Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
prosím o radu. Můj synovec se narodil o měsíc dříve (2450 g). Dneska je mu 2,5 měsíce a váží 4,3 kg. Vypije 50 ml Nutrilonu a víc nechce. Jedno krmení trvá půl hodiny a to se mu to mlíčko musí víceméně vnutit. Krmí se každé 2 hodiny. U kojení usíná. Spinká skoro pořád, téměř vůbec nepláče.
Radila jsem švagrové změnit značku umělého mléka, ale odmítají. Pěkně si odříhává, savičku má pro dítě starší 3 měsíců, aby to lépe teklo.
Nemáte nějaké rady jak pomoci, aby malej lépe pil?
Děkuji za každý názor ![]()
Dle meho nazoru pribira akorat.Menit znacku neni duvod.Drive jak za 3 hodky bych UM mleko nedavala.A to stoho duvodu ze neni mlicko jeste stravene.Mimochodem na krabici je napsana doporucena denni davka.
Jde mi spíše o rady, jak to udělat, aby pil s větší chutí. Vypije 20-30 ml a pak zase spí. Další do něho dostávají s velkými problémy. Je to spavec ![]()
Já měla děti kojené a věčně hladové ![]()
Nechapu spojitost : ma vetsi savicku aby to lepe teklo. To prece zalezi na velikosti otvoru, nejmensi dirka je pro caj, stredni pro mleko a nejvetsi pro kasi. Velikost savicky na to nema vliv. Ale to jen tak na okraj.
Moje dite bylo kojene a pilo stejnym zpusobem, u kojeni usinal. Nehlede na to, ze kdyz kojis, taky nemas tuseni, kolik toho dite vypije (vetsina lidi vcetne me doma vahu na miminka nema). Takze bych to vubec neresila, nektere deti u kojeni usinaji, unavuje je to, jsou proste takove. Moje bylo taky. Nakonec jsem ho kojila az do 15ti mesicu. Pribira hezky, takze bych se tim vubec nezaobirala, je zkratka takovy, navic pises, ze spi hodne i pres den, mno ma hold stesti, muj syn pres den za:,–(ne rval, pokud se zrovna nenosil ![]()
Danylea píše:
Nechapu spojitost : ma vetsi savicku aby to lepe teklo. To prece zalezi na velikosti otvoru, nejmensi dirka je pro caj, stredni pro mleko a nejvetsi pro kasi. Velikost savicky na to nema vliv. Ale to jen tak na okraj.Dovolim si nesouhlasit koupila jsem nasi Bare na caj flasku od MAM se savickou 0-6 a opravdu to tece mene pouzivame ji na caj.
To co jsi napsala plati pro flasky Avent ktere mame take a pouzivame ale na caj dost tecou.Co flaska to jinej prutok to uz jsem stacila odzkouset sama.
a nutite ho do toho kojeni,nebo do flasky?moje mala byla taky spava,budili jsme ji po trech hodinach,byla taky malinka,ale na dokrm z flasky si nevzala uz vubec nic.kjeni ji proste stacilo.tak me dr rekla ze dokud pribira,ikdyz po malu,tak at t neresim a jsem rada ze kojim:)
Ahoj Adri,
já myslím, že přibírá krásně. Můj maličký za tři měsíce přibral necelá dvě kila, takže to Tvůj synovec jede s váhou hezky nahoru. Ale jak to udělat, aby u papání neusínal, nevím. Já kojím a přikrmuji a usíná mi i u prsa i u flaštičky.