Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak koukám, že asi trhnem rekord. První dcera spala celou noc od 3 měsíců a nyní Barunka již od šestinedělí spinká od 18,00 do 4 či 5 hodin ráno a po nakojení ještě tak do sedmi. připisuji to její moooc hezké velikosti a baculatosti přestože je jen na MM. Takže opravdu klid celé spaní.
ps. Vůbec si nedovedu představit ve vyšším věku dítěte několikrát za noc kojit, krmit či uklidnovat…samozřejmě kromě zoubků a jiných potíží. Moc vám holky nezávidím
Teda holky, moc vám nezávidím!! Asi bych umřela, vstávat 10× za noc. Naše malá spinká od necelých 4m celou noc cca od 19 do 7 ráno. Od porodu se budila jen asi 2× za noc jinak spinkala pořád. Naštěstí se nám neurodily ani problémy typu bolesti zubů, koliky nebo prdíky, takže ji nic nebudí. Ale je fakt, že nebyla kojená a UM asi víc zasytí.
Nejstarší dcera naproti tomu nenaspala víc jak 4 hodiny za 24hod, to bylo žůžo!!! Ale bylo mi 20 tak jsem to vydržela, ale dneska si netroufám tvrdit, že bych nebyla zoufalka, kdyby taková byla i ta malá.
Držím všem pěsti, ať se to co nejdřív podaří a dětičky spinkaj!!
Ahojky,
KArolínka spí celou noc od 6. měsíců, ale do té doby se budila max. 2-3×. Je to fakt individuální, ale mohla bys zkusit přestěhovat dítko do svého pokoje a prostě mu vysvětlit že mlíčko v noci nebude a ze se v noi zkrátka spí. Myslím že v roce už by to mohla pochopit.
Holky, asi mě tu ukamenujete, ale naše malá spí snad celou noc už od necelých 6týdnů
![]()
Večer ji dám spát mezi 19. - 20. hod. a spinká tak do 6 hod. ráno!
Teď je asi týden změna a to, že se budí kolem 3. hod. na jídlo a spí do 7:30.
Ale úplně vím co prožíváte, malý byl taky nespavec a bylo to šílené!
Holky, pevné nervy a chce to vymyslet nějakou fintu
![]()
Nene,finta je NAPRD,ja vazne zjistuju,ze KAZDE DITE JE INDIVIDUAL a co na jedno plati,na druhe absolutne NE-E ![]()
DUVODY?
1.DCERA-kojena do dvou let,od tri mesicu najeto na vyrvavaci metodu,zabrala do dvou tydnu,od te doby spanek celou noc
2.DCERA-kojena do roka a trictvrte,scenar stejny jako u jeji segry:-)
3.DCERA-nekojena s jejiho vlastniho rozhodnuti ,od NAROZENI v noci pije co tri,max co 4 hodiny um s zeleznou pravidelnosti 150 ml mlika,ne vic a ne min,osidit nelze,vetsi mnozstvi NEVYPIJE
Pokud jsem se snazila sidit ji napr.cajem,vypila taky,150,ovsem za pulhodky OPET hladovy krik a plac
Je zajimave,ze vuubec nevyzaduje v noci pozornost-vse se kona v jejim(i nasem) polospanku-place najednou a akutne,dame ji flasku,je slyset,jak ji kruci v brisku a taky zvuky ,jak to do ni ‚pada‘,dopije,otoci se na bok a spi dal…
A drama z toho nehodlam delat-presne,v 18 uz to delat nebude(SNAD)
![]()
Farska.....v jejich 18 zas nebudem spat my
…budem čekat až dojdou z pařáku ![]()
Farska.....v jejich 18 zas nebudem spat my
…budem čekat až dojdou z pařáku ![]()
Naši kluci spali celou noc až jsme se odhodlali a naučili je to - nedat pití, nechovat, nebrat do postele. U staršího jsme to zvládli ve 25m, do té doby se budil snad 6× za noc. U mladšího jsem to utla v 5 m
Od té doby spěj oba celou noc a my taky.
Malému bude taky 20 měsíců a prospanou noc zatím neznáme. Do roku to byla katastrofa, pak se to začalo pomalu zlepšovat a teď se budí tak 1-3× za noc. Snad se jednou taky dočkám. On je taky docela zvyklý v noci na čaj, za noc vypije tak 2dcl.
Spi celou noc od 10 mesicu, kdy jsem zrusila nocni kojeni. Efa
dekuju vam za vsecky odpovedi a reakce, holt tomu zatim nechame volny prubeh a na vanoce kdyztak dostane pokojicek a tim padem bude konec srande
vsem rodicum nespavcu preju pevne nervy!!
Milli,
já jsem pak psala, že mladší dcera spala celou noc a každou noc od 6tt, což u ní bylo těch cca 5 kg váhy. Fakt se do těch 6mm snad ani jednu noc nevzbudila. Já tedy tady nechci být hnusná nebo se chlubit, páč si myslím, že to byla spíš otázka štěstí než mého výchovného umu, ale spíš jako důkaz, že je to možné. Samozřejmě jsem mohla mít dítě potížistu a nevědět si rady, ona žádná univerzální rada asi neexistuje. Jsem teď zvědavá na Kleofáše, až vyleze, co to bude za kvítko (TP 3.9.)
.
Eva
nemusis kvuli tomu odbouravat cele kojeni,jen v noci proste nedat,a kojit az rano a pres den.Ono az budes odnaucovat kojeni,tak se to bez place taky mozna neobejde(takovejch deti moc neznam:),tak si nemusis vycitat ze nechas vyrvat i ted.fakt je to jen zlozvyk.