Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ještě teď se klepu, malýmu jsem dala před hodinou jeho masozeleninový domácí oběd, do kterého na zahuštění dávám jáhlovou nemléčnou kaši Baby love z DM, nikdy jsem s ní problémy neměla.
Až teď se mi 7 měs. syn začal dávit a modrat, rychle jsem ho obrátila klepala po zádech, celý se pozvracel a nakonec z něj při posledním dávení vypadlo kus jáhlového stébla o velikosti 1,5 cm a šířky asi 2mm.
Nechápu jak dělají kontroly potravin pro kojence a batolata, když jim unikne něco takového, od teď raději tyto kaše pro jistotu proseji přes sýto, pouhým okem to stéblo nebylo vidět.
Tímto bych chtěla upozornit maminky, aby si dávali pozor na obilné kaše a nestalo se jim něco podobného.
Hrozna zkusenost - napsala bych vyrobci, pokud mas schovanou krabici, je tam urcite sarze, muzou zkontrolovat celou davku. A poslala bych jim i davici kus stebla, treba se tam nekdo chytne za frnak. Minimalne za omluvu a maly darecek pro maleho by to stalo. Hanka
napsala bych výrobci-distributorovi v čr a SZPI, přidala číslo šarže. stéblo sis asi neschovala ani nevyfotila, to je jasné, ale asi by mi to nedalo, nechat to jen tak. pravděpodobně z toho nic nebude, o dáreček bych asi nestála
ale prostě si nic nenchávám líbit…
www.szpi.cz - tam najdeš kontaktní formulář. opiš si číslo šarže, přesný název, výrobce, distributora atd. musejí se tím zabývat…
To stéblo mám, je to fakt velký kus a určitě tam napíšu a pošlu foto stébla i s měrnou jednotkou ať vidí kolik ten kus měřil.
Ahoj. Já měla podobnou zkušenost se starší dcerou. Když byla mimino, dostali jsme jako dárek chrastítko ve tvaru zavíracího špendlíku (je dost běžné). Jednou si s ním hrála, já seděla naštěstí vedle ní .. a najednou se začala dávit. Prostě to chrastítko se rozdělalo a jí se do pusy dostaly ty kuličky zevnitř:(
Okamžitě jsem psala výrobci, omlouvali se a za vzniklé nepříjemnosti nám poslali „odškodnění“ - krabičku s pár výrobky (myslím dudlík, taková dávkovačka léků a klip na dudlík). Nic z toho jsme nepoužili, naštěstí, protože pár dní na to zrovna o výrobcích téhle firmy psali, že jsou rakovinotvorné:( Takže nás odškodnili opravdu stylově ![]()
Tak Janinko, jestli máš i to stéblo, super, určitě vyfoť, pošli do DM i na SZPI!!!!! SZPI udělá pár namátkových odběrů z prodejen a bude tě informocvat o výsledcích…
baghira - taky děsná story ![]()
Nataša píše:
napsala bych výrobci-distributorovi v čr a SZPI, přidala číslo šarže. stéblo sis asi neschovala ani nevyfotila, to je jasné, ale asi by mi to nedalo, nechat to jen tak. pravděpodobně z toho nic nebude, o dáreček bych asi nestálaale prostě si nic nenchávám líbit…
www.szpi.cz - tam najdeš kontaktní formulář. opiš si číslo šarže, přesný název, výrobce, distributora atd. musejí se tím zabývat…
Nataško děkuji za informace, napsala jsem jak distributorovi, tak i na SZPI, foto jim klidně na požádání zašlu.
jÁ V 8 MĚSÍCÍCH DÁVALA MALÉMU KAŠI MYSLÍM OD HIPU S JABLKEM.BYL TAM ASI 2,5 CM DLOUHÝ PLASTOVÝ STŘEP,TAKY S MI DÁVIL ![]()
ASI TO BYLA HAMI PSALA JSEM JIM A POSÍLALA FOTO,NIKDO SE ANI NEOZVAL.OD TÉ DOBY JSEM UŽ KAŠI NEDALA ![]()
Známé se stalo, že, když krmila malého masozeleninovým příkrmem od Hami, tak tam byl skleněný! střep. Ona naštěstí měla ve zvyku vždy příkrm přelívat ze skleničky do misky, tak si toho všimla dříve, než bylo neštěstí. Do firmy napsala, moc se omlouvali a poslali jí, myslím, také nějaké své výrobky jako omluvu. Ale děsí mě to, když si uvědomím, kolikrát jsem krmila malého přímo ze skleničky…
Tyjo, z tyhle diskuze me mrazi… Ja bych volala Novu. fakt, beze srandy, Udelala bych ty firme senzacni ostudu. Protoze tohle si proste nesmej dovolit!!!
tyhle věci se holt stávají…
je to sice blbé, ale je to tak…
a proto všechno co Vojtovi dávám 1Ox kontroluju…
párkrát se mi něco takového hnusného stalo (bobky v jehněčím ahold, kovové spony v nádivce apod.
) ale v dětské stravě ještě nikdy.
v současné době fungují v potravinářství systémy jakosti a nepovinné certifikace systémů jakosti a zdravotní nezávadnosti, cizím předmětům je věnována opravdu veliká pozornost, ale zajímalo by mě, kde hami a hipp a hlavně DM svoje výrobky vyrábí a zda firmy mají nějakou certifikaci. osobně jsem byla jen v továrně nutricie na UM a můžu říct, že tam by se nic stát nemohlo,. všechno fakt neprůstřelné…
janinko, určitě nám napiš, co ti řekli z szpi a i z dm. (jejich výrobky kupuju, jsem s nimi spokojená a nerada bych přestala… )
Tak to je síla. Opravdu bych řekla, že je to na dopis nebo snad i tu tv Nova. Hlavní ale je , že je tvůj malinkej v pořádku a musím říct, že by to se mnou snad šlehlo. Mám hrůzu z „dávení“ dítěte, dodnes nesnáším např. cucavý bonbony u dcerky a to je jí už téměř pět. Vůbec by mě nenapadlo, že tohle se dostane do dětský stravy a dík za upozornění, budu si dávat velikánskýho bacha ![]()