Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj, mame doma potencialniho alergika, je ji ted 11,5m a teprve pred par dny jsme zavedli mleko, lepek ma uz od 10,5m, vsecko o.k. vajicka ale jeste nemame.miluje chleba, rada bych ji doprala i rohlik, ktery jsme kvuli obsahi mleka jeste nezavedli.chci se zeptat, od kdy davate detem rohlik? neni v nich vejce?nebo neco jineho alergenniho?dekuju moc…
ahoj tady neregistr Bara, ja davam zvejkat rohlik od 6 mesicu a chleba taky, alergika nemame a tak nevim jak u tebe, ale nicmene i jidlo ma uz normalni, samo ze ne koreneny, a to ji je 9 mes ahoj
Ahoj,
syn byl potencionalni alergik ( pozdeji se potvrdilo), lepek jsme davali az kolem roku, stejne vejce, mleko nezakysane (jogurt apod) nedostava ani ted, nicmene rohlik jsem mu dala - prislo mi to mnozstvi tak zanedbatelne, ze jsem to neresila.
ahoj, poptej se v obchode na slozeni vasich rohliku. Meli by ti ho poskytnout. Napr. rohliky u nas v obchode neobsahujou mliko ani vajicka (a myslim, ze stejny to asi bude u vsech obyc rohliku);-)
Katka
Ahoj P.
nas alergik (mleko + vejce) rohliky ji asi od 8 mesice, proste jsem to na nem vyzkousela, jako vsechno
A kupodivu, ac reaguje i na detske susenky s trochou mleka a na piskoty
tak na rohlik nereaguje, ani na knedlik, je to fakt zajimave
Jen jednou mel trochu vyrazku po jednom rohliku, ale asi byl z jineho obchodu. Takze asi vyzkousej a uvidis.. U nas ted bez rohliku ani ranu, kdyz uz nemuze jogurtiky a piskoty, tak miluje rohlik ![]()
moje na vejce alergická neteř (a prý trochu i na mlíko ..) rohlíky směla vždycky…
takové ty gumáky vejce viděly z vlaku…
jinak se zkus poptat, ale v běžném supermarketu ti složení podle mého neřeknou, i když by ze zákona měli…