Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky.
Naše doktorka má dovču, jdeme až začátkem září…nevíte náhodou, jestli existuje nějaký přípravek proti případné nevolnosti v autě pro miminko, nebo špíš něco preventivního? Jedeme v září na dovču autem a mám strach, aby mu třeba nebylo zle. Byl už s náma třeba 400 km autem a celkem v pohodě, ale těď pojedem 1.200 a to je dost. Jedem samozřejmě na noc, aby toho co nejvíč zaspal (doufám
), ale…Já si budu muset zcela jistě něco vzít, protože s ním sedím vzadu a tam je mi fakt blbě
Může se brát kinedryl když kojím? Takže to jsou vlastně dotazy dva. ![]()
Moc díky za postřehy. ![]()
Prckovi nic nedavej, takhle malym detem blbe nastesti nebyva
, cestovni nevolnost se objevuje az u starsich deti. Ono by asi stejne nebylo co dat, protoze Kinedryl deti do 2 let nesmi (a nesmi ho ani kojici zeny
), ty zvykacky proti nevolnosti to samy. Tak nevim, co si vezmes ty
, mozna existuje naky homeopatikum..
Aha, tak díky za radu, zkusím se zeptat ještě v lékárně. ![]()
Nebo si s sebou vemu pytlík.
![]()
Zvláštní, že vepředu mi nikdy špatně nebylo a když jsem byla menší, tak ani vzadu ne …
To bude asi věkem…
![]()
ahojki, a co ta zázvorová lízátka z lékárny? nebo je to na stejným principu jako žvýkačky? no asi ano. takže jedině asi pytlík
přeju šťastnou cestu, nepřihlášená Anik
Tím věkem to asi fakt bude
. Ve předu mi nikdy špatně nebvá, vzadu můžu jet s malým max. 50 km, jinák mám pocit, že mi žaludek vylítne z těla. Jinak malý do doby, kdy cestoval ve vajíčku, tak nikdy nezvracel a co je ve větší sedačce (od 8. měsíce), tak musíme dělat častěji přestávky a pokud jsou nějaké časté zatáčky, serpentiny, jet pomaleji, protože to bleje fest.
joo, to bude urcite starim
Ty zazvorovy lizatka budou na jinym principu nez zvykacky, tak treba zafungujou
Hele, tady jsem nasla zrovna nejakej text, treba ti to pomuze
http://www.beltina.cz/…orska-nemoc/
K.
Díky moc.
Ta zázvorová lízátka mi dost pomáhala v těhotenství, bylo mi 3 měsíce špatně fakt celý den a ta lízátka zabírala, ale jsou fakt hnusná, vůbec mi nechutnala. ![]()
Děkuji za odkaz, zkusím.
Ahojky, Terka v autě začala taky zvracet až po 8. měsíci a změně autosedačky. Podle naší dr. to ale není sedačkou, ale tím jak jim (omlouvám se za ten výraz, nevím jak to jinak napsat) „dozrává“ mozek.
Začali jsem jí dávat homeopatikum Cocculine, ale úspěšnost je tak 50% - 50%. I dr. mně upozornila, že s tím dobré zkušenosti nemají. Prý klidně můžeme dávat 1/4 Kinedrylu. Tak jsem na něj přešli a od té doby v pohodě. Terka nezvrací a nezdá se mi nějaká „oblbnutá“ nebo spavá.
No Isand, tak to našemu Vítkovi dozrál mozek teprve nedávno:-).
Aladino, nechtěla jsem se někoho dotknout, ale podle
to snad tak nebereš. Jen jsem citovala dr.
Aladina píše:
No Isand, tak to našemu Vítkovi dozrál mozek teprve nedávno:-).
Našim holkám ještě nejspíš nedozrál
.
Spíše než pytlík rozhodně doporučuju vozit s sebou velkou plastovou blicí misku, dítě nemá šanci se netrefit, miska se lehce vylije a vymyje a hlavně: nemusíte prát popruhy a sedačku.
Ježiš holky, když já si vzpomenu na cestování, tak jsem problila každou cestu, i teď manža kolikrát staví, páč se musím vydejchat a to ikdyž jedu vepředu.
Jo a jinak nešlo by část cesty sedět vepředu a napolohovat si opěrku zad do pololehu, abys viděla na malýho a mohla ho obsoužit (tu část přes noc)????
Já to tak někdy dělám ikdyž malej samo sedí obráceně ke mě ve vajku že jo a jde to.
Jinak mě kinedril moc nepomáhá už od mala ![]()
No, ona s náma ještě jede jedna kámoška, co tam bydlí (už se tam skorovdala), takže „předek“ bude obsazený.
Ale to nic, já to přežiju. ![]()
Holky, oživuji s jiným dotazem.
Nějaké tipy kromě Kinedrylu, co pomůže školákovi vydržet dvouhodinovou cestu autobusem se školou?
K snídani suchý rohlík, piškoty a trocha černého čaje, Kinedryl před cestou… Dá se to ještě nějak ovlivnit?