Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o další radu poradu, už začínám být zoufalá. Naše třítýdenní holčička se poslední dva dny utrhla z řetězu s krmením. Nekojím, krmíme z lahve odsátým MM, takže mám (bohužel) přehled o tom, kolik vypije. Ještě předevčírem pila 80 ml v poměrně pravidelných intervalech cca 2,5 - 3,5 hodiny. Od včerejška je ale schopná říct si o další krmení i po půl hodině. Četla jsem si tady o růstovém spurtu v 3. týdnu a vím, že u kojených dětí pediatři radí neomezovat ani frekvenci, ani délku kojení. Dáváme tedy malé, kdykoliv si řekne, jenže v praxi to znamená, že není ještě ani osm večer a náš otesánek má v sobě už skoro 700 ml. Připadá mi to hrozně moc. Nemůžeme jí nějak ublížit, překrmit? Podotýkám, že neblinká, všechno, co vypije, v ní zůstane.
Bersabo,
má nárok ![]()
Obdivuju, že tolik odstříkáš, mně to moc nešlo, když jsem chtěla mít něco v zásobě.
Být tebou, tak bych to neřešila, určitě jí neublížíš
Já si to teda nepamatuju přesně na desítky, ale když jsem byla s dcerkou ještě v porodnici, tak týden po porodu měla za jedno kojení i přes 100ml a kojila jsem co 3hod, takže za ten den toho vypila víc než dost a doktoři z ní byli uchvácený
to jen kvůli mě jsme tam museli oxidovat 10 dní
Klobouk dolů, že se ti podaří tolik a tak často odstříkat, tak držím palce, ať to vydrží co nejdýl.
Příspěvek upraven 24.08.20 v 12:45
Buď ráda, že máš pro Otesanku dost mlíčka
Kdyby ti pila z prsa tolik, tk to nevíš, tak se tvař, že nevíš ![]()
Ahoj
tak myslím že už mánárok pít víc jak 80tku… druhorozený vyžahl osmdesátku z prsa už v porodnici - no a pak už se nikdy nevážil takže nevím - ale určitě to bylo víc - stíhal to v rekordním čase:o))) a nutno říct že oproti bratříčkovi je to otesánek dodneška:o) v půl roce měl 10,5 kila - jeho brácha měl v roce 8, 9 kg:o))))) to jen tak pro srovnání - a do 9 měsíců byl jen kojenej - nic jinýho jsem do něj nenacpala:o)
neomezovat - dávat kolik chce - taky obdiv že odstříkávš - já měla tolik mlíka že jsem mohla rozdávat ale odsávat mi vůbec nešlo.
A navíc není to jen jídlo ale i pití - takže může mít prostě žízeň …
Já porodila Matyho(3400 a 49cm) a poštěly mě domu s tím že pil 120ml
takže myslím že jste uplně v normě.Z malého vyrostl chrt
Má 11kg ve 2 letech ![]()
Ahojky pokud to neblinká tak bych mimčo nijak neomezovala. Asi hondě záleží jak mimčo velké . Jíra měl v půl roce 10kg a Terezka má 7,5kg. Ale moc pekňučká .Kolik toho vypije netuším. ALe Jiřík by na flašce a dostával vždy podle váhy né podle věku. PVáha na Um je myslím 2,5kg Jiřík měl 4 tak je jasný že větší tělíčko taki víc zbaští taky byl neuvěřitelně akční, tak spálil určitě i víc koriii ![]()
Ahoj, všichni, díky moc za podporu. Řešíme to s mužem pořád dokola - já jsem schopná jí dát klidně dva litry denně, kdyby si o ně řekla (a že na to asi dojde brzo, tímhle tempem), ale muž se bojí, že budeme mít z děcka buřt.
No, jelikož jsme dneska ráno jsme malou převážili a zjistili, že za týden přibrala 410 gramů, tak bude mít asi pravdu…
Ale mě je to fuk, lepší než kdyby hubla.
Bersabo a to by jsi jí raději nechala o hladu? ![]()
Má uplně normální váhový přírustek.Ze začátku to skáče rychle a pak se to sekne.Obezity se nemusíš bát pokud vy tím netrpíte těžko bude malá obézní z mléka a všichni děti to vyběhaj a pokud problém máte,tak bohužel tím se to stejně nespraví.
Bud ráda že malá tak hezky prospívá.Malej taky ze začátku přibral strašně a seknul se v roce na 10kg a tet má 11 a skoro metr
Opravdu to není nic, z čeho byste si měli dělat hlavu - dcerka nabývala i víc než půl kila za měsíc a pokud je to z MM, tak to není na škodu. Plně jsem kojila skoro 7m a jak jsem začala snižovat dávky MM a úměrně přidávala příkrmy, tak se přibývání zpomalilo (skoro zastavilo):
při narození 3,99kg 54cm, v 3m měla 7,25kg a 65cm a v půl roce 9kg a 70cm, v roce pak 10kg a 77cm. Teď jí je skoro 4,5roku a rozhodně tlustá není, pravda není to ani žádný tintítko, ale rozhodně bych se nebála, že dcerce MM ublížíš ![]()