších. Koulení očí, slovní průpovídky, občas papiňák. Nic jiného se nedělo. Naštěstí. Jak je podzimní a je tím pádem starší ve třídě, tak pak viděla, jak „pubertují“ spolužáci. Ještě koncem sedmé třídy a malou část osmé s tím bojovala. Pak jak otočí klíčkem někdo. Klid. Od té doby je s ní rozumná řeč. Jako občas umí uvažovat dětsky, naivně, protože nevidí důsledky. Něco ji naštve. Ale už se dalo vše klidně vysvětlit. A většinou už měla takové rozumné, až dospělácké myšlenky a nápady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12659
19.3.25 09:00
@JancaS84 píše: Více

Nedelala, byla jsem hodna holka co si nejradeji cte, ani me nenapadlo delat nejake alotrie ani jsem si nemyslela, ze jsou rodice mimoni.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1010
19.3.25 09:06

Já jsem se naučila jejich mluvu a když na mě spustí po jejím, taky hodím do placu nějakou jejich hlášku. Ale musím říct, že u nás jsou jasně daná pravidla a nedodržení se jim nevyplatí :nevim:
Takže fungují, někdy s kecama, někdy zkouší zda to nemůže udělat sourozenec ( jak se dohodnou mezi sebou je mi jedno, hlavně musí být hotovo). Na prvním místě je škola ( ta je bez problémů), pak každý nějaký povinnosti doma a pak je mi jedno co dělají.
Když si vzpomenu na sebe, tak mám zlaté děti, ale to jim neříkám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
19.3.25 09:08

A co dcera dělá tak hrozného, že ti tečou nervy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
19.3.25 09:23
@Kelsey1 píše: Více

hmmm, moji dceri zacala puberta nekdy na 4 letech, od te doby se to prubezne zhorsuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.3.25 09:23
@PinkiePieCutie píše: Více
:mrgreen: :mrgreen: Nojo, to jsem si taky myslela, dokud nepřišla ta skutečná puberta :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
19.3.25 09:30
@unuděná píše: Více

no… vsak ja se toho bojim. Bude to HODNE narocne.

O to narocnejsi, ze ja pubertu jako takovou moc nemela. Ja jsem si hledela sveho, blbe kecy jsem nemela. Byla jsem zalezla u sebe v pokoji y ani o mne nevedeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9143
19.3.25 09:59
@PinkiePieCutie píše: Více

Jo. To u nás taky chvilku bylo. Říkala jsem tomu školková puberta. Byla kolem toho čtvrtého - pátého roku. A pak zas stopka. Klíček se otočil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí