Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mě Verunka spí celou noc cca od 3,5 měsíců … a můžu říct, že jsem opravdu moc ráda
. Akorát teď poslední dobou má nějaké divoké sny tak se párkrát za noc vzbudí … sedne si v postýlce .. ale když jí dám dudlíka, položím jí tak spinká dál. Ještě nemáme zuby tak jestli to není třeba tím, že by se už začínali pomalu a jistě klubat
a to jsem zvědavá jak to bude potom
Ahojky.
Tak já vykoumala na našem Kristiánkovi, že když pije ve dne víc tekutin (vodu, džusík, čaj) tak má menší potřebu pít v noci(vlastně vůbec žádnou). Jak nemá ve dne chuť pít, v noci chce mlíčko
No, ale tedy já nekojim. Takže to může bejt i nutrošem. Moc Ti přeju aby sisi v noci schrupla, je to paráda ![]()
Jak se to vezme. Nella spala „celou noc“ od narození, v tom slova smyslu, že jsme s ní nemuseli v noci chodit, chovat a uspávat, ale 2-3× se na kojení vzbudila vždycky, napila se a spala dál..to dělá doteď..usíná mezi sedmou a půl osmou večer a před sedmou ráno vstává…se dvěma krátkýma přestávkama na kojo…ale to mi nevadí, stejně bych šla v noci na záchod,napít se.. ![]()
Ono se to moc hezky řekne nechat vyřvat, já kojím taky tak 3× - 4× za noc. Pokud to zkouším jí nechat vyřvat, tak brečí tak, že se jí spustí rýma, má plnej nos a začne se dusit. Musím rozsvítit, vysát jí sopel, aby mohla líp dýchat, tím světlem se probudí ještě víc a řve a řve, takže jí pak stejně uspím jedině kojením. Doufám, že přestane chtít pít v noci sama. Jenže ona má asi hlad, protože hodně pije, žádný že se jen ududlá u prsa. Dávám i kaše na dobrou noc a nic.
mi spalo mimi celou noc do doby příkrmů, má teď necelých deset měsíců a budí se okolo půlnoci, okolo čtvrté a pak až před sedmou. Vypije ale pokaždé tak 260 mlíka. Si říkám, že tím že přes den toho moc nenají, cokoliv ji dát je utrpení, tak se mi budí hlady v noci. Ani nic pít přes den nechce. Ale to je již do jiné diskuze.
Ahoj, nečetla jsem celou diskusi, ale mně Zuzanka začala spát celou noc (s pár výjimkami) někdy po roce a půl, do té doby se budila tak 2× na kojení (cca do 8 měsíců 5 - 6×, patrně ze zvyku než z hladu). Markétce je teď 2,5 měsíce a už spala celou noc (řekněme od 10 večer do 6 nebo půl sedmé ráno) asi 3×, tak doufám, že tenhle trend bude pokračovat a nevezme si příklad ze Zuzky
.
Tak to já mám zlaté mimi, spí mi celou noc od 1,5 měsíce. Ale jen kojím a je fakt, že přes den tak 12×.
Ahoj,
tak naše princeznička spí celou noc od svých sedmi měsíců, ale i před tím se budila tak 1-2× na mlíčko.
Dneska to vypadá tak,že spinká tak od půl osmé do sedmi, dá si mlíčko, a pak ještě na chvilku zabere.
Tak konecne nam zacala dcera spat celou noc, a to ve 13m!3× huraaaaaa.kez by to vydrzelo!!
Tak mě mala začla spat celou noc od toho 6m.Ale to už byla na UM.Když sem kojila tak se budila každou hodinku a to se fakt nedalo.Tak velky spač to ale neni,nekdy de spat v sedum nebo kolem osmi podle toho jak spi přez den.Ale stava dost brzy nekdy v pět nekdy vpul sedmi a to vypije mliko a ješte nekdy hodinku spí.Občas se i budi nekolikrat za noc na dudliček že ho hleda a nebo když ji trapí zoubky.
Ahoj,tak my máme- podle toho co tady čtu-úplně to nejhodnější mimi-spinká celou noc od cca dvou měsícůa před tím se budil napřed dvakrát a pak už jenom jednou. Spát chodí po osmé a vstává v sedm. Jo a vstávací rekord má v půl deváté
zlatíčko naše ![]()
Náš prcínek spinká celou noc cca od 4 měsíce..usíná mezi půl osmou a osmou a budí se jak hodinky pravidelně v 8h ráno
..takže dvanáctka jak vyšitá ![]()
Holky, máte štěstí, mě se budí v noci pravidelně po třech hodinách, je teda na UM, o mléko jsem přišla asi vlivem stresu..nevím no, ale těším se na to, až se vzbudí třeba jen jednou. Ale k jeho obhajobě musím dodat, že je narozený o pět týdnů dříve a teď ve dvou měsících váží asi tři a půl kila, takže má právo na to, aby se v noci budil hlady. Teda, aspoň si to myslím. I když si to opakuju, stejně padáme na hubku, hlavně, když ho v noci skoro dvě hodiny uspávám.. ![]()
krystofka píše:
Holky, máte štěstí, mě se budí v noci pravidelně po třech hodinách, je teda na UM, o mléko jsem přišla asi vlivem stresu..nevím no, ale těším se na to, až se vzbudí třeba jen jednou. Ale k jeho obhajobě musím dodat, že je narozený o pět týdnů dříve a teď ve dvou měsících váží asi tři a půl kila, takže má právo na to, aby se v noci budil hlady. Teda, aspoň si to myslím. I když si to opakuju, stejně padáme na hubku, hlavně, když ho v noci skoro dvě hodiny uspávám..
To určitě přejde, my to měli první dva měsíce taky tak..budil se pořád a hlavně to nekonečný usávání
…držím pěsti, abyste se brzy pořádně vyspali! ![]()