Najednou brek v noci

50
4.8.09 09:55

Najednou brek v noci

Ahoj, malá dcera se mi posledních pár dní v noci pořád budí, brečí, zase usne a za chvíli znova brečí, kojení nechce, spí hrozně neklidně. Nemůžou to být zuby? Ještě žádné nemá. I přes den je taková ufňukaná. Dávám jí ty chladivý kousátka, mažu jí to těmi gely, ale nepříde mi, že by to nějak pomáhalo. Dá se nějak v puse poznat, že zuby rostou? Vidím je v dásních, ale jinak nic, ani na pohmat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5021
4.8.09 10:26

Tak stoprocentně ti to samozřejmě neřeknu, ale u nás takhle zuby probíhaly, navíc i v podobném věku.Vždycky tak tři čtyři dny byla Dorka protivná, fňukala, slintala, hůř spala a pak se zoubek vyklubal, že byl cítit prstem, když jsem dceři přejela přes dáseň.Nejvíc prý bolí ta fáze, kdy zub ještě není vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
4.8.09 10:48

Já jen můžu napsat, že kolem 15měsíců začal Vojta najednou brečet v noci ze spaní, 4 hodiny po usnutí… jediné co chtěl, byla maminka. nevíme dodnes proč, jak to začalo, tak to (po 2-3m ) skončilo, zuby to ale nebyly, už měl všechny.
prý možná noční děsy.. 8O

co popisuješ zuby být mohou, většinou rostou v noci a nejvíc prý bolí ten skrytý růst…

držím palce, ať je to rychle pryč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
4.8.09 13:21

Re: Najednou brek v noci

Ellie1 píše:
Ahoj, malá dcera se mi posledních pár dní v noci pořád budí, brečí, zase usne a za chvíli znova brečí, kojení nechce, spí hrozně neklidně. Nemůžou to být zuby? Ještě žádné nemá. I přes den je taková ufňukaná. Dávám jí ty chladivý kousátka, mažu jí to těmi gely, ale nepříde mi, že by to nějak pomáhalo. Dá se nějak v puse poznat, že zuby rostou? Vidím je v dásních, ale jinak nic, ani na pohmat…

Tak takhle přesně to máme taky akorát už tak dva měsíce. Ještě žádné zuby, na pohmat tam v dásni něco je tvrdýho, ale po pár dnech to zase zaleze dovnitř a nikde nic. A pak zase a zase. Nám ty zuby nikdy nevylezou :roll:
Myslela jsem, že ho bolí bříško po kaši, ale at mu dám na večeři cokoliv, tak noc je uplně stejná. Takže to tipuji na ty zuby. Dneska se mi budil každou pulhodinu chudák. Ty gely taky moc nepomáhají. Namočím mu cip plíny ve studený vodě a chvili mu s nim chladim dásen a pak dám čajik a usne. tak at jsou zoubky brzy venku a nedělají mrnouskum takové zlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
4.8.09 13:48

Můžou to být zoubky a klidně to můžou být taky ta dusna, pokud se to nezlepší ani při jiném počasí a lepším vzduchu, tak bych to tipovala na zoubky.
Je fakt, že se občas stává, že když děti postoupí ve vývoji, třeba začnou lozit nebo chodit, tak mají víc zážitků a tím i živější sny a můžou se v noci budit a nechtějí být sami, potřebují nabýt jistotu, že můžou znovu klidně usnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
4.8.09 14:45

Tak v tomhle věku bych se přikláněla k těm zoubkům,u nás se zaručeně pozná,že lezou zuby,protože davídek hrozně slintá,posliní i dvě látkové pleny,které mu v té době vážu kolem krku.Nepozoruješ třeba nějaký problém i u jídla,že by se nechtělo kousat apod?

Noční děsy jsme taky prožili asi kolem toho roku myslím,ale ty zase nebyli pravidelně každý den,jednou spal špatně podruhé jako miminko,zkus vydržet a pokud bys měla opravdu podezření na zoubky nám nádherně zabírá mundisal gel a doktor nám poradil,že pokud se zub klube (pokud by pod dásní bylo vidět bílou tečku),klidně dávat na noc dávku utišujících léků (mi dáváme nurofen),ale ne víc jak týden! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
4.8.09 20:19

U nás to bylo tak kolem půlnoci. Strááášlivý pláč a vůbec nepomáhalo. Myslela jsem že to jsou prdíky, ale ty už jsme dlouho neměly. A když pořád plakala a u toho střílela, zkusila jsem namazat dásničky. Vydržela plakat i hodinu a nic nepomáhalo. Asi než zabrala mastička. A pak se nám konečně vyklubal zub. Nám prostě lezou takhle v noci. A vždycky je to s pláčem. Já tomu říkám „porod zubu“ :lol: protože brečí jakoby v nárazech jako porodní bolesti. :lol: Při dusnu Terka hůř spí, ale nebrečí takhle v kuse. Spíš pofrfňává a mele se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
4.8.09 20:41

Ahoj děvčata,náhodou jsem narazila na dotaz o buzení dětí,myslím,že jsou to zoubky.
Píšu,ale kvůli nočním děsům,ty se většinou projevují už od narození dítěte a jen těžko se z nich dítě dostává.Jsou nutné uklidňující léky.Prožívala jsem si je s dcerou a bylo to teda něco.Dítě se nedá uklidnit chováním,je to naopak ještě horší,bojí se a když ho vemete do náruče,tak neví v tom spánku,že je to maminka a křičí ještě víc.Podle toho taky poznáte,že jde o noční děsy.Všem vám přeji,aby dětičky pěkně spinkali.

• Citovat
  • Upravit
59
16.8.09 11:35

Ahojte,máme 8. měsíční dceru a poslední týden zažíváme to samé,nikdy předtím to malá nedělala.Teď,několikrát za noc,začne strašně ze spaní plakat,přitom má zavřené oči,tak asi spí.Pohladíme ji,otočíme třeba na bok a je zase chvíli klid a za chvíli znova.Některou noc nám ale třeba takhle proplače delší dobu,než jí dám Nurofen(dala jsem jí ho za ten týden už 2×),pak se za chvílu zklidní a usne.Nechci jí ho ale dávat pravidelně.Hlady určitě nepláče,večer sní dost kaše,pak ještě vypije trochu mlíka,a pak jí většinou až nad ránem.Taky nevím,čím je ten náhlý pláč způsobený…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
16.8.09 11:45

Tady bych rekla, ze jde spis o zoubky, ale ty nocni mury nas taky potkaly, u obou deti a v ruznym veku uz nekolikrat, preslo to pokazde tak do mesice.
Zadny leky jsme nepotrebovali, ale museli jsme ditko vzdycky opravdu poradne probudit (protoze neprobrany fakt nevi kde je a co a jeci jeste vic) a pak se treba chvilku divat z okna na svetla, nebo povidat pohadku atd. Vetsinou po uplnym probuzeni zas rychle usnuli, pac byli unaveni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí