Od kdy spí celou noc?

P.
2302
26.8.09 11:39

Od kdy spí celou noc?

ahoj, mam dotaz, mam rocni holcicku, nikdy zatim neprospala celou noc, jeste kojim, budi se tak 2-3× za noc, nekdy i vickrat, kdyz rostou trebas zuby, cucne si a za chvili zas padne..usina ve 19,15 a probouzi se kolem 6 rano..od kdy vam prckove prospali celou noc? uzs ena to desne tesime :-) rekord je jedno vzbuzeni za noc, ale to se nam postestilo asi jen 3×..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1826
26.8.09 11:50

Ahoj,

nasa mala zacala spavat celu noc od 4 mesiacov.....,a to sme mysleli,ze sa zblaznime od radosti:o)))) Cele predchadzajuce obdobie,totiz v noci nespala vobec,cez den par hodin a celu noc sme ju nosili na rukach… a plakala a plakala.a plakala…/ale je pravda,ze som kojila len 6 tyzdnov,nie z vlastnej vole:o(/
Teraz ma 3 roky,cez den nespi ani minutku!!!!,ale vecer zaspi o 20,00-20,30 a spi 11-12 hodin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
26.8.09 11:56

Ahoj, tak celou noc nám spí už tři dny (malému je deset měsícu). Jinak jsem vstávala i 20krát :roll: . U nás to bylo určitě zoubkama. Hned jak vykoukly ven, tak je klid.

Dvojčata celou noc spala až ve 2 letech. U nich to zoubkama nebylo, ale velkým zlozvykem v noci vypít 2 litry čaje :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.8.09 11:58

od puli roka se muzou „naucit“ spat po celou noc.ale musi chtit i maminka,a ne jim nejaky zlozvyky trpet:))

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
26.8.09 11:59

od puli roka se muzou „naucit“ spat po celou noc.ale musi chtit i maminka,a ne jim nejaky zlozvyky trpet:))

• Citovat
  • Upravit
P.
2302
26.8.09 12:05

anonymni: prosim, a jak toho docilit? nechat vyrvat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
26.8.09 12:08

Tak Adámek mi celou noc spinkal od 2,5 měsíců. Předtím se budil 2-3× za noc na kojení a UM (přikrmuji s UM od jeho druhého týdne). Dnes je mu pět měsíců, ukládám kolem sedmé hodiny a budí se ráno v 6-7 hodin. Občas se sice vzbudí tak kolem 22 hod a chvilku si zapláče, nicméně jíst nechce a zase brzy usne.

• Citovat
  • Upravit
879
26.8.09 12:10

P.,

chytré knížky říkají, že od cca váhy 5-6 kg nepotřebuje dítě v noci (cca 8 - 10 hodin?) jíst z čistě výživových důvodů a teoreticky by mohlo celou noc spát - takže ostatní je zvyková a režimová záležitost. Což moc nepomůže - já říkám, že žádný univerzální recept na naučení celonočnímu spaní není, páč by ho lidstvo za těch pár milionů let snad objevilo a používali by ho všichni.

Vaše holčička je ale opravdu dost velká. Jak dlouho ještě plánuješ kojit? Máš ji v posteli nebo spí sama v postýlce? Jak je celkově spavá - nespavá?

Já jsem holky měla v posteli u sebe, takže jsem nemusela řešit, že se cítí samotné a odmítané atd., a podobné problémy řešila tak, že jsem prso prostě nedala, nekomunikovala - je noc, maminka spí, postav se třeba na hlavu. Během 2- 3 nocí byl klid. Mladší tedy (to teď budu hnusná) vychrupovala celou noc od 6tt, což u ní korespondovalo s těmy 5 kg váhy, jen v cca 6mm patrně při růstovém spurtu měla tendence naběhnout na noční kojení.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
26.8.09 12:13

Ahoj

dle mé zkušenosti - jakmile přestaneš kojit (nevím jestli jde přestat kojit jen v noci - já to nezkoušel a- starší se odstavil sám v 11 měsících - mladší byl odstaven ve 14 měs )

Obzvlášť mladší syn byl „chuťovka“ - v noci vstával průměrně 7× - někdy i 10× - cucl a spal - nešlo už o „kojení“ … poslední kojenou noc se vzbudil 9× - následující noc (byl přesunut do dětského pokoje - se vzbudil pouze 1× a zavolal mě - ujistila jsem že jsem tam a odešla a spalo se dál - od té doby spí celou noc (samozřejmě 1× do týdne se stane že třeba přijde a něco chce nebo volá - ale to dělá i ten starší a je to dle mě normální a přijatelné:o)))

Starší mi po odstavení a přestěhování do dětského pokoje ze 6ti probuzení předchozí noc spal bez probuzení celou noc…

Podle mě je důležité i to že nejsi s prckem v jednom pokoji a nevidí tě a nemůže se domáhat prsu…

hodně úspěchů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P.
2302
26.8.09 12:13

no, pres den spi 2hodiny, od malicka je dost ziva a ni jako malinka pres den vic skoro nespala, max. 3,5hodiny…:-( kojit chci jeste tak 2 mesice, kvuli alergiim, ja jsem vazny alergik…:-( manzel atopik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
26.8.09 12:39
Evalu píše:
P.,chytré knížky říkají, že od cca váhy 5-6 kg nepotřebuje dítě v noci (cca 8 - 10 hodin?) jíst z čistě výživových důvodů a teoreticky by mohlo celou noc spát - takže ostatní je zvyková a režimová záležitost.
 Eva

A není v těch chytrých knížkách taky něco o věku? Mareček má teď ve 3 měsících 8 kg a o celonočním spaní si můžu nechat zdát (teda pokud usnu :lol: ). Kojím +/- po 3-5 hod v noci a po 2-3 ve dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.8.09 12:54

;-) junior má 2,5r a stále čekáme ;-)

Zdenik

• Citovat
  • Upravit
242
26.8.09 13:01

Měla jsem štěstí, dvojčata mi celou noc spávala od 12 týdnů. Byli plně kojení. Spávali tak od 22h do 7h ráno. Myslím, že tohle je dost individuální. Oni fakt v noci nechtěli ani kojení ani nějaký jiný pití. Znám i případy, kdy děti už 3 roky a ještě se v noci budí na pití apod.
Je to asi trochu o štěstí (měla jsem dvojčata, tak aspoň v noci jsem si oddychla).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3813
26.8.09 13:26

ahojky, naše Terka spala celou noc od 8 měsíců a spala s námi v pokoji cca do 2,5 let. Adámek spal celou celou noc až v roce a půl, pořád se budil a nepřestal brečet dokud nedostal napít mlíčka, později jen vody. Spinkal s námi jen cca do roka, přesun do pokojíku moc nepomohl…
Je to hodně individuální, každé dítě má jiné potřeby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
26.8.09 13:31

ahoj naše malá má 20 měsíců a ještě nikdy nespala celou noc:o))...... budí se v průměru 3×.........utěšuju se tím že ta noc někdy přijít musí , nemůže se budit přece do 18 let :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí